עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות ברוטב מתקתק של רות אופק

כזה עוף בתנור עוד לא טעמתם. שילוב של תבלינים ואפייה ארוכה הופכים אותו לטעים במיוחד, עם תפוחי אדמה ובטטות ממכרים. רק 10 דקות עבודה וקצת סבלנות
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. כותשים את השום. מערבבים בקערה גדולה עם הסילאן, הסויה, שמן הזית והיין הלבן.
  3. מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות וחותכים לקוביות בגודל 1.5-2 ס”מ.
  4. מוסיפים את קוביות הבטטה ותפוחי האדמה לקערת הרוטב ומערבבים עם הידיים עד שהן מצופות ברוטב. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  5. מוסיפים את העוף לקערת הרוטב ומערבבים עם הידיים עד שנתחי העוף מצופים ברוטב. מניחים בתבנית בין הבטטות ותפוחי האדמה.
  6. מניחים מעל העוף והירקות נייר אפייה ועוטפים היטב את התבנית ברדיד אלומיניום.
  7. אופים בתנור החם 30 דקות, לאחר מכן מנמיכים את החום ל-150 מעלות ואופים לפחות עוד שעה (אפשר גם שעתיים).
  8. בסוף האפייה מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות בחום של 180 מעלות עד שהעוף והירקות משחימים, כ-15 דקות.

לעוד מתכוני עוף שווים לחצו כאן:

מתכון עוף עם פירות קיץ

מתכון עוף ממולא באורז של יונית צוקרמן

מתכון ספגטי בולונז עם עוף

מתכון קציצות עוף אפויות שילדים אוהבים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 531.1 קק״ל 2124.6 קק״ל
פחמימות 33.1 גרם 132.2 גרם
שומן 20.1 גרם 80.5 גרם
נתרן 1188.0 מ״ג 4752.1 מ״ג
חלבון 47.9 גרם 191.5 גרם
סיבים תזונתיים 1.7 גרם 6.8 גרם
שומן רווי 3.9 גרם 15.6 גרם
כולסטרול 201.5 מ״ג 805.8 מ״ג
סידן 71.6 מ״ג 286.4 מ״ג
ברזל 3.3 מ״ג 13.4 מ״ג
אשלגן 979.9 מ״ג 3919.8 מ״ג
אבץ 4.7 מ״ג 18.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    Avatar
    מירה תלם

    מתכון פצצה! הוכן לערב ראש השנה וזכה לתגובות נילהבות. אצלי בתנור נידרשו כשלוש שעות אפיה. תודה רבה על מתכון פשוט ומדויק. מירה.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody