עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות ברוטב מתקתק של רות אופק

כזה עוף בתנור עוד לא טעמתם. שילוב של תבלינים ואפייה ארוכה הופכים אותו לטעים במיוחד, עם תפוחי אדמה ובטטות ממכרים. רק 10 דקות עבודה וקצת סבלנות
כזה עוף בתנור עוד לא טעמתם. שילוב של תבלינים ואפייה ארוכה הופכים אותו לטעים במיוחד, עם תפוחי אדמה ובטטות ממכרים. רק 10 דקות עבודה וקצת סבלנות
  • רות אופק
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    505
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 504.6 קק״ל 2018.5 קק״ל
    פחמימות 33.1 גרם 132.2 גרם
    שומן 17.1 גרם 68.6 גרם
    נתרן 664.2 מ״ג 2656.6 מ״ג
    חלבון 47.9 גרם 191.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 6.8 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 14.0 גרם
    כולסטרול 201.5 מ״ג 805.8 מ״ג
    סידן 71.6 מ״ג 286.3 מ״ג
    ברזל 3.3 מ״ג 13.4 מ״ג
    אשלגן 979.9 מ״ג 3919.6 מ״ג
    אבץ 4.7 מ״ג 18.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    505
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 504.6 קק״ל 2018.5 קק״ל
    פחמימות 33.1 גרם 132.2 גרם
    שומן 17.1 גרם 68.6 גרם
    נתרן 664.2 מ״ג 2656.6 מ״ג
    חלבון 47.9 גרם 191.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 6.8 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 14.0 גרם
    כולסטרול 201.5 מ״ג 805.8 מ״ג
    סידן 71.6 מ״ג 286.3 מ״ג
    ברזל 3.3 מ״ג 13.4 מ״ג
    אשלגן 979.9 מ״ג 3919.6 מ״ג
    אבץ 4.7 מ״ג 18.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. כותשים את השום עם כותש שום. מערבבים בקערה גדולה עם הסילאן, הסויה, שמן הזית והיין הלבן.
  3. מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות וחותכים לקוביות בגודל 1.5-2 ס”מ.
  4. מוסיפים את קוביות הבטטה ותפוחי האדמה לקערת הרוטב ומערבבים עם הידיים עד שהן מצופות ברוטב. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  5. מוסיפים את העוף לקערת הרוטב ומערבבים עם הידיים עד שנתחי העוף מצופים ברוטב. מניחים בתבנית בין הבטטות ותפוחי האדמה.
  6. מניחים מעל העוף והירקות נייר אפייה ועוטפים היטב את התבנית ברדיד אלומיניום.
  7. אופים בתנור החם 50 דקות, לאחר מכן מנמיכים את החום ל-160 מעלות ואופים לפחות עוד שעה (אפשר גם שעתיים).
  8. בסוף האפייה מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות בחום של 180 מעלות עד שהעוף והירקות משחימים, כ-15 דקות.

לעוד מתכוני עוף שווים לחצו כאן:

מתכון עוף עם פירות קיץ

מתכון עוף ממולא באורז של יונית צוקרמן

מתכון ספגטי בולונז עם עוף

מתכון קציצות עוף אפויות שילדים אוהבים

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות ברוטב מתקתק של רות אופק

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    ליאת כהן

    היי! האם האפיה במצב גריל? על איזה תוכנית לאפות? היכן למקם את המגש בתנור?

      Avatar
      Foody Foody

      את העוף יש לאפות בחום רגיל, כלומר תוכנית חום עליון ותחתון (לא טורבו הנוטה לייבש את העוף). את התבנית כדאי להניח במרכז התנור. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות