עוואמה – סופגניות ממכרות מהמטבח הערבי

עוואמה זה סופגניות ביס קטנטנות מהמטבח הערבי, שעשויות מבצק שמרים מיוחד עם תוספת תפוח אדמה מבושל, מטוגנות ומצופות בסירופ מתוק
עוואמה זה סופגניות ביס קטנטנות מהמטבח הערבי, שעשויות מבצק שמרים מיוחד עם תוספת תפוח אדמה מבושל, מטוגנות ומצופות בסירופ מתוק
  • קרין גורן
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    64
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 64.2 קק״ל 3530.2 קק״ל
    פחמימות 15.5 גרם 851.1 גרם
    שומן 0.1 גרם 5.0 גרם
    נתרן 0.1 מ״ג 6.1 מ״ג
    חלבון 0.6 גרם 33.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 7.6 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 1.1 מ״ג 62.5 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 4.0 מ״ג
    אשלגן 5.7 מ״ג 311.7 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    64
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 64.2 קק״ל 3530.2 קק״ל
    פחמימות 15.5 גרם 851.1 גרם
    שומן 0.1 גרם 5.0 גרם
    נתרן 0.1 מ״ג 6.1 מ״ג
    חלבון 0.6 גרם 33.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 7.6 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 1.1 מ״ג 62.5 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 4.0 מ״ג
    אשלגן 5.7 מ״ג 311.7 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור

סופגניות ביס (או לביבות ביס, עדיין לא החלטתי) מיניאטוריות, שמפתיעות את הפה במרקמן: כשהשיניים מפצחות את המעטה הפריך מתגלה מרכז רך, עסיסי, וספוג בסירופ מתוק ומבושם.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
10 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סופגניות

סירופ


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: מבשלים תפ”א ומועכים עם כף ממי הבישול לפירה. מצננים מעט.
  2. שמים את הקמח בקערת מיקסר ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים סוכר ומים ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את מחית תפוח האדמה ולשים 10 דקות - הבצק יתקבל מאוד נוזלי ודביק, וזה בסדר. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפוח עד הכפלת הנפח, שעה עד שעה וחצי.
  3. מכינים את הסירופ: בסיר על אש קטנה מבשלים מים וסוכר, במשך 15-20 דקות, עד שמתקבל סירופ אחיד וסמיך מעט. מורידים מהאש ומקררים לגמרי טמפרטורת החדר. מוסיפים מי זהר ומערבבים.
  4. מטגנים, טובלים בסירופ ומגישים: מחממים שמן לטיגון עמוק. מכינים קערית עם שמן וטובלים בה כפית קטנה (למניעת הידבקות הבצק). ממלאים את הכפית בבצק ומטילים לתוך השמן הלוהט. מטגנים עד להזהבה, הופכים לצד השני ומזהיבים. הבצק תופח מאוד במהלך הטיגון, ומתמלא בועות.
  5. מוציאים את הכדורים בכף מחוררת ומספיגים לרגע על נייר סופג. מערבבים לסירופ מי זהר לתיבול. טובלים מיד את הכדורים הלוהטים בסירופ הקר.
  6. משהים 10 שניות ומוציאים מהסירופ.
  7. מגישים בערימה עם קיסמים וקעריות עם התוספות לטבילה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוואמה – סופגניות ממכרות מהמטבח הערבי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    קאתי

    מוזר פעם ראשונה שומעת שמוסיפים תפוח אדמה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי קאתי, אכן מוספים תפוח אדמה, יש מתכוני עוואמה ללא תפוח אדמה

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה אורי! ספר לנו איך יצא, אם הכנת

קטגוריות

אביזרים

טכניקות