חג של יום חולין – עוגת שקדים ויוגורט קלילה

לא צריך תרוץ כדי להכין עוגת שקדים ויוגורט קלילה ואוורירית, שמתאימה בדיוק לימים הקיץ החמים ומתיישבת בול עם כוס קפה או שוקו קר
לא צריך תרוץ כדי להכין עוגת שקדים ויוגורט קלילה ואוורירית, שמתאימה בדיוק לימים הקיץ החמים ומתיישבת בול עם כוס קפה או שוקו קר
  • עידית נרקיס כ"ץ
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    2148
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2147.5 קק״ל 2147.5 קק״ל
    פחמימות 307.5 גרם 307.5 גרם
    שומן 85.6 גרם 85.6 גרם
    נתרן 1481.1 מ״ג 1481.1 מ״ג
    חלבון 42.3 גרם 42.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.9 גרם 3.9 גרם
    שומן רווי 10.5 גרם 10.5 גרם
    כולסטרול 886.2 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 262.6 מ״ג 262.6 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״ג
    אשלגן 420.9 מ״ג 420.9 מ״ג
    אבץ 3.5 מ״ג 3.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    2148
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2147.5 קק״ל 2147.5 קק״ל
    פחמימות 307.5 גרם 307.5 גרם
    שומן 85.6 גרם 85.6 גרם
    נתרן 1481.1 מ״ג 1481.1 מ״ג
    חלבון 42.3 גרם 42.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.9 גרם 3.9 גרם
    שומן רווי 10.5 גרם 10.5 גרם
    כולסטרול 886.2 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 262.6 מ״ג 262.6 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״ג
    אשלגן 420.9 מ״ג 420.9 מ״ג
    אבץ 3.5 מ״ג 3.5 מ״ג
    סגור

צריך תירוץ כדי להכין עוגה עם יוגורט? אוקיי אז הנה תירוץ – אוגוסט! היוגורט (והשימוש בשמן ולא בחמאה) נותן לנו עוגה קלילה שמתיישבת בול על כוס של קפה קר (או שוקו קר לילדים), וקמח השקדים ותמצית השקדים בכלל מעיפים אותה לגבהים חדשים. תמצית שקדים היא הסוד הקטן של כל עוגת שקדים טובה – בקבוקון קטן שעולה גרושים ויש לו טעם של שקדים מרים, שנותנים בוסט של טעם שקדי עמוק לעוגה.

הרהבתי עוז והכנתי את העוגה עם יוגורט עזים, אבל כל יוגורט יילך כאן, כל עוד הוא לא דל באחוזי שומן. אם אתם לא רוצים עוגה עצובה, מינימום 3% שומן בבקשה. יאללה, עוגה שמשית לשבת אחרונה של אוגוסט. ביום ראשון כבר חוזרים למסגרות.

ביססתי את העוגה על מתכון מהבלוג Sweet & Savory

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


תבנית אינגליש קייק ללחם


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים ומשמנים תבנית לחם או אינגליש קייק גדולה. 
  2. מערבלים בקערת מיקסר (אפשר גם ידנית) ביצים, יוגורט, שמן ותמצית שקדים, עד שמתקבלת בלילה אחידה. 
  3. מוסיפים סוכר וזסט ליים וטורפים עד שהבלילה אחידה שוב. 
  4. מוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח. מקפלים בזהירות רק עד שהיבשים נטמעים בתערובת. לא מערבבים יותר מדי. 
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את השקדים הפרוסים. 
  6. אופים 50 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. 
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חג של יום חולין – עוגת שקדים ויוגורט קלילה

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    טעים 💛🧡💛🧡💛

תגובות (16)

Avatar

      Avatar
      Foody team

      לא חובה

    Avatar
    זהבה

    נראה מעולה! האם הכמות יכולה להתאים לשתי תבניות אינגליש חד״פ סטנדרטיות (30×10(?

      Avatar
      מערכת Foody

      העוגה מספיקה לתבנית אינגליש קייק אחת גבוהה (אם תחלקי את הבלילה לשתי תבניות אינגליש חד”פ, הן יצאו מאוד נמוכות). אפשר להכפיל כמויות של המצרכים ואז המתכון יספיק ל-2 תבניות אינגליש קייק.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות