עוגת שמרים, תפוחים ופטיסייר וניל
עוגת שמרים שושנים במילוי תפוחים עם מתיקות קינמון וקרם פטיסייר וניל משגע. עדי קלינגהופר עם הקינוח החגיגי שניחוחותיו יגיעו לכל פינה בבניין
עוגת שמרים שושנים במילוי תפוחים עם מתיקות קינמון וקרם פטיסייר וניל משגע. עדי קלינגהופר עם הקינוח החגיגי שניחוחותיו יגיעו לכל פינה בבניין
- עדי קלינגהופר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7849.4 קק״ל 7849.4 קק״לפחמימות 1272.2 גרם 1272.2 גרםשומן 286.4 גרם 286.4 גרםנתרן 1875.4 מ״ג 1875.4 מ״גחלבון 153.3 גרם 153.3 גרםסיבים תזונתיים 55.8 גרם 55.8 גרםשומן רווי 155.0 גרם 155.0 גרםכולסטרול 2176.2 מ״ג 2176.2 מ״גסידן 1463.9 מ״ג 1463.9 מ״גברזל 14.7 מ״ג 14.7 מ״גאשלגן 3942.9 מ״ג 3942.9 מ״גאבץ 13.9 מ״ג 13.9 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה שעה ו-25 דק׳כולל 6 שעות ו-40 דק׳
-
קלוריות7849
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7849.4 קק״ל 7849.4 קק״לפחמימות 1272.2 גרם 1272.2 גרםשומן 286.4 גרם 286.4 גרםנתרן 1875.4 מ״ג 1875.4 מ״גחלבון 153.3 גרם 153.3 גרםסיבים תזונתיים 55.8 גרם 55.8 גרםשומן רווי 155.0 גרם 155.0 גרםכולסטרול 2176.2 מ״ג 2176.2 מ״גסידן 1463.9 מ״ג 1463.9 מ״גברזל 14.7 מ״ג 14.7 מ״גאשלגן 3942.9 מ״ג 3942.9 מ״גאבץ 13.9 מ״ג 13.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה שעה ו-25 דק׳ | זמן כולל 6 שעות ו-40 דק׳ | קלוריות 7849 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרם פטיסייר
בצק שמרים
תפוחים
-
7 תפוחי עץ גרני סמיט בינונייםקלופים
-
5 כפות סוכר חוםבהיר
-
1 כפית קינמון טחון
שטרויזל
-
100 גרם חמאה רכה
-
100 גרם קמח לבן
-
100 גרם סוכר חוםבהיר
-
1 כפית קינמון טחון
קישוט
-
1 כף אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את קרם הפטיסייר: בקלחת רחבה מניחים חלב וחלמונים טורפים היטב. מוסיפים סוכר ומערבבים היטב.
- מוסיפים קורנפלור ומחית ווניל, טורפים הכל עד שאין גושים.
- מבשלים את הקרם על להבה נמוכה תוך כדי טריפה עד שמקבלים קרם סמיך. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה. טורפים היטב.
- מעבירים את הקרם לקערה, מכסים עם ניילון נצמד ומכניסים לקירור עד הרכבת העוגה.
- מכינים את בצק השמרים: בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומתחילים להפעיל על מהירות נמוכה. תוך כדי פעילות המיקסר מוסיפים ביצים וחלב. לאחר מכן מוסיפים חמאה ומלח, ממשיכים ללוש במשך כעשר דקות עד בצק חלק ואחיד.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח, במשך שעה וחצי.
- מכינים את התפוחים: בפומפייה מגרדים את התפוחים הירוקים, מוסיפים לתפוחים סוכר חום וקינמון ומערבבים היטב.
- מרכיבים את העוגה: לאחר התפחה מלאה מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מניחים על משטח מקומח ומרדדים למלבן דק.
- מוציאים את קרם הפטיסייר הקר, טורפים מעט ומורחים את הפטיסייר על כל שטח המלבן.
- מעל הפטיסייר מוסיפים את התפוחים באופן חופשי, מפזרים על כל שטח המלבן.
- מגלגלים את המלבן לרולדה הדוקה וחותכים לשושנים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עגולה ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (בערך כשעה).
- מחממים תנור ל-170 מעלות חום עליון תחתון.
- מכינים את השטרוייזל: מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון עד קבלת בצק פירורי.
- מברישים את בצק העוגה בביצה טרופה ומפזרים את השטרוייזל, מכניסים לאפייה של 25 עד 30 דקות או עד הזהבה.
- לאחר אפייה מלאה של השושנים מחכים לצינון מלא ומפזרים אבקת סוכר! ניתן לשמור את העוגה בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה.
אופן הכנה
- מכינים את קרם הפטיסייר: בקלחת רחבה מניחים חלב וחלמונים טורפים היטב. מוסיפים סוכר ומערבבים היטב.
- מוסיפים קורנפלור ומחית ווניל, טורפים הכל עד שאין גושים.
- מבשלים את הקרם על להבה נמוכה תוך כדי טריפה עד שמקבלים קרם סמיך. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה. טורפים היטב.
- מעבירים את הקרם לקערה, מכסים עם ניילון נצמד ומכניסים לקירור עד הרכבת העוגה.
- מכינים את בצק השמרים: בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומתחילים להפעיל על מהירות נמוכה. תוך כדי פעילות המיקסר מוסיפים ביצים וחלב. לאחר מכן מוסיפים חמאה ומלח, ממשיכים ללוש במשך כעשר דקות עד בצק חלק ואחיד.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח, במשך שעה וחצי.
- מכינים את התפוחים: בפומפייה מגרדים את התפוחים הירוקים, מוסיפים לתפוחים סוכר חום וקינמון ומערבבים היטב.
- מרכיבים את העוגה: לאחר התפחה מלאה מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מניחים על משטח מקומח ומרדדים למלבן דק.
- מוציאים את קרם הפטיסייר הקר, טורפים מעט ומורחים את הפטיסייר על כל שטח המלבן.
- מעל הפטיסייר מוסיפים את התפוחים באופן חופשי, מפזרים על כל שטח המלבן.
- מגלגלים את המלבן לרולדה הדוקה וחותכים לשושנים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עגולה ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (בערך כשעה).
- מחממים תנור ל-170 מעלות חום עליון תחתון.
- מכינים את השטרוייזל: מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון עד קבלת בצק פירורי.
- מברישים את בצק העוגה בביצה טרופה ומפזרים את השטרוייזל, מכניסים לאפייה של 25 עד 30 דקות או עד הזהבה.
- לאחר אפייה מלאה של השושנים מחכים לצינון מלא ומפזרים אבקת סוכר! ניתן לשמור את העוגה בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
אתם בטוחים שאין טעות במתכון? 500 גרם קמח עם 500 מ”ל חלב זה לא בצק, זה נוזלי
היי נורית, אין טעות 500 מ”ל חלב זה לקרם פטיסייר
האם אפשר להכין בגרסת פרווה?
היי פזית, ניתן להכין בגרסת הפרווה.
פשוט להחליף את החלב בחלב סויה ואת החמאה בנטורינה.