רקע דוד משה

עוגת תפוזים שכבות מפוארת

מכניסים את החורף למטבח עם עוגת תפוזים שכבות מפוארת ומרשימה, שכבות של קרם תפוז רענן וספוג תפוז משגע, ובינהן סירופ מתקתק של תפוזים. לפרוס ולאכול ליד האח
מכניסים את החורף למטבח עם עוגת תפוזים שכבות מפוארת ומרשימה, שכבות של קרם תפוז רענן וספוג תפוז משגע, ובינהן סירופ מתקתק של תפוזים. לפרוס ולאכול ליד האח
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    607
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 606.5 קק״ל 4851.8 קק״ל
    פחמימות 61.0 גרם 487.6 גרם
    שומן 35.4 גרם 283.2 גרם
    נתרן 176.1 מ״ג 1408.8 מ״ג
    חלבון 12.2 גרם 97.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.3 גרם
    שומן רווי 11.2 גרם 89.3 גרם
    כולסטרול 259.1 מ״ג 2072.4 מ״ג
    סידן 73.5 מ״ג 588.4 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 11.3 מ״ג
    אשלגן 143.7 מ״ג 1149.5 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 7.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    607
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 606.5 קק״ל 4851.8 קק״ל
    פחמימות 61.0 גרם 487.6 גרם
    שומן 35.4 גרם 283.2 גרם
    נתרן 176.1 מ״ג 1408.8 מ״ג
    חלבון 12.2 גרם 97.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.3 גרם
    שומן רווי 11.2 גרם 89.3 גרם
    כולסטרול 259.1 מ״ג 2072.4 מ״ג
    סידן 73.5 מ״ג 588.4 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 11.3 מ״ג
    אשלגן 143.7 מ״ג 1149.5 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 7.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

סירופ תפוז


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות, עדיף ללא טורבו (אם חייבים טורבו - 160 מעלות).
  2. מקציפים את הביצים עם כוס סוכר במיקסר עם וו הקצפה למשך 7 דקות או עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את קליפת התפוז ואת השמן או החמאה בהדרגה, תוך כדי ערבול עד לאיחוד.

    מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר וגרידת התפוז. צילום: נמרוד סונדרס
    מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר וגרידת התפוז. צילום: נמרוד סונדרס

  3. מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין קמח מעורבב עם אבקת אפייה ומיץ תפוזים ומערבלים כמה שפחות, כדי לא לפגוע במרקם הבלילה.
  4. יוצקים לשלוש תבניות ואופים 25-20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. מצננים 10 דקות, מחלצים מהתבניות ומניחים להתקרר על רשת.
  5. מכינים את הסירופ: מבשלים מיץ, מים וסוכר במשך 5 דקות, עד שהסוכר נמס והסירופ סמיך. מצננים, מוסיפים ליקר ומערבבים.

    מכינים את הסירופ. צילום: נמרוד סונדרס
    מכינים את הסירופ. צילום: נמרוד סונדרס

  6. מכינים קרם וניל תפוז: מקציפים בקערה של מיקסר עם וו הקצפה שמנת מתוקה, מסקרפונה, קליפת תפוז ואבקת פודינג וניל במשך 3 דקות או עד לקבלת קרם ריחני ויציב.
  7. מרכיבים את העוגה: מניחים את אחת העוגות הפוכה (עם הכיפה כלפי מטה) בגביע זכוכית על רגל או בצלחת הגשה מתאימה, כבסיס.
  8. מרטיבים בסירופ תפוז, מורחים שליש מהקרם, מניחים עוגה שנייה הפוכה, מרטיבים בסירופ, מורחים שליש ומסיימים בשכבה האחרונה כשהכיפה כלפי מעלה.
    מורחים מהקרם. צילום: נמרוד סונדרס
    מורחים מהקרם. צילום: נמרוד סונדרס

    מניחים עוד עוגה וחוזרים על הפעולה. צילום: נמרוד סונדרס
    מניחים עוד עוגה וחוזרים על הפעולה. צילום: נמרוד סונדרס

  9. מצפים ביתרת הקרם ומקשטים ברצועות של קליפת תפוז.
    מניחים את העוגה האחרונה ומצפים ביתרת הקרם. צילום: נמרוד סונדרס
    מניחים את העוגה האחרונה ומצפים ביתרת הקרם. צילום: נמרוד סונדרס

    מקשטים בגרידת תפוז ומגישים. צילום: נמרוד סונדרס
    מקשטים בגרידת תפוז ומגישים. צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת תפוזים שכבות מפוארת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    איילה

    נראה מעולה!!! מה זה דוד משה?

      Avatar
      Foody Foody

      תודה.
      “דוד משה” הוא שם של מותג. הכוונה היא לא לסוג של תפוח האדמה.

      Avatar
      Foody Foody

      תבנית עגולה קוטר 24 ס”מ. בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות