רקע יטבתה

אין יותר טעים מזה! קבלו מתכון של פולנטה מתירס טרי

תמרה אהרוני מכינה פולנטה מתירס טרי במקום מקמח תירס. מקבלים פולנטה במרקם גס עם חתיכות קטנות של תירס ובטעם כל כך מתוק וטעים
תמרה אהרוני מכינה פולנטה מתירס טרי במקום מקמח תירס. מקבלים פולנטה במרקם גס עם חתיכות קטנות של תירס ובטעם כל כך מתוק וטעים
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
48 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    360
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 359.7 קק״ל 1438.9 קק״ל
    פחמימות 36.0 גרם 143.9 גרם
    שומן 18.6 גרם 74.4 גרם
    נתרן 580.3 מ״ג 2321.4 מ״ג
    חלבון 14.5 גרם 58.1 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.1 גרם
    שומן רווי 10.8 גרם 43.2 גרם
    כולסטרול 46.4 מ״ג 185.7 מ״ג
    סידן 246.9 מ״ג 987.8 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    אשלגן 132.9 מ״ג 531.6 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    360
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 359.7 קק״ל 1438.9 קק״ל
    פחמימות 36.0 גרם 143.9 גרם
    שומן 18.6 גרם 74.4 גרם
    נתרן 580.3 מ״ג 2321.4 מ״ג
    חלבון 14.5 גרם 58.1 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.1 גרם
    שומן רווי 10.8 גרם 43.2 גרם
    כולסטרול 46.4 מ״ג 185.7 מ״ג
    סידן 246.9 מ״ג 987.8 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    אשלגן 132.9 מ״ג 531.6 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור

בים בם בם תירס חם.

אני מתה על תירס. חמים, מרוח בקצת חמאה ובזוק במלח מין שילוב טעמים כזה של מתוק ומלוח עם מרקם קרמי שמתפצפץ בפה.

קיץ זו בול העונה לאכול תירס. ויש עכשיו ממש שפע של תירס בשוק! תירס לבן, תירס סגול וכמובן תירס גילי מתוק מתוק.

אפשר להכין מתירס המון דברים. במדינות דרום אמריקה זה הדגן העיקרי משתמשים בו טרי או מיובש, טחון או שלם, מכינים ממנו טורטיות, טאמאלס ועוד המון מאכלים נפלאים.

דייסת תירס יש בהרבה מדינות, המפורסמות ביותר זו הממליגה הרומנית, והפולנטה האיטלקית.

פולנטה קלאסית מכינים מקמח תירס שזה נהדר, אבל בשיא העונה של התירס אני אוהבת להכין פולנטה דווקא מתירס טרי. המרקם שלה הוא קצת יותר גס כי יש בו חתיכות של תירס, אבל הטעם, אוי הטעם כל כל מתוק וטעים, והשוס? 20 דקות, 5 מרכיבים ויש לכם פולנטה מהחלומות!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
48 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. בעזרת סכין חדה חותכים את גרגרי התירס מהקלחים.
  2. בסיר בינוני שמים את החמאה, חלב ושמנת ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את גרגרי התירס ומבשלים כ-20 דק על להבה בינונית, מדי פעם מערבבים.
  4. בעזרת בלנדר מוט מרסקים חלקית את התערובת עד שמחצית מהגרגירים טחונים.
  5. מוסיפים מלח, פלפל ופרמזן ומערבבים היטב.
  6. מגישים חם.

הערות

  • אפשר לפני ההגשה לפזר מעל הפולנטה גבינה מלוחה (כמו בולגרית לדוגמא) – זה יהפוך את המנה לדומה יותר לממליגה רומנית
  • תוספות מומלצות שהולכות נהדר על הפולנטה: רוטב עגבניות, אספרגוס, פטריות מוקפצות, ביצה עלומה או ביצת עין, פילה של דג
  • אפשר ומומלץ מי שאוהב לזלף מעט שמן כמהין על הפולנטה לפני ההגשה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אין יותר טעים מזה! קבלו מתכון של פולנטה מתירס טרי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (16)

Avatar

    Avatar
    אסתי תומר

    הכנתי ויצא קצת נוזלי מדיי. אפשר לעבות עם קצת קמח תירס?

      Avatar
      מערכת Foody

      כנראה צריך לבשל עוד קצת לאידוי הנוזלים

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות