עלי מנגולד ממולאים באורז ועדשים ברוטב עגבניות

השף שגב משה מלמד להכין עלי מנגולד ממולאים - מנה צמחונית ביתית, ללא גלוטן, ופשוטה להכנה. מבשלים את הממולאים ברוטב עגבניות סמיך ומגישים עם יוגורט קר
השף שגב משה מלמד להכין עלי מנגולד ממולאים - מנה צמחונית ביתית, ללא גלוטן, ופשוטה להכנה. מבשלים את הממולאים ברוטב עגבניות סמיך ומגישים עם יוגורט קר
  • משה שגב
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    25
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1363
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1362.7 קק״ל 4088.1 קק״ל
    פחמימות 249.8 גרם 749.3 גרם
    שומן 22.7 גרם 68.2 גרם
    נתרן 1552.0 מ״ג 4656.1 מ״ג
    חלבון 46.5 גרם 139.4 גרם
    סיבים תזונתיים 33.8 גרם 101.4 גרם
    שומן רווי 5.5 גרם 16.4 גרם
    כולסטרול 6.0 מ״ג 17.9 מ״ג
    סידן 581.4 מ״ג 1744.1 מ״ג
    ברזל 10.0 מ״ג 30.1 מ״ג
    אשלגן 2880.3 מ״ג 8640.8 מ״ג
    אבץ 4.7 מ״ג 14.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    25
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1363
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1362.7 קק״ל 4088.1 קק״ל
    פחמימות 249.8 גרם 749.3 גרם
    שומן 22.7 גרם 68.2 גרם
    נתרן 1552.0 מ״ג 4656.1 מ״ג
    חלבון 46.5 גרם 139.4 גרם
    סיבים תזונתיים 33.8 גרם 101.4 גרם
    שומן רווי 5.5 גרם 16.4 גרם
    כולסטרול 6.0 מ״ג 17.9 מ״ג
    סידן 581.4 מ״ג 1744.1 מ״ג
    ברזל 10.0 מ״ג 30.1 מ״ג
    אשלגן 2880.3 מ״ג 8640.8 מ״ג
    אבץ 4.7 מ״ג 14.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תבשילים
משה שגב
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. משרים את העדשים למשך שעתיים ומסננים. חותכים את הגבעול המרכזי הלבן של עלי המנגולד כך שיישאר רק עלה ירוק שקל לגלגל. מרתיחים את המים. קוצצים את עשבי התיבול, הצ’ילי והסלרי.
  2. מכינים את האורז: מתיזים מעט תרסיס שמן בסיר, מוסיפים את האורז והעדשים ומערבבים היטב. מוסיפים את הצימוקים, החמוציות והמלח, מערבבים ומוסיפים את המים הרותחים. מכסים ומביאים לרתיחה. מערבבים שוב, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאורז מוכן ודביק. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים.
  3. מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומאדים את השום, הסלרי והזיתים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הסילאן, המים והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  4. פורסים את עלי המנגולד, מניחים בקצה את האורז ומגלגלים.
  5. מעבירים את הממולאים לסיר עם הרוטב ומניחים אחד לצד השני: את הראשון מניחים במרכז ואת השאר מסביב במעגל. מבשלים 10 דקות נוספות ומגישים עם יוגורט קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עלי מנגולד ממולאים באורז ועדשים ברוטב עגבניות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    רות ערן

    הכמויות המצויינות במתכון אינן נכונות וגורמות אכזבה גדולה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי רות, מה לא נכון בכמויות?

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות