רקע יד מרדכי

עננים עננים בעיניי: לחמניות גבינה רכות רכות

מתכון ללחמניות גבינה שהן רכות רכות, בזכות תוספת מדהימה של דבש בבצק. הן קצת מתוקות, במילוי מעולה של גבינות מלוחות ובמרקם עננים
מתכון ללחמניות גבינה שהן רכות רכות, בזכות תוספת מדהימה של דבש בבצק. הן קצת מתוקות, במילוי מעולה של גבינות מלוחות ובמרקם עננים
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    217
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 217.3 קק״ל 5431.3 קק״ל
    פחמימות 34.8 גרם 868.9 גרם
    שומן 4.5 גרם 111.3 גרם
    נתרן 1104.9 מ״ג 27622.2 מ״ג
    חלבון 8.8 גרם 220.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 38.8 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 36.6 גרם
    כולסטרול 52.0 מ״ג 1300.6 מ״ג
    סידן 46.5 מ״ג 1161.5 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 21.7 מ״ג
    אשלגן 88.9 מ״ג 2222.9 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 18.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    217
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 217.3 קק״ל 5431.3 קק״ל
    פחמימות 34.8 גרם 868.9 גרם
    שומן 4.5 גרם 111.3 גרם
    נתרן 1104.9 מ״ג 27622.2 מ״ג
    חלבון 8.8 גרם 220.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 38.8 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 36.6 גרם
    כולסטרול 52.0 מ״ג 1300.6 מ״ג
    סידן 46.5 מ״ג 1161.5 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 21.7 מ״ג
    אשלגן 88.9 מ״ג 2222.9 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 18.4 מ״ג
    סגור

לחמניות ממולאות רכות בטירוף ובשילוב מילוי גבינות ובצק מיוחד בתוספת דבש ושמן זית שיוצר שידוך משמיים. מדובר במתכון שאסור לפספס ושתדעו שהלחמניות עוברות הקפאה מעולה! ניתן להקפיאן לפני האפייה, להפשיר, להתפיח ולאפות, או לאפות ולהקפיא כך שאפשר להוציא אותן מהפריזר, לחמם קצת במיקרו ולזלול!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי גבינות

הברשה וציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים והמלח ומערבבים באמצעות כף. לאחר מכן, מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים באמצעות וו לישה במשך 5 דקות.
  2. משמנים קערה בתרסיס שמן זית ‘יד מרדכי’ ומעבירים את הבצק לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד להתפחה במשך כשעה.
  3. מכינים את המילוי: מערבבים יחד את כל המרכיבים, הגבינה הלבנה, גבינת המוצרלה המגורדת, גבינת הבולגרית המגורדת, הביצה והסולת.
  4. לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו ל-25 חתיכות שוות (75 גרם כל אחת).
  5. לוקחים חתיכה של בצק מותחים מעט בידיים, ממלאים בכפית מהמילוי, וסוגרים.
  6. מסדרים את כדורי הבצק הממולאים בתבנית ומתפיחים במשך שעה.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את הכדורים בביצה ומפזרים מעליהם שומשום, קצח ומעט מלח אטלנטי.
  8. אופים במשך 20 דקות, עד שהלחמניות זהובות ויפות. שימו לב, ניתן גם להקפיא ולהגיש לאחר מכן.
לחמניות עננים גבינתיות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לבל וירדן עדי
לחמניות עננים גבינתיות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לבל וירדן עדי

 

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עננים עננים בעיניי: לחמניות גבינה רכות רכות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    הדס דותן

    היי, האם ניתן לוותר על מילוי הגבינה? פשוט לאפות כלחמניות?

      Avatar
      מערכת Foody

      ניתן, אך אם את מעוניינת בלחמניות פשוטות – יש מתכונים אחרים באתר. זהו מתכון ייחודי ללחמניות גבינה 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות