עוף בתנור עם תפוחי אדמה שמש בזיגוג לימוני – תתכוננו להתאהב

עוף בתנור, עם תפוחי אדמה רכים וזהובים, ברוטב לימון ושום. כמה דקות הכנה, בלי ללכלך כלים, ויש לכם ארוחת צהריים מושלמת שכולם יאהבו
עוף בתנור, עם תפוחי אדמה רכים וזהובים, ברוטב לימון ושום. כמה דקות הכנה, בלי ללכלך כלים, ויש לכם ארוחת צהריים מושלמת שכולם יאהבו
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    478
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 477.9 קק״ל 2389.3 קק״ל
    פחמימות 69.9 גרם 349.3 גרם
    שומן 18.4 גרם 91.8 גרם
    נתרן 785.6 מ״ג 3928.0 מ״ג
    חלבון 6.5 גרם 32.4 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 11.3 גרם
    שומן רווי 2.6 גרם 12.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 33.0 מ״ג 165.2 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 211.0 מ״ג 1054.9 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 3.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    478
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 477.9 קק״ל 2389.3 קק״ל
    פחמימות 69.9 גרם 349.3 גרם
    שומן 18.4 גרם 91.8 גרם
    נתרן 785.6 מ״ג 3928.0 מ״ג
    חלבון 6.5 גרם 32.4 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 11.3 גרם
    שומן רווי 2.6 גרם 12.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 33.0 מ״ג 165.2 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 211.0 מ״ג 1054.9 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 3.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
רחלי קרוט
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב

הגשה


אופן הכנה

  1. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות וחוצים את הבצלצלים לחצי או לרבעים.
  2. בקערה גדולה שמים את העוף, הבצלים ותפוחי האדמה. מתבלים בשמן זית, מלח, פטרוזיליה, כורכום, בהרט ופפריקה ומערבבים היטב היטב. מעבירים לתבנית שמתאימה לתנור (אפשר גם ישירות לערבב תוך התבנית ולחסוך את שלב הקערה).
  3. מכניסים לתנור ומפעילים את תכנית תנור בשילוב מיקרו - בטמפרטורה של 175 מעלות (חום עליון תחתון) במשך 45 דקות. אם אין לכם את התכנית הזאת שמים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה בחום עליון תחתון.
  4. בינתיים מערבבים את מצרכי הרוטב.
  5. מוציאים את העוף ותפוחי האדמה, מברישים בכל הרוטב ומחזירים לתנור למצב טורבו או גריל, בטמפרטורה של 200 מעלות, עד שהעוף מזהיב מאוד, בערך 20-30 דקות. מומלץ מדי פעם להבריש ברוטב שנמצא בתחתית התבנית.
  6. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.
עוף בתנור עם תפוחי אדמה שמש בזיגוג לימוני
עוף בתנור עם תפוחי אדמה שמש בזיגוג לימוני. צילום: רחלי קרוט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות