עוגת שקדים ויוגורט קלילה

לא צריך תרוץ כדי להכין עוגת שקדים ויוגורט קלילה ואוורירית, שמתאימה בדיוק לימים של סוף הקיץ ומתיישבת בול עם כוס קפה או שוקו קר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

צריך תירוץ כדי להכין עוגה עם יוגורט? אוקיי אז הנה תירוץ - אוגוסט! היוגורט (והשימוש בשמן ולא בחמאה) נותן לנו עוגה קלילה שמתיישבת בול על כוס של קפה קר (או שוקו קר לילדים), וקמח השקדים ותמצית השקדים בכלל מעיפים אותה לגבהים חדשים. תמצית שקדים היא הסוד הקטן של כל עוגת שקדים טובה - בקבוקון קטן שעולה גרושים ויש לו טעם של שקדים מרים, שנותנים בוסט של טעם שקדי עמוק לעוגה.

הרהבתי עוז והכנתי את העוגה עם יוגורט עזים, אבל כל יוגורט יילך כאן, כל עוד הוא לא דל באחוזי שומן. אם אתם לא רוצים עוגה עצובה, מינימום 3% שומן בבקשה. יאללה, עוגה שמשית לשבת אחרונה של אוגוסט. ביום ראשון כבר חוזרים למסגרות.

ביססתי את העוגה על מתכון מהבלוג Sweet & Savory

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים ומשמנים תבנית לחם או אינגליש קייק גדולה. 
  2. מערבלים בקערת מיקסר (אפשר גם ידנית) ביצים, יוגורט, שמן ותמצית שקדים, עד שמתקבלת בלילה אחידה. 
  3. מוסיפים סוכר וזסט ליים וטורפים עד שהבלילה אחידה שוב. 
  4. מוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח. מקפלים בזהירות רק עד שהיבשים נטמעים בתערובת. לא מערבבים יותר מדי. 
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את השקדים הפרוסים. 
  6. אופים 50 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2000.6 קק״ל 2000.6 קק״ל
פחמימות 272.4 גרם 272.4 גרם
שומן 84.7 גרם 84.7 גרם
נתרן 2231.5 מ״ג 2231.5 מ״ג
חלבון 35.9 גרם 35.9 גרם
סיבים תזונתיים 3.5 גרם 3.5 גרם
שומן רווי 12.4 גרם 12.4 גרם
כולסטרול 761.4 מ״ג 761.4 מ״ג
סידן 250.5 מ״ג 250.5 מ״ג
ברזל 5.1 מ״ג 5.1 מ״ג
אשלגן 381.0 מ״ג 381.0 מ״ג
אבץ 2.7 מ״ג 2.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    דינה אליהו

    מה זה 0.33 כוס, האם זה שליש כוס?

      Avatar
      Foody Foody

      אכן, תיקנו את המתכון

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody