פוקצ’ה עם בצל מקורמל

מכינים ארוחה איטלקית ומחפשים פתיח כיפי למנה ראשונה? אופים פוקצ'ה עם בצל מקורמל, קלה להכנה ומרשימה לאירוח חלבי או בשרי
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

בצק

בצל מקורמל

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח, המים, השמרים, הסוכר והשמן ולשים במהירות נמוכה כ-6-7 דקות.
  2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד דקה עד שמתקבל בצק רך ודביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים בין שעה לשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מכינים את הבצלים המקורמלים: חתוכים את הבצל לפרוסות גסות. מניחים במחבת את היין, הסוכר והחומץ הבלסמי ומבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס.
  5. מסדרים את הבצלים בתוך תערובת הקרמל עם החתך כלפי מטה ומבשלים בלי להזיז כ-15 דקות. הופכים בזהירות בעזרת מזלג וסכין או מלקחיים לצד השני וממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות. מצננים.
  6. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  7. לשים את הבצק כדי להוציא את האוויר, מחלקים ל-3 חלקים ומייצרים פוקצ’ות בצורת אליפסה בעובי כ-1 ס”מ.
  8. בעזרת האצבעות יוצרים גומחות. מושחים את פני הפוקצ’ות בשן הזית, מפזרים את המלח ומסדרים מעל את פרוסות הבצל המקורמל.
  9. אופים כ-15 דקות, או עד שהפוקצ’ות תופחות ומזהיבות.
  10. מפזרים את עלי הרוזמרין או התימין ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 959.4 קק״ל 2878.2 קק״ל
פחמימות 159.5 גרם 478.5 גרם
שומן 16.7 גרם 50.2 גרם
נתרן 275.7 מ״ג 827.0 מ״ג
חלבון 18.1 גרם 54.4 גרם
סיבים תזונתיים 7.1 גרם 21.4 גרם
שומן רווי 2.4 גרם 7.1 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 55.2 מ״ג 165.7 מ״ג
ברזל 2.9 מ״ג 8.7 מ״ג
אשלגן 455.6 מ״ג 1366.9 מ״ג
אבץ 1.8 מ״ג 5.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody