עוף ואורז בסגנון הוואי בתבנית אחת

עידית נרקיס כ״ץ כבר לא נחרדת מהוספה של אננס לתבשילים שונים, ומקפידה להחזיק במזווה שימורי אננס איתם היא מכינה עוף ואורז בסגנון הוואי בתבנית אחת
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

פעם נחרדתי מהוספה של אננס לדברים, זה תמיד נשמע לי מיושן ולא טעים ומתאים למסיבות קוקטייל משנות השבעים והשמונים. אבל אחרי שכבר הכנתי בעבר לבן שלי טאקו עם עוף ברוטב אננס (שהוא עף עליו) למדתי לאמץ את השימורים במזווה ולשלב אותם מדי פעם במנות מלוחות.

המאפה הזה מושלם בשביל מי שאין לו כוח להכין כלום. מערבבים הכל בקערה, מעבירים לתבנית ואופים. לא צריך לבשל בנפרד את האורז ולא צריך ללכלך כלום מעבר לקרש, קערה ותבנית. מבחינתי ותרו על הקערה וערבבו הכל ישר בתבנית - אני לא אגלה לאף אחד.

מצרכים

עוף ואורז

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות. משמנים קלות תבנית פיירקס מלבנית.
  2. בקערה גדולה מערבבים סויה, סוכר, שום ומים.
  3. מוסיפים את תכולת פחית האננס כולל הנוזלים, בצל וגזר, וטועמים. מתקנים תיבול (לכיוון המתוק או המלוח).
  4. מוסיפים את האורז והעוף, ומערבבים.
  5. יוצקים את כל תכולת הקערה (בזהירות) אל התבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים שעה.
  6. כעבור שעה, מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כעשר דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים (ראו הערות).
  7. נותנים למאפה לנוח 10 דקות, ומגישים עם בצל ירוק קצוץ.

הערות

  • 565 גרם זה לא מספר שהמצאתי, אלא המשקל של רוב פחיות האננס הקטנות שנמכרות בסופרים (עם גרם לפה או לשם). יש פחיות גדולות יותר, אבל מוטב להשיג את הכמות המדויקת
  • לאחר הסרת נייר האלומיניום, עקבו אחרי המאפה בתנור - יכול להיות שהוא יצטרך קצת פחות מעשר דקות, יכול להיות שהוא יצטרך קצת יותר. אתם רוצים מעט מאוד נוזלים בתחתית
  • אם אתם משתמשים בסויה רגילה (ולא מופחתת נתרן) - הפחיתו את כמות הסויה ל-¾ כוס ואת כמות המים לכוס ורבע

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 708.7 קק״ל 708.7 קק״ל
פחמימות 125.4 גרם 125.4 גרם
שומן 7.4 גרם 7.4 גרם
נתרן 13393.1 מ״ג 13393.1 מ״ג
חלבון 30.0 גרם 30.0 גרם
סיבים תזונתיים 14.3 גרם 14.3 גרם
שומן רווי 0.3 גרם 0.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 292.5 מ״ג 292.5 מ״ג
ברזל 6.6 מ״ג 6.6 מ״ג
אשלגן 2321.4 מ״ג 2321.4 מ״ג
אבץ 2.4 מ״ג 2.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody