עלי מנגולד ממולאים באורז ועדשים ברוטב עגבניות

השף שגב משה מלמד להכין עלי מנגולד ממולאים - מנה צמחונית ביתית, ללא גלוטן, ופשוטה להכנה. מבשלים את הממולאים ברוטב עגבניות סמיך ומגישים עם יוגורט קר
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    25

מצרכים

אופן הכנה

  1. משרים את העדשים למשך שעתיים ומסננים. חותכים את הגבעול המרכזי הלבן של עלי המנגולד כך שיישאר רק עלה ירוק שקל לגלגל. מרתיחים את המים. קוצצים את עשבי התיבול, הצ’ילי והסלרי.
  2. מכינים את האורז: מתיזים מעט תרסיס שמן בסיר, מוסיפים את האורז והעדשים ומערבבים היטב. מוסיפים את הצימוקים, החמוציות והמלח, מערבבים ומוסיפים את המים הרותחים. מכסים ומביאים לרתיחה. מערבבים שוב, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאורז מוכן ודביק. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים.
  3. מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומאדים את השום, הסלרי והזיתים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הסילאן, המים והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  4. פורסים את עלי המנגולד, מניחים בקצה את האורז ומגלגלים.
  5. מעבירים את הממולאים לסיר עם הרוטב ומניחים אחד לצד השני: את הראשון מניחים במרכז ואת השאר מסביב במעגל. מבשלים 10 דקות נוספות ומגישים עם יוגורט קר.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 1326.2 קק״ל 3978.5 קק״ל
פחמימות 240.5 גרם 721.5 גרם
שומן 26.6 גרם 79.7 גרם
נתרן 1522.1 מ״ג 4566.3 מ״ג
חלבון 41.0 גרם 123.0 גרם
סיבים תזונתיים 23.2 גרם 69.7 גרם
שומן רווי 4.4 גרם 13.2 גרם
כולסטרול 4.5 מ״ג 13.5 מ״ג
סידן 370.6 מ״ג 1111.9 מ״ג
ברזל 8.4 מ״ג 25.1 מ״ג
אשלגן 1879.7 מ״ג 5639.0 מ״ג
אבץ 3.2 מ״ג 9.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody