עוף צלוי בתנור עם נקניקיות צ’וריסו

רוצים לשדרג את מנת העוף הקבועה שלכם? איילת הירשמן מכינה עוף צלוי בתנור עם נקניקיות צ'וריסו, שמוסיפות לו טעם פיקנטי וקצת מעושן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

אופן הכנה

  1. קולפים את הבצלים ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס”מ.
  2. שמים בקערה את השמן זית, החרדל, הסויה, הפלפל השחור והמלח וטורפים למרקם חלק. מעבירים לשקית אטומה ואליה מוסיפים את העוף, הבצל והשמן. סוגרים את השקית היטב ומשקשקים אותה כדי שכל המרכיבים יתערבבו היטב. מאחסנים במקרר שעה לפחות אבל אפשר גם למשך לילה שלם, עד יומיים.
  3. לאחר ההשרייה, מחממים את התנור ל-200 מעלות. מעבירים את נתחי העוף והבצל מהשקית לתבנית צלייה גדולה ויוצקים מלמעלה את הרוטב שבשקית.
  4. חותכים את נקניקיות הצ’וריסו למקטעים באורך 4 ס”מ.
  5. מוסיפים את נקניקיות הצ’וריסו, מערבבים אותן קצת עם הרוטב שבתבנית ומסדרים בשכבה אחת בין נתחי העוף. צולים 20 דקות, עד שנתחי העוף מתחילים להזהיב.
  6. מנמיכים את חום התנור ל-170 וממשיכים לצלות כשעה עד שעה ורבע, עד שנתחי העוף צלויים, שחומים ועשויים - אם העוף משחים מדי במהלך הצלייה אפשר לכסות את התבנית ברדיד אלומיניום ולהמשיך לצלות כך. כעשר דקות לפני סוף הצלייה כדאי להסיר את הרדיד אלומיניום ולהשחים את העוף. מוציאים ומשהים רבע שעה לפני ההגשה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 936.3 קק״ל 3745.1 קק״ל
פחמימות 7.9 גרם 31.4 גרם
שומן 84.2 גרם 336.7 גרם
נתרן 2781.3 מ״ג 11125.3 מ״ג
חלבון 71.8 גרם 287.3 גרם
סיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.3 גרם
שומן רווי 24.9 גרם 99.5 גרם
כולסטרול 291.9 מ״ג 1167.6 מ״ג
סידן 119.0 מ״ג 475.8 מ״ג
ברזל 6.7 מ״ג 26.8 מ״ג
אשלגן 949.8 מ״ג 3799.2 מ״ג
אבץ 11.0 מ״ג 44.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody