עוף בלימון כמו במסעדות סיניות

איילת הירשמן מכינה את המנה הכי שווה במסעדות סיניות - עוף בלימון ברוטב חמצמץ וקצת חריף. מגישים עם אורז לבן לספיגת הרוטב
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

רוטב

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. טורפים בקערית את הביצה.
  3. קוצצים את הפלפל החריף והבצל הירוק, כותשים את השום, מגרדים את קליפת הלימון וסוחטים את המיץ.
  4. מכינים את חזה העוף: מכינים שלוש קערות: עם הקמח, עם הביצה ועם פירורי הלחם. טובלים את נתחי חזה העוף בקמח, בביצה ובפירורים.
  5. שמים את נתחי העוף בתבנית וצולים בתנור כ-20 דקות, עד שהם זהובים ועשויים. מוציאים. פורסים לפרוסות בעובי 1 ו-1/2 ס”מ.
  6. שמים בסיר את פלפל הצ’ילי והשום. מוסיפים את גרידת ומיץ הלימון, אבקת מרק עוף, סוכר, רוטב סויה ומירין, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כדקה ומחלישים את האש.
  7. בקערית נפרדת ממיסים את הקורנפלור במים ומוסיפים לסיר תוך ערבוב. מערבבים כדקה, מכבים את הלהבה ומצננים קצת. אם רוצים אפשר לסנן את הרוטב.
  8. מגישים את נתחי העוף על אורז עם בצל ירוק קצוץ ועם הרוטב לטבילה ליד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 329.4 קק״ל 1976.4 קק״ל
פחמימות 33.2 גרם 199.3 גרם
שומן 5.6 גרם 33.4 גרם
נתרן 853.9 מ״ג 5123.2 מ״ג
חלבון 35.0 גרם 210.3 גרם
סיבים תזונתיים 2.2 גרם 13.1 גרם
שומן רווי 1.4 גרם 8.6 גרם
כולסטרול 118.5 מ״ג 710.9 מ״ג
סידן 38.0 מ״ג 228.1 מ״ג
ברזל 1.9 מ״ג 11.5 מ״ג
אשלגן 331.6 מ״ג 1989.6 מ״ג
אבץ 1.5 מ״ג 9.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    יעלי ויטל

    5 כפות??אבקת מרק עוף??? זו לא טעות?? זה לא נשמע הגיוני.. זה לא יהיה אכיל…אשמח לתשובה,תודה.

      מערכת Foody

      היי יעלי, את צודקת! תיקנו את המתכון. תודה רבה על ההערה ובהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody