פולנטה תירס עם פטריות – מחניודה אצלכם בבית

איזה טעים זה פולנטה?! ותשמעו מה? בכלל לא קשה לעשות את זה בבית. עם המתכון הזה תהפכו לאלופי הפולנטה, פה בגרסה עם תבשיל פטריות טעים מעליו
איזה טעים זה פולנטה?! ותשמעו מה? בכלל לא קשה לעשות את זה בבית. עם המתכון הזה תהפכו לאלופי הפולנטה, פה בגרסה עם תבשיל פטריות טעים מעליו
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    227
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 227.1 קק״ל 2271.1 קק״ל
    פחמימות 40.0 גרם 400.3 גרם
    סוכר 1.6 גרם 16.0 גרם
    שומן 5.4 גרם 54.0 גרם
    נתרן 234.1 מ״ג 2340.9 מ״ג
    חלבון 5.4 גרם 54.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.4 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 28.1 גרם
    כולסטרול 4.8 מ״ג 47.9 מ״ג
    סידן 8.8 מ״ג 88.3 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 4.1 מ״ג
    אשלגן 83.0 מ״ג 830.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    227
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 227.1 קק״ל 2271.1 קק״ל
    פחמימות 40.0 גרם 400.3 גרם
    סוכר 1.6 גרם 16.0 גרם
    שומן 5.4 גרם 54.0 גרם
    נתרן 234.1 מ״ג 2340.9 מ״ג
    חלבון 5.4 גרם 54.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.4 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 28.1 גרם
    כולסטרול 4.8 מ״ג 47.9 מ״ג
    סידן 8.8 מ״ג 88.3 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 4.1 מ״ג
    אשלגן 83.0 מ״ג 830.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פולנטה

תבשיל פטריות

אופציה להגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את תבשיל הפטריות: חותכים את הפטריות לחצאים. אם הפטריות גדולות מאוד אפשר גם לרבעים.
  2. מחממים מחבת וממיסים בה את החמאה, מוסיפים את הפטריות ומאדים על גבי להבה בינונית.
  3. ממיסים את אבקת המרק במים הרותחים ומוסיפים למחבת, מוסיפים גם את התימין הקצוץ ומחכים עד שכל הנוזלים במחבת מתאדים והפטריות מתכהות.
  4. בינתיים מכינים את הפולנטה: בסיר מחממים את החלב והשמנת יחד עד לסף רתיחה.
  5. כעת מוסיפים את קמח התירס ובוחשים כל הזמן עד לקבלת מרקם קטיפתי. מוסיפים את החמאה, הפרמזן והמלח, מערבבים למשך דקה נוספת ומכבים את האש.
  6. עורמים את הפולנטה על צלחת הגשה רחבה ומעליה יוצקים במרכז את תבשיל הפטריות. אפשר לסיים עם אספרגוס חלוט מעל ופרמזן מגוררת.

    פולנטה תירס עם פטריות2
    פולנטה תירס עם פטריות. צילום: גיל אבירם. סטיילינג קולינרי: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פולנטה תירס עם פטריות – מחניודה אצלכם בבית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    Miriam Katz

    אוכל מכל העולם מעונינת במתכונים

      Avatar
      Foody Foody

      היי מרים, את מוזמנת להירשם לניוזלטר שלנו ולקבל עדכונים על מתכונים שמתפרסמים באתר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות