עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות ברוטב מתקתק

כזה עוף בתנור עוד לא טעמתם. שילוב של תבלינים ואפייה ארוכה הופכים אותו לטעים במיוחד, עם תפוחי אדמה ובטטות ממכרים. רק 10 דקות עבודה וקצת סבלנות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. כותשים את השום. מערבבים בקערה גדולה עם הסילאן, הסויה, שמן הזית והיין הלבן.
  3. מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות וחותכים לקוביות בגודל 1.5-2 ס”מ.
  4. מוסיפים את קוביות הבטטה ותפוחי האדמה לקערת הרוטב ומערבבים עם הידיים עד שהן מצופות ברוטב. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  5. מוסיפים את העוף לקערת הרוטב ומערבבים עם הידיים עד שנתחי העוף מצופים ברוטב. מניחים בתבנית בין הבטטות ותפוחי האדמה.
  6. מניחים מעל העוף והירקות נייר אפייה ועוטפים היטב את התבנית ברדיד אלומיניום.
  7. אופים בתנור החם 30 דקות, לאחר מכן מנמיכים את החום ל-150 מעלות ואופים לפחות עוד שעה (אפשר גם שעתיים).
  8. בסוף האפייה מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות בחום של 180 מעלות עד שהעוף והירקות משחימים, כ-15 דקות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 531.1 קק״ל 2124.6 קק״ל
פחמימות 33.1 גרם 132.2 גרם
שומן 20.1 גרם 80.5 גרם
נתרן 1188.0 מ״ג 4752.1 מ״ג
חלבון 47.9 גרם 191.5 גרם
סיבים תזונתיים 1.7 גרם 6.8 גרם
שומן רווי 3.9 גרם 15.6 גרם
כולסטרול 201.5 מ״ג 805.8 מ״ג
סידן 71.6 מ״ג 286.4 מ״ג
ברזל 3.3 מ״ג 13.4 מ״ג
אשלגן 979.9 מ״ג 3919.8 מ״ג
אבץ 4.7 מ״ג 18.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody