פוקאצ’ה ביתית של שי-לי ליפא

מתכון ביתי ופשוט להכנה של פוקאצ'ה איטלקית אוורירית, מתובלת בשמן זית, רוזמין ומלח גס. הבצק קל ונוח לעבודה והתוצאה פשוט מושלמת.
מתכון ביתי ופשוט להכנה של פוקאצ'ה איטלקית אוורירית, מתובלת בשמן זית, רוזמין ומלח גס. הבצק קל ונוח לעבודה והתוצאה פשוט מושלמת.
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1867
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1866.8 קק״ל 3733.7 קק״ל
    פחמימות 195.2 גרם 390.3 גרם
    שומן 108.1 גרם 216.1 גרם
    נתרן 4482.3 מ״ג 8964.7 מ״ג
    חלבון 30.2 גרם 60.4 גרם
    סיבים תזונתיים 9.2 גרם 18.3 גרם
    שומן רווי 14.5 גרם 29.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 53.4 מ״ג 106.8 מ״ג
    ברזל 5.7 מ״ג 11.5 מ״ג
    אשלגן 399.8 מ״ג 799.7 מ״ג
    אבץ 3.5 מ״ג 6.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1867
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1866.8 קק״ל 3733.7 קק״ל
    פחמימות 195.2 גרם 390.3 גרם
    שומן 108.1 גרם 216.1 גרם
    נתרן 4482.3 מ״ג 8964.7 מ״ג
    חלבון 30.2 גרם 60.4 גרם
    סיבים תזונתיים 9.2 גרם 18.3 גרם
    שומן רווי 14.5 גרם 29.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 53.4 מ״ג 106.8 מ״ג
    ברזל 5.7 מ״ג 11.5 מ״ג
    אשלגן 399.8 מ״ג 799.7 מ״ג
    אבץ 3.5 מ״ג 6.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

טופינג

שימון הבצק


אופן הכנה

  1. ממיסים שמרים וסוכר במים החמימים. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים בידיים כ-5 דקות (או כ-10 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מתיזים מעט תרסיס שמן על כיפת הבצק, כדי שלא יתייבש, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד הכפלת הנפח.
  3. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
  4. מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה.
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  6. בעזרת האצבעות יוצרים גומות בבצק. מזלפים שמן זית בנדיבות, מפזרים שומשום, עלי רוזמרין ומלח גס.
  7. אופים 25-20 דקות, עד להזהבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פוקאצ’ה ביתית של שי-לי ליפא

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    מלכי קליין

    מושלםםםםםםם טיפ שלי: תוסיפו איזה ירקות שבא לכם, ותכינו במנות אישיות

    Avatar
    מלכי קליין

    אחד הטוביםםםםםםםםםםםםםםם

קטגוריות

אביזרים

טכניקות