רקע סימנס

פאי בננות וקרמל בכלום עבודה!

פאי בננות או טארט טאטן בננות - לא משנה איך תקראו לו, הוא קינוח חורפי מושחת שאי אפשר לעמוד בפניו. בננות מתקתקות נימוחות על מצע בצק פריך זהוב. כל כך מרשים ועם זאת, קל להכנה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    5

מצרכים

קרמל

  • 7 בננות בינוניים
    קלופות וחתוכות לרצועות

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות במצב טורבו.
  2. מכינים את הקרמל: מניחים את הסוכר והמים במחבת חסינת חום על הכיריים ומבשלים על חום בינוני, עד להיווצרות קרמל בהיר.
  3. מכבים את הכיריים ומוסיפים את החמאה.
  4. מסדרים את הבננות במחבת.
  5. מכינים את הפאי: פותחים את הבצק המוכן על משטח עבודה ומחוררים מעט בעזרת מזלג.
  6. מניחים את הבצק על המחבת עם הקרמל והבננות ומהדקים את שוליו.

    טארט בננות
    מניחים את הבצק על הקרמל והבננות. צילום: רון יוחננוב

  7. אופים בתנור במשך 35-30 דקות או עד שהבצק מזהיב.
  8. מצננים מעט והופכים לתוך צלחת הגשה.
    פאי בננות בצלחת הגשה
    הופכים את הפאי על צלחת הגשה. צילום: רון יוחננוב
  9. מגישים חם, אפשר עם גלידה ליד.

    פאי בננות פרוס
    פאי בננות חמים ומתוק. צילום: רון יוחננוב

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 802.3 קק״ל 4813.5 קק״ל
פחמימות 69.3 גרם 416.0 גרם
שומן 50.3 גרם 301.6 גרם
נתרן 416.8 מ״ג 2500.5 מ״ג
חלבון 0.1 גרם 0.4 גרם
סיבים תזונתיים 1.7 גרם 9.9 גרם
שומן רווי 20.8 גרם 124.5 גרם
כולסטרול 17.9 מ״ג 107.5 מ״ג
סידן 11.5 מ״ג 69.0 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 4.7 מ״ג
אשלגן 65.7 מ״ג 394.0 מ״ג
אבץ 415.5 מ״ג 2493.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    יוסי זוהר

    איזה קינוח ליד כוס נס קפה

הצג עוד