פוקאצ’ה ביתית של שי-לי ליפא

מתכון ביתי ופשוט להכנה של פוקאצ'ה איטלקית אוורירית, מתובלת בשמן זית, רוזמין ומלח גס. הבצק קל ונוח לעבודה והתוצאה פשוט מושלמת.
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

טופינג

שימון הבצק

אופן הכנה

  1. ממיסים שמרים וסוכר במים החמימים. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים בידיים כ-5 דקות (או כ-10 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מתיזים מעט תרסיס שמן על כיפת הבצק, כדי שלא יתייבש, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד הכפלת הנפח.
  3. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
  4. מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה.
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  6. בעזרת האצבעות יוצרים גומות בבצק. מזלפים שמן זית בנדיבות, מפזרים שומשום, עלי רוזמרין ומלח גס.
  7. אופים 25-20 דקות, עד להזהבה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 1758.8 קק״ל 3517.6 קק״ל
פחמימות 192.8 גרם 385.6 גרם
שומן 92.4 גרם 184.8 גרם
נתרן 3319.8 מ״ג 6639.5 מ״ג
חלבון 27.6 גרם 55.3 גרם
סיבים תזונתיים 8.8 גרם 17.6 גרם
שומן רווי 12.9 גרם 25.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 133.9 מ״ג 267.8 מ״ג
ברזל 5.2 מ״ג 10.3 מ״ג
אשלגן 385.8 מ״ג 771.5 מ״ג
אבץ 2.5 מ״ג 5.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody