עוף שלם צלוי עם תפוחי אדמה בתנור

עוף שלם הוא פתרון מצוין למנה חגיגית, זולה וטעימה. תמרה אהרוני מלמדת כיצד להכין עוף שלם צלוי בלימון ובתוספת של תפוחי אדמה ועשבי תיבול
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    9

מצרכים

  • 1 עוף שלם בינוני
  • 2 לימון בינוניים
  • 2 גבעולי רוזמרין
  • 2 גבעולי תימין טרי
  • 6 שיני שום
  • 1 תפוח אדמה קטן
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח דק
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות. קולפים וחוצים את תפוחי האדמה. קוצצים את עשבי התיבול, כותשים את השום, סוחטים לימון אחד.
  2. בקערה מערבבים שמן עם מחצית מעשבי התיבול והשום, מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל. מורחים את התערובת היטב על העוף מכל הצדדים וגם מבפנים. מכניסים לתוך העוף לימון שלם.
  3. שמים את תפוחי האדמה בתבנית, יוצקים עליהם שמן זית ומערבבים היטב עד שהם משומנים היטב. מפזרים על תפוחי האדמה את המחצית השנייה של עשבי התיבול והשום, ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.
  4. שמים את העוף על תפוחי האדמה ואופים כ-10 דקות על כל צד עד שהוא משחים ונהיה פריך. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים כ-40 דקות נוספות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 328.5 קק״ל 1314.1 קק״ל
פחמימות 6.0 גרם 24.1 גרם
שומן 26.3 גרם 105.0 גרם
נתרן 1215.6 מ״ג 4862.4 מ״ג
חלבון 16.9 גרם 67.7 גרם
סיבים תזונתיים 1.5 גרם 5.9 גרם
שומן רווי 5.5 גרם 21.9 גרם
כולסטרול 63.8 מ״ג 255.0 מ״ג
סידן 41.5 מ״ג 165.8 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 5.3 מ״ג
אשלגן 264.5 מ״ג 1058.0 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody