עוף עם פירות קיץ

כמה קינוחים כבר אפשר להכין מנקטרינות ואפרסקים? תמרה אהרוני מכינה עוף עם פירות קיץ, מנה עיקרית שהיא ארוחה קיצית שלמה שתפתיע את כל היושבים לשולחן
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

בכל פעם שאני הולכת לשוק בחודשים יולי-אוגוסט (אם אני שורדת את המסע המפרך והמיוזע הזה), אני נפעמת מחדש מהעושר הלא יאומן של פירות הקיץ המטריפים שיש למדינה שלנו להציע.

הייתי במקומות אקזוטיים בעולם ואני אוהבת פירות טרופיים ממש כמוכם, אבל יש משהו כל כך ארצישראלי בפירות כמו נקטרינה, אפרסקים, משמשים ושזיפים, שפשוט תופסים ביד ונותנים ביס שזולג ממנו מלא עסיס על הסנטר.

אבל כמה כבר אפשר להכין קינוחים מהפירות האלה? כבר הכנתי קראמבל ואפיתי עוגה בחושה ויש לי אפילו פאי נקטרינות וגם ריבת משמשים. הגיע הזמן לנצל את כל הטוב הזה למנת עוף בתנור מושלמת.

ואיך זה משתלב, אתם שואלים? אז טוב ששאלתם - העוף הצלוי מגיר את המיצים שלו על הפירות והירקות בתבנית. הם בתמורה מפנקים את העוף במיצים המתקתקים-חמצמצים שלהם. התוצאה? מנה עיקרית שהיא ארוחה קיצית שלמה שתפתיע את כל היושבים לשולחן. רק תוודאו שיש לכם כבר את הלינק למתכון הזה מוכן, כי כולם יבקשו אותו מכם.

הכל בתבנית אחת
הכל בתבנית אחת

מצרכים

עוף עם פירות

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. קולפים את הגזרים והבטטות וחותכים לקוביות גדולות של כ-4 ס״מ.
  3. שוטפים את המשמשים והנקטרינות היטב.
  4. חותכים את הנקטרינות לרבעים לאורך ונפטרים מהגרעין.
  5. חותכים את המשמשים לחצי לאורך ונפטרים מהגרעין.
  6. בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  7. בתבנית צלייה גדולה שמים את הירקות, פירות, עוף וענפי טימין.
  8. יוצקים את הרוטב סביב סביב בתוך התבנית ומערבבים היטב עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
  9. מכניסים לתנור לכ-20 דקות.
  10. אחרי 20 דקות מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 וצולים עוד כ-20 דק.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 226.5 קק״ל 906.0 קק״ל
פחמימות 24.1 גרם 96.4 גרם
שומן 13.4 גרם 53.7 גרם
נתרן 392.3 מ״ג 1569.3 מ״ג
חלבון 1.5 גרם 6.2 גרם
סיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.2 גרם
שומן רווי 1.8 גרם 7.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 45.9 מ״ג 183.8 מ״ג
ברזל 1.2 מ״ג 4.8 מ״ג
אשלגן 309.5 מ״ג 1237.9 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 3.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody