כבר לא פוחדים משמרים! קרין גורן עם עוגת שמרים למתחילים (ללא לישה)

עוגת שמרים למתחילים (ללא לישה) זו עוגת שמרים פרווה נפלאה עם מלית שוקולד, שמכינים בקלי קלות בלי מיקסר ובלי לישה. פטנט נהדר ושווה אימוץ
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

בלי מיקסר! בלי ללוש! הבצק הזה הוא המרשם שלי לכל מי שמפחד מעוגות שמרים.

הרעיון מבוסס על טכניקה של לחם ללא לישה שמצאתי בספר אמריקאי. חשבתי שאם אפשר להכין לחם בלי לישה - למה לא לנסות את זה גם בעוגות. וזה עבד! לקחתי את הרעיון ושכללתי אותו לעוגת שמרים הכי קלה שיש - בספר החדש שאני כותבת קראתי לה עוגת שמרים למתחילים.

הערה: לעוגות חלביות מחליפים את חלב הקוקוס בחלב רגיל, גם בבצק וגם בזיגוג (וכמובן שאפשר למלא במליות חלביות).

מצרכים

בצק ללא לישה

זיגוג

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים 4 שעות במקרר: בקערה גדולה מערבבים מים פושרים ושמרית (אין צורך לחכות לתסיסה, ערבוב קצר מספיק).
  2. ממיסים את המרגרינה במיקרוגל ומערבבים עם חלב הקוקוס לקבלת תערובת פושרת.
  3. מוסיפים לקערה עם השמרים את תערובת החלב, סוכר וביצים ומערבבים.
  4. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים בכף עץ, עד לקבלת תערובת אחידה. אין צורך ללוש בכלל!
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לתפיחה והתייצבות, למשך 4 שעות (עד 24 שעות).
  6. מרדדים, ממלאים ומתפיחים: מעבירים את הבצק למשטח מקומח (הוא ייראה קצת מפורק וגבשושי וזה בסדר). מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח, למלבן בעובי 1/2 ס”מ. מורחים בממרח שוקולד בנדיבות ומגלגלים לרולדה.
  7. מניחים את הרולדות באופן מרווח על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. למראה מקצועי יותר, מניחים כל רולדה בתבנית אינגליש קייק משומנת. מניחים לתפיחה בטמפרטורת החדר, עד להכפלת הנפח. (לתפיחה מזורזת שמים את העוגות במדף האמצעי של תנור קר וכבוי, מניחים בתחתית התנור תבנית רחבה ועמוקה ומוזגים לתוכה 2 כוסות מים רותחים).
  8. אופים ומזגגים: מחממים תנור ל-170 מעלות (אם התפחתם בתוך התנור - מוציאים החוצה את העוגות כשהוא מתחמם, ונפטרים מהתבנית עם המים).
  9. מכניסים את העוגות לתנור החם ואופים 30-35 דקות, עד שהן תפוחות, שחומות, ריחניות וספוגיות למגע. מומלץ להחדיר סכין למרכז, להזיז מעט ולהציץ אם המרקם בפנים כבר לא בצקי.
  10. בזמן שהעוגות בתנור מכינים את הזיגוג: בסיר קטן מחממים חלב קוקוס, סוכר ותמצית וניל עד שהסוכר נמס. מביאים לסף רתיחה ומיד מסירים מהאש (אם החלב ירתח הוא יתפרק).
  11. מוציאים את העוגות מהתנור ומיד מברישים בזיגוג החם. מצננים מעט ומגישים בגאווה את עוגת השמרים הראשונה שלכם (כבוד!).

 

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 1405.9 קק״ל 4217.8 קק״ל
פחמימות 160.4 גרם 481.2 גרם
שומן 73.1 גרם 219.3 גרם
נתרן 327.0 מ״ג 980.9 מ״ג
חלבון 21.2 גרם 63.5 גרם
סיבים תזונתיים 5.3 גרם 15.8 גרם
שומן רווי 39.5 גרם 118.5 גרם
כולסטרול 169.2 מ״ג 507.6 מ״ג
סידן 54.9 מ״ג 164.7 מ״ג
ברזל 3.6 מ״ג 10.7 מ״ג
אשלגן 370.9 מ״ג 1112.7 מ״ג
אבץ 1.8 מ״ג 5.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (6)

    Avatar
    סער

    אולי תעלו את התמונה הנכונה של המוצר ולא מוצר אחר -שבלולי קינמון.

    Avatar
    orly may

    אפשר להחליף את המרגרינה בנטורינה?

    Avatar
    עדן כהן

    היי, אפשר להמיר את החלב קוקוס והמרגרינה במשהו אחר?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להמיר את חלב הקוקוס בחלב רגיל (הטעם הסופי כמובן יהיה שונה) ובמקום מרגרינה אפשר להשתמש בחמאה.

    Avatar
    שלומית חן

    האם אפשר להחליף את החלב סויה?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, במתכון יש חלב קוקוס לא חלב סויה. החלב מוסיף טעם ומרקם לבצק. עם חלב סויה הבצק יצא בטעם שונה.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody