פולנטה עם גבינות ופטריות

חושבים שפולנטה זו מנה ששמורה רק למסעדות? לא תאמינו כמה קל להכין בבית פולנטה עם גבינות ופטריות מתירס טרי. מנת גורמה טעימה ומיוחדת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

פולנטה

פטריות

אופן הכנה

  1. חותכים את הפטריות לפרוסות עבות ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן. משמנים אותן גם מלמעלה ומפזרים מלח ותימין. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה. בערך 10 דקות.
  2. חותכים את גרגירי התירס מהקלחים וטוחנים מעט במעבד מזון. חשוב להשאיר את חתיכות של התירס ולא לטחון לגמרי.
  3. ממיסים את החמאה ומוסיפים את גרגירי התירס הטחונים. מטגנים במשך 7 דקות.
  4. מוסיפים מים רותחים ומלח ושופכים פנימה לאט את הפולנטה. מקפידים כל הזמן לערבב.
  5. לאחר 3 דקות מוסיפים את הבורסאן ואת הפרמזן ומערבבים עד שהפולנטה רכה וכל הגבינות נמסו.
  6. מגישים עם פטריות צרובות, גילופי פרמזן ועלי תימין.
פולנטה עם גבינות ופטריות
פולנטה עם גבינות ופטריות

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 540.2 קק״ל 2160.7 קק״ל
פחמימות 23.0 גרם 91.9 גרם
שומן 29.3 גרם 117.2 גרם
נתרן 725.5 מ״ג 2902.2 מ״ג
חלבון 13.3 גרם 53.3 גרם
סיבים תזונתיים 3.1 גרם 12.5 גרם
שומן רווי 13.2 גרם 52.7 גרם
כולסטרול 51.0 מ״ג 204.0 מ״ג
סידן 154.0 מ״ג 616.1 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 2.4 מ״ג
אשלגן 204.7 מ״ג 818.8 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 2.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody