עראייס קבב ומטבל קישואים אסלי ומיוחד
המנה הזאת מוכיחה שפשטות היא מילת המפתח להצלחה במטבח! עראייס קבב קריספי ושחום עם מטבל קישואים מהמם בנגיעות טחינה ובצלי שאלוט צלויים
המנה הזאת מוכיחה שפשטות היא מילת המפתח להצלחה במטבח! עראייס קבב קריספי ושחום עם מטבל קישואים מהמם בנגיעות טחינה ובצלי שאלוט צלויים
- פרח רסלאן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 318.2 קק״ל 3818.1 קק״לפחמימות 78.3 גרם 939.4 גרםשומן 91.7 גרם 1100.3 גרםנתרן 366.7 מ״ג 4400.6 מ״גחלבון 84.6 גרם 1015.0 גרםסיבים תזונתיים 73.0 גרם 875.5 גרםשומן רווי 75.6 גרם 907.5 גרםכולסטרול 111.9 מ״ג 1342.9 מ״גסידן 108.1 מ״ג 1296.6 מ״גברזל 73.8 מ״ג 885.1 מ״גאשלגן 466.4 מ״ג 5597.1 מ״גאבץ 74.8 מ״ג 897.4 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות318
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 318.2 קק״ל 3818.1 קק״לפחמימות 78.3 גרם 939.4 גרםשומן 91.7 גרם 1100.3 גרםנתרן 366.7 מ״ג 4400.6 מ״גחלבון 84.6 גרם 1015.0 גרםסיבים תזונתיים 73.0 גרם 875.5 גרםשומן רווי 75.6 גרם 907.5 גרםכולסטרול 111.9 מ״ג 1342.9 מ״גסידן 108.1 מ״ג 1296.6 מ״גברזל 73.8 מ״ג 885.1 מ״גאשלגן 466.4 מ״ג 5597.1 מ״גאבץ 74.8 מ״ג 897.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 318 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
"כפתה" - תערובת הבשר
-
500 גרם בשר בקר טחון30% שומן
-
1 כוס פטרוזיליהקצוצה דק
-
1 כוס בצלקצוץ דק
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית בהרט
-
3 פיתותמחולקות לרבעים. סה"כ 12 רבעי פיתה
מטבל קישואים
-
3 קישואים גדוליםאו זוקיני
-
1 ראש שוםשלם
-
1 שן שום
-
1/4 כוס מיץ לימוןו-3 כפות נוספות
-
1/3 כוס טחינה גולמית
-
1/2 כוס צנוברים
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כף חמאה
-
1/4 כפית פלפל צ’ילי אדוםאופציונלי
-
קורט מלח גס
-
קורט פלפל שחור גרוס
-
5 עלי נענע
אופן הכנה
- צולים את הירקות בגריל: מכניסים קודם את הקישואים למכשיר הנינג׳ה.
- מפעילים תכנית גריל חום גבוהה למשך 10-15 דקות עד שהם חצי רכים.
- בשלב זה מוסיפים גם את השום ובצלי השאלוט וממשיכים לצלות עד שכל הירקות מתרככים היטב.
- מכינים את הקבב - תערובת הבשר: מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם כל יתר המרכיבים והתבלינים.
- לשים את הבשר באמצעות הידיים עד שהתערובת מתאחדת ושומרים במקרר.
- מכינים את המטבל: מרוקנים את בשר הקישואים לתוך מסננת, על מנת שהנוזלים יסתננו וסוחטים את הנוזלים מהקליפות השרופות.
- מערבבים בקערה את הקישואים המסוננים עם הטחינה, 1/4 כוס מיץ לימון ומלח ומאזנים טעמים.
- מטגנים את הצנוברים במחבת עם שמן הזית, כף חמאה ופלפל צ׳ילי חריף.
- בקערית נפרדת מערבבים יחד את שן שום הכתושה, 3 כפות מיץ לימון, 3 כפות שמן זית ומלח.
- מעבירים את תערובת הקישואים לצלחת שטוחה, מתבלים עם תערובת השום והלימון ופורסים בעזרת סכין.
- מזלפים את הטחינה על הקישואים, מסדרים כמה שיני שום ובצלי שאלוט צלויים.
- בנוסף, מקשטים בצנוברים עם מעט מהשמן החריף ועלי הנענע.
- מכינים את העראייס: בתוך כל רבע פיתה מכניסים כף גדולה מתערובת בשר הקבב ששהה במקרר, מהדקים ומשמנים מעט.
- קולים את העראייס במכשיר הנינג׳ה על תכנית גריל למשך כמה דקות מכל צד, עד שהפיתה הופכת לקריספית וזהובה.
- מגישים לצד מטבל הקישואים והטחינה.
אופן הכנה
- צולים את הירקות בגריל: מכניסים קודם את הקישואים למכשיר הנינג׳ה.
- מפעילים תכנית גריל חום גבוהה למשך 10-15 דקות עד שהם חצי רכים.
- בשלב זה מוסיפים גם את השום ובצלי השאלוט וממשיכים לצלות עד שכל הירקות מתרככים היטב.
- מכינים את הקבב - תערובת הבשר: מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם כל יתר המרכיבים והתבלינים.
- לשים את הבשר באמצעות הידיים עד שהתערובת מתאחדת ושומרים במקרר.
- מכינים את המטבל: מרוקנים את בשר הקישואים לתוך מסננת, על מנת שהנוזלים יסתננו וסוחטים את הנוזלים מהקליפות השרופות.
- מערבבים בקערה את הקישואים המסוננים עם הטחינה, 1/4 כוס מיץ לימון ומלח ומאזנים טעמים.
- מטגנים את הצנוברים במחבת עם שמן הזית, כף חמאה ופלפל צ׳ילי חריף.
- בקערית נפרדת מערבבים יחד את שן שום הכתושה, 3 כפות מיץ לימון, 3 כפות שמן זית ומלח.
- מעבירים את תערובת הקישואים לצלחת שטוחה, מתבלים עם תערובת השום והלימון ופורסים בעזרת סכין.
- מזלפים את הטחינה על הקישואים, מסדרים כמה שיני שום ובצלי שאלוט צלויים.
- בנוסף, מקשטים בצנוברים עם מעט מהשמן החריף ועלי הנענע.
- מכינים את העראייס: בתוך כל רבע פיתה מכניסים כף גדולה מתערובת בשר הקבב ששהה במקרר, מהדקים ומשמנים מעט.
- קולים את העראייס במכשיר הנינג׳ה על תכנית גריל למשך כמה דקות מכל צד, עד שהפיתה הופכת לקריספית וזהובה.
- מגישים לצד מטבל הקישואים והטחינה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן