פולנטה מתירס טרי

תמרה אהרוני מנצלת את עונת התירס ומכינה פולנטה מתירס טרי במקום מקמח תירס. מקבלים פולנטה במרקם גס עם חתיכות קטנות של תירס ובטעם כל כך מתוק וטעים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

בים בם בם תירס חם.

אני מתה על תירס. חמים, מרוח בקצת חמאה ובזוק במלח מין שילוב טעמים כזה של מתוק ומלוח עם מרקם קרמי שמתפצפץ בפה.

קיץ זו בול העונה לאכול תירס. ויש עכשיו ממש שפע של תירס בשוק! תירס לבן, תירס סגול וכמובן תירס גילי מתוק מתוק.

אפשר להכין מתירס המון דברים. במדינות דרום אמריקה זה הדגן העיקרי משתמשים בו טרי או מיובש, טחון או שלם, מכינים ממנו טורטיות, טאמאלס ועוד המון מאכלים נפלאים.

דייסת תירס יש בהרבה מדינות, המפורסמות ביותר זו הממליגה הרומנית, והפולנטה האיטלקית.

פולנטה קלאסית מכינים מקמח תירס שזה נהדר, אבל בשיא העונה של התירס אני אוהבת להכין פולנטה דווקא מתירס טרי. המרקם שלה הוא קצת יותר גס כי יש בו חתיכות של תירס, אבל הטעם, אוי הטעם כל כל מתוק וטעים, והשוס? 20 דקות, 5 מרכיבים ויש לכם פולנטה מהחלומות!

מצרכים

אופן הכנה

  1. בעזרת סכין חדה חותכים את גרגרי התירס מהקלחים.
  2. בסיר בינוני שמים את החמאה, חלב ושמנת ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את גרגרי התירס ומבשלים כ-20 דק על להבה בינונית, מדי פעם מערבבים.
  4. בעזרת בלנדר מוט מרסקים חלקית את התערובת עד שמחצית מהגרגירים טחונים.
  5. מוסיפים מלח, פלפל ופרמזן ומערבבים היטב.
  6. מגישים חם.

הערות

  • אפשר לפני ההגשה לפזר מעל הפולנטה גבינה מלוחה (כמו בולגרית לדוגמא) – זה יהפוך את המנה לדומה יותר לממליגה רומנית
  • תוספות מומלצות שהולכות נהדר על הפולנטה: רוטב עגבניות, אספרגוס, פטריות מוקפצות, ביצה עלומה או ביצת עין, פילה של דג
  • אפשר ומומלץ מי שאוהב לזלף מעט שמן כמהין על הפולנטה לפני ההגשה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 358.9 קק״ל 1435.8 קק״ל
פחמימות 35.8 גרם 143.1 גרם
שומן 18.6 גרם 74.4 גרם
נתרן 580.2 מ״ג 2320.8 מ״ג
חלבון 14.5 גרם 58.0 גרם
סיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.1 גרם
שומן רווי 10.8 גרם 43.2 גרם
כולסטרול 46.4 מ״ג 185.7 מ״ג
סידן 246.9 מ״ג 987.8 מ״ג
ברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
אשלגן 132.9 מ״ג 531.6 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    Avatar

    היית רוצה עוד מתכונים הםכל כך טובים

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody