
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כוללשעה ו-15 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
צריך תירוץ כדי להכין עוגה עם יוגורט? אוקיי אז הנה תירוץ - אוגוסט! היוגורט (והשימוש בשמן ולא בחמאה) נותן לנו עוגה קלילה שמתיישבת בול על כוס של קפה קר (או שוקו קר לילדים), וקמח השקדים ותמצית השקדים בכלל מעיפים אותה לגבהים חדשים. תמצית שקדים היא הסוד הקטן של כל עוגת שקדים טובה - בקבוקון קטן שעולה גרושים ויש לו טעם של שקדים מרים, שנותנים בוסט של טעם שקדי עמוק לעוגה.
הרהבתי עוז והכנתי את העוגה עם יוגורט עזים, אבל כל יוגורט יילך כאן, כל עוד הוא לא דל באחוזי שומן. אם אתם לא רוצים עוגה עצובה, מינימום 3% שומן בבקשה. יאללה, עוגה שמשית לשבת אחרונה של אוגוסט. ביום ראשון כבר חוזרים למסגרות.
ביססתי את העוגה על מתכון מהבלוג Sweet & Savory
מצרכים
-
3 ביצים L
-
1 כוס יוגורט עיזים 3.9%אפשר להשתמש ביוגורט רגיל
-
1/3 כוס שמן קנולה
-
1/4 כפית תמצית שקדים
-
1 כוס סוכר לבןאפשר להפחית בכמות אם רוצים
-
1/2 כפית גרידת לימוןאו גרידת ליים
-
1 כוס קמח לבן
-
1 כוס קמח שקדים
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/2 כוס שקדים פרוסיםלא חובה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים ומשמנים תבנית לחם או אינגליש קייק גדולה.
- מערבלים בקערת מיקסר (אפשר גם ידנית) ביצים, יוגורט, שמן ותמצית שקדים, עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים סוכר וזסט ליים וטורפים עד שהבלילה אחידה שוב.
- מוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח. מקפלים בזהירות רק עד שהיבשים נטמעים בתערובת. לא מערבבים יותר מדי.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את השקדים הפרוסים.
- אופים 50 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
תגובות (12)
שמתי חצי מכמות הסוכר ועדיין יצא ממש טעים! תודה
תודה על העדכון! שבת שלום (:
היי, האם ניתן להמיר קמח לבן לקמח לל”ג? אם כן, איזה? ואילו כמויות? תודה
אם מדובר בקמח תמי אז באותן כמויות.