שי לי ליפא רועה בלול ומכינה פאי רועים עם עוף

ארוחה שלמה פשוטה להכנה בתבנית אחת - שכבת תבשיל עוף וירקות עשיר מצופה בשכבת פירה זהוב
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

פאי הרועים

אופן הכנה

  1. מוציאים את הפרגית מהמקרר כ-30 דקות לפני ההכנה. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות. קוצצים גס את הבצל והשום. חותכים את הגזר לקוביות בגודל 1/2 ס”מ.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים עד שהם רכים מאוד. מועכים לפירה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם ושמן הזית.
  3. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  4. מחממים את השמן במחבת על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל, הגזר והשום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והשום רכים. מוסיפים את הפרגית, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים תוך כדי פירור הבשר עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את היין, התימין והקמח, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם. טועמים ומתקנים את התיבול.
  5. מעבירים את תערובת הבשר לתבנית ומסדרים בשכבה אחידה. מכסים את תערובת הבשר בפירה. הכי טוב להניח את הפירה בשוליים של הכלי ולמרוח לכיוון המרכז.
  6. אופים כ-45 דקות עד שהפאי זהוב.

הערות

  • - אם רוצים שהמנה תהיה ללא גלוטן, מחליפים את הקמח ב-1 כפית קורנפלור. אם משתמשים בקורנפלור, מערבבים אותו עם היין בקערית נפרדת ורק אז מוסיפים למחבת.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 10.9 קק״ל 65.5 קק״ל
פחמימות 2.3 גרם 13.5 גרם
שומן 0.1 גרם 0.3 גרם
נתרן 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
חלבון 0.3 גרם 1.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.5 גרם
שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 0.5 מ״ג 2.7 מ״ג
ברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
אשלגן 3.2 מ״ג 19.3 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    Haim Epstein

    איפוה כל המרכיבים של המתכון

      Avatar
      Foody Foody

      תודה על ההערה. המתכון יתוקן בהקדם.

    Avatar
    ליליאן בנין

    אודה להוסיף אותי לרשימת המכותבים