
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 426.7 קק״ל 3413.3 קק״לפחמימות 51.8 גרם 414.2 גרםשומן 22.6 גרם 181.2 גרםנתרן 1.3 מ״ג 10.4 מ״גחלבון 1.2 גרם 9.3 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 13.8 גרם 110.6 גרםכולסטרול 13.4 מ״ג 107.5 מ״גסידן 2.3 מ״ג 18.6 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.4 מ״גאשלגן 4.4 מ״ג 35.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות427
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 426.7 קק״ל 3413.3 קק״לפחמימות 51.8 גרם 414.2 גרםשומן 22.6 גרם 181.2 גרםנתרן 1.3 מ״ג 10.4 מ״גחלבון 1.2 גרם 9.3 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 13.8 גרם 110.6 גרםכולסטרול 13.4 מ״ג 107.5 מ״גסידן 2.3 מ״ג 18.6 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.4 מ״גאשלגן 4.4 מ״ג 35.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 427 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים


מרנג
-
3 חלבונים L
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
קרמל
-
200 גרם סוכר לבן
-
1/4 כוס מים
-
120מ"ל או 1/2 כוס שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
50 גרם חמאה
-
1 כפית תמצית וניל
קישוט
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1מיכל או 250 גרם גבינת מסקרפונה
-
2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה
1. מכינים את המרנג: מפרידים את החלבונים לקערת המיקסר, מוסיפים סוכר ומניחים אותה מעל סיר עם מעט מים רותחים שעומד על אש קטנה.
2. נותנים לתערובת להתחמם, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי ולא מרגישים אותו יותר. אפשר לבדוק את התמוססות הסוכר באמצעות שתי אצבעות - אם מרגישים גבישי סוכר, צריך להמשיך לחמם.
3. מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים עם וו הקצפה במשך כ-5-7 דקות עד שמתקבל קצף יציב. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים כפית של תמצית וניל.
4. בעזרת תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ מציירים עיגול על נייר אפייה. הופכים את נייר האפייה ומניחים על תבנית תנור.
5. מעבירים את תערובת המרנג לשקית זילוף עם צנתר עגול ומזלפים את הפבלובה לפי העיגול המצויר - אפשר בנשיקות גדולות, אפשר בצורת שבלול או בכל צורה שאוהבים.
6. מחממים תנור ל-100 מעלות ואופים את הפבלובה במשך כ-3 שעות עד שהיא יבשה. מי שאוהב שהפבלובה שלו רכה במרכז יכול לאפות שעתיים. משאירים את המרנג להתקרר בתנור הסגור.
7. מכינים רוטב קרמל: בסיר קטן ממיסים את הסוכר יחד עם המים עד שמתקבל קרמל שחום.
8. כשהקרמל מוכן מוסיפים לו את השמנת המתוקה בזהירות ואת תמצית הווניל והמלח ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב סמיך.
9. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. מצננים עד לשימוש.
10. מקשטים ומגישים: מקציפים שמנת מתוקה ומסקרפונה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת רכה אך יציבה. יוצקים את השמנת בתלוליות על המרנג, מקשטים ברוטב הטופי ומגישים.
אופן הכנה
1. מכינים את המרנג: מפרידים את החלבונים לקערת המיקסר, מוסיפים סוכר ומניחים אותה מעל סיר עם מעט מים רותחים שעומד על אש קטנה.
2. נותנים לתערובת להתחמם, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי ולא מרגישים אותו יותר. אפשר לבדוק את התמוססות הסוכר באמצעות שתי אצבעות - אם מרגישים גבישי סוכר, צריך להמשיך לחמם.
3. מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים עם וו הקצפה במשך כ-5-7 דקות עד שמתקבל קצף יציב. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים כפית של תמצית וניל.
4. בעזרת תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ מציירים עיגול על נייר אפייה. הופכים את נייר האפייה ומניחים על תבנית תנור.
5. מעבירים את תערובת המרנג לשקית זילוף עם צנתר עגול ומזלפים את הפבלובה לפי העיגול המצויר - אפשר בנשיקות גדולות, אפשר בצורת שבלול או בכל צורה שאוהבים.
6. מחממים תנור ל-100 מעלות ואופים את הפבלובה במשך כ-3 שעות עד שהיא יבשה. מי שאוהב שהפבלובה שלו רכה במרכז יכול לאפות שעתיים. משאירים את המרנג להתקרר בתנור הסגור.
7. מכינים רוטב קרמל: בסיר קטן ממיסים את הסוכר יחד עם המים עד שמתקבל קרמל שחום.
8. כשהקרמל מוכן מוסיפים לו את השמנת המתוקה בזהירות ואת תמצית הווניל והמלח ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב סמיך.
9. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. מצננים עד לשימוש.
10. מקשטים ומגישים: מקציפים שמנת מתוקה ומסקרפונה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת רכה אך יציבה. יוצקים את השמנת בתלוליות על המרנג, מקשטים ברוטב הטופי ומגישים.
הערות
- אפשר לקשט במקרונים, שוקולדים או כל ממתק אחר שאוהבים
הערות
- אפשר לקשט במקרונים, שוקולדים או כל ממתק אחר שאוהבים
