
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים15
מצרכים
-
1 כפית שמרים יבשים
-
1 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 1/2 כוסות קמח כוסמין מלא
-
1 כפית מלח דק
-
2 כפות שמן זית
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןקצוצות דק
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
1 גבעול תימין טרי
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כף אבקת מרק פטריותקנור
-
320 מ"ל מים
עיטור
-
1 קורט שמן זית
-
1 קורט מלח גס
-
1 קורט רוזמרין
-
1 חופן גרגר נחלים
אופן הכנה
- מחממים מחבת עם ארבע כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל ומזהיבים.
- מוסיפים את הפטריות למחבת ואת אבקת המרק ומקפיצים עד שהפטריות מזהיבות.
- מעבירים את הפטריות והבצל לקערת המיקסר, מוסיפים פנימה את הקמח, השמרים, מלח ומים. מערבבים היטב כ-5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורטוב.
- מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומניחים להתפחה כשעה.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מזלפים מעט שמן זית, מעבירים את הבצק ומשטחים אותו על גבי נייר האפייה לעובי הרצוי.
- מזלפים מעל שמן זית, מקשטים בפרוסות של פטריות, רוזמרין ומלח ים.
- מכניסים לאפייה בתנור כ-25 דקות או עד הזהבה.
- מעטרים בגרגר נחלים רענן וטרי.
פוקאצ’ה פטריות מהירה. צילום: נמרוד סונדרס
בשיתוף עם קנור
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
2
מנות
קלוריות
943.1
קק״ל
1886.1
קק״ל
פחמימות
174.6
גרם
349.1
גרם
סוכר
5.5
גרם
10.9
גרם
שומן
15.3
גרם
30.6
גרם
נתרן
2133.5
מ״ג
4266.9
מ״ג
חלבון
31.4
גרם
62.8
גרם
סיבים תזונתיים
18.5
גרם
37.1
גרם
שומן רווי
2.1
גרם
4.1
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
81.0
מ״ג
162.1
מ״ג
ברזל
7.3
מ״ג
14.5
מ״ג
אשלגן
727.9
מ״ג
1455.7
מ״ג
אבץ
5.3
מ״ג
10.6
מ״ג
תגובות (0)