עוף צלוי בתנור עם ליים וזיתים

עידית נרקיס כ"ץ חיכתה לעונה של הליים בסבלנות, ועכשיו כשהיא הגיעה, היא מכינה עוף צלוי בתנור עם ליים וזיתים. מנה עיקרית מושלמת לשולחן השבת או לארוחה משפחתית
עידית נרקיס כ"ץ חיכתה לעונה של הליים בסבלנות, ועכשיו כשהיא הגיעה, היא מכינה עוף צלוי בתנור עם ליים וזיתים. מנה עיקרית מושלמת לשולחן השבת או לארוחה משפחתית
  • עידית נרקיס כ"ץ
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    265
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 265.1 קק״ל 1590.8 קק״ל
    פחמימות 5.3 גרם 32.0 גרם
    שומן 12.0 גרם 72.0 גרם
    נתרן 787.5 מ״ג 4724.8 מ״ג
    חלבון 32.2 גרם 193.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 4.7 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 14.5 גרם
    כולסטרול 129.9 מ״ג 779.1 מ״ג
    סידן 27.9 מ״ג 167.3 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 11.2 מ״ג
    אשלגן 418.2 מ״ג 2509.1 מ״ג
    אבץ 3.0 מ״ג 18.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    265
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 265.1 קק״ל 1590.8 קק״ל
    פחמימות 5.3 גרם 32.0 גרם
    שומן 12.0 גרם 72.0 גרם
    נתרן 787.5 מ״ג 4724.8 מ״ג
    חלבון 32.2 גרם 193.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 4.7 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 14.5 גרם
    כולסטרול 129.9 מ״ג 779.1 מ״ג
    סידן 27.9 מ״ג 167.3 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 11.2 מ״ג
    אשלגן 418.2 מ״ג 2509.1 מ״ג
    אבץ 3.0 מ״ג 18.2 מ״ג
    סגור

פתאום ראיתי אצל הירקן שלי ליים. אני מחכה לו עוד מתחילת הקיץ, כשפירות הקיץ הראשונים מפציעים במחירים של תחילת העונה. והוא, הליים, לוקח לו זמן להגיע, עד שנהיה חם מדי מכדי לתפקד ואז פתאום מתפוצץ על המדפים. כבר סחטתי אותו לתוך סודה, שמתי את הקליפה שלו בעוגה והשפרצתי ממנו לתוך טאקו, אבל אני חייבת לנצל אותו לפני שיעלם לי שוב. אז החלפתי אותו בלימון במתכון שלי לעוף בלימון וזיתים.

זה מסוג המתכונים שאתה קצת עובד בהם ליד התנור, לאפות בלי כיסוי, ואז עם, ואז בלי ואז בגריל, אבל כשמקבלים בסוף כזה עוף עסיסי, כל העבודה הזאת נשכחת. הזיתים האפויים הם הבונוס של המתכון, וכיף לאכול אותם חמים לצד העוף. אם אתם רוצים להשקיע, קחו את כל הנוזלים שנשארו בתבנית והפכו אותם לרוטב לא נורמלי – זה לא הרבה עבודה, רק להעביר לסיר ולהסמיך עם ממש מעט קמח.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. מסדרים את ירכי העוף בתבנית בעלת שוליים גבוהים ומושחים אותן בשמן זית. מפזרים עליהן את הרוזמרין הקצוץ ומלח. מפזרים ביניהן את פרוסות הליים ושיני השום וגם אותן מושחים במעט שמן.
  3. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש.
  4. מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים זיתים ואת מרק העוף (בזהירות, בפינה, כדי שלא יזיז את כל תכולת התבנית), מכסים בנייר כסף ואופים 45 דקות.
  5. לאחר 45 דקות, מסירים את נייר כסף, אופים לא מכוסה עוד 15 דקות ועוד 5 דקות מתחת לגריל.
  6. בעזרת כף מחוררת מעבירים את העוף והתוספות לצלחת הגשה.
  7. אם רוצים, אפשר להפוך את הנוזלים שנותרו בתבנית לרוטב: מעבירים אותם לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מוסיפים חצי כף קמח, טורפים היטב ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב מסמיך.

הערות

  • אם לא מוצאים ליים, אפשר להחליף בלימון
  • אפשר להשתמש בכל סוג של זיתים שאוהבים
  • אם אין ציר עוף, אפשר להחליף ביין לבן או במים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוף צלוי בתנור עם ליים וזיתים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (16)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      בהצלחה רבה (: נשמח לשמוע איך יצא…

    Avatar
    דנה זוהר צרפתי

    אני גם אוהבת ליים, הם מכילים הרבה מיץ

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות