עוף שלם בתנור עם בטטות בזיגוג מתקתק

אהרוני מכין עוף שלם בתנור עם בטטות ברוטב אסייתי ממכר שמכינים ב-10 דקות עבודה. אל תתפלאו כשכל האורחים יבקשו את המתכון
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

עוף ובטטות

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. כותשים את התבלינים במכתש ועלי או במעבד מזון. קולפים את שורש הג’ינג’ר ומגררים.
  3. מערבבים את התבלינים והג’ינג’ר המגורר עם הסויה, הדבש והשמן זית.
  4. מכניסים לתוך העוף לימון שלם ומורחים אותו היטב בחצי מתערובת התבלינים שהכנו.
  5. בעזרת חוט אפייה, קושרים את רגלי העוף זו לזו כך ש”ייסגרו” על הבטן.
  6. קולפים את הבטטות וחותכים לפלחים (כמו צ’יפסים גדולים).
  7. מערבבים את הבטטות עם יתרת תערובת התבלינים.
  8. מניחים את העוף והבטטות בתבנית ואופים 15 דקות. מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד 30 דקות, עד להשחמה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 212.2 קק״ל 848.8 קק״ל
פחמימות 26.0 גרם 104.2 גרם
שומן 11.3 גרם 45.2 גרם
נתרן 776.5 מ״ג 3105.8 מ״ג
חלבון 2.3 גרם 9.4 גרם
סיבים תזונתיים 3.0 גרם 11.8 גרם
שומן רווי 1.5 גרם 5.9 גרם
כולסטרול 0.2 מ״ג 0.8 מ״ג
סידן 41.2 מ״ג 164.6 מ״ג
ברזל 1.2 מ״ג 5.0 מ״ג
אשלגן 249.7 מ״ג 998.9 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 1.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody