
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל50 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים16
מצרכים
פולנטה
-
1 כוס קמח תירס אינסטנט
-
2 כוסות מיםאו ציר ירקות
-
2 כוסות חלב 3%
-
1 כפית מלח דק
-
2 כפות חמאה
-
1/2 כוס גבינת פרמזןמגוררת
-
1 קורט פלפל שחור גרוסלפי הטעם
זוקיני
-
2 כפות שמן זית
-
2 זוקיני ירוק גדולים
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
2 גבעולי תימין טריעלים בלבד
-
4 כפות גבינת פרמזןמגוררת
-
4 כפות גבינת מוצרלהמגוררת, או גבינה צהובה שאוהבים
-
1 חופן צנוברים
-
2 כפות עיריתקצוצה, לא חובה
אופן הכנה
- מכינים את הפולנטה: מחממים בסיר את המים, החלב והמלח. מביאים לסף רתיחה ומוסיפים בזרזיף דק את קמח התירס תוך כדי בחישה מתמדת עד שכל הקמח נטמע בנוזלים והופך למחית ללא גושים.
- ממשיכים לבשל עוד 7 דקות עד שהמחית מתמצקת מעט ומערבבים מדי פעם.
- מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה, גבינת הפרמז’ן והפלפל השחור ומערבבים היטב.
- משמנים את התבנית ומוזגים אליה את הפולנטה. מצננים מעט ומכניסים למקרר לשעה (להתמצקות). את החלק הזה אפשר להכין גם יום לפני ההגשה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הזוקיני: שוטפים היטב את הזוקיני ופורסים לפרוסות של כ-1/2 ס”מ.
- מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את פרוסות הזוקיני, מתבלים במעט מלח ופלפל ובעלי התימין ומקפיצים הכל יחד 2-3 דקות.
- באותה המחבת קולים מעט ובזהירות את הצנוברים (הזהרו שלא יישרפו).
- מוציאים את הפולנטה המקוררת, מפזרים מעליה את הזוקיני הצרובים בשכבה אחידה ככל הניתן ומכניסים לתנור ל-20 דקות.
- מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את הגבינות, הצנוברים והעירית ומגישים.
מפזרים מעל הפולנטה והזוקיני את הגבינות, הצנוברים והעירית ומגישים. זהירות, זה לוהט!
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
6
מנות
קלוריות
216.2
קק״ל
1297.1
קק״ל
פחמימות
8.0
גרם
47.8
גרם
שומן
18.5
גרם
111.0
גרם
נתרן
796.8
מ״ג
4780.8
מ״ג
חלבון
10.0
גרם
59.8
גרם
סיבים תזונתיים
1.7
גרם
10.0
גרם
שומן רווי
6.8
גרם
40.5
גרם
כולסטרול
26.3
מ״ג
157.7
מ״ג
סידן
225.7
מ״ג
1354.3
מ״ג
ברזל
0.8
מ״ג
4.6
מ״ג
אשלגן
343.6
מ״ג
2061.6
מ״ג
אבץ
1.2
מ״ג
7.2
מ״ג
תגובות (6)
נראה ככ טוב ומוש!
תודה!!!
מושלם!!! מתכון מעולה
תודה רבה!
וואו נשמע מעולה. טימין יבש יכול גם להתאים?
אפשר גם עם מעט טימין יבש (: בהצלחה!