פינוק ב-10 דקות – טבעות בצל אפויות

מתכון פשוט ומהיר להכנה לנשנוש מלוח מושלם שהאורחים ישמחו לזלול! טבעות בצל אפויות, מצופות בתערובת פריכה של פירורי לחם ופירורי קורנפלקס, פפריקה, מלח ופלפל
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

טבעות בצל אפויות

אופן הכנה

  1. קולפים את הבצל ופורסים בניגוד לכיוון הפסים שעל הבצל (כלומר לרוחבו) לטבעות עבות 1/2-1 ס”מ. מפרידים את טבעות הבצל זו מזו בזהירות (שלא תשברנה).
  2. טורפים בקערה את הביצים עם החלב, המלח, הפלפל והפפריקה.
  3. בקערה נפרדת שוברים בידיים את פתיתי הקורנפלקס לפירורים גסים.
  4. מוסיפים את פירורי הפנקו והקמח ומערבבים עד איחוד.
  5. מחממים תנור לחום של 230 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. מרססים את הנייר במעט תרסיס שמן.
  6. מעבירים את כל טבעות הבצל יחד לתוך קערת תערובת הביצים ומערבבים בזהירות בעזרת הידיים עד שהן מצופות בנוזל.
  7. מעבירים את הטבעות לקערת פירורי הלחם (הפעם רצוי אחת אחת או 2-3 בכל פעם) וכשהטבעות מצופות היטב בתערובת פירורי הלחם מעבירים אותן לתבנית האפייה.
  8. מכניסים לתנור לכ-20 דקות (עד שהטבעות מזהיבות).
  9. אפשר להגיש עם רוטב יוגורט עירית, שמנת חמוצה או קטשופ, אבל זה גם מעולה פשוט ככה, בלי כלום.

הערות

  • במקום פפריקה מתוקה אפשר לשים 2-3 כפות קייג'ון (מעט פיקנטי אז אולי ילדים פחות יתחברו)
  • רוטב יוגורט עירית: 1 מיכל יוגורט עם חופן עירית קצוצה ומלח לפי הטעם. לערבב ולזלול
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 135.9 קק״ל 1359.4 קק״ל
פחמימות 23.8 גרם 238.5 גרם
שומן 2.1 גרם 21.4 גרם
נתרן 168.2 מ״ג 1682.3 מ״ג
חלבון 66.6 גרם 666.0 גרם
סיבים תזונתיים 2.0 גרם 19.7 גרם
שומן רווי 0.5 גרם 4.6 גרם
כולסטרול 50.8 מ״ג 508.2 מ״ג
סידן 22.3 מ״ג 223.0 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 13.2 מ״ג
אשלגן 217.6 מ״ג 2176.2 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 5.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (8)

    Avatar
    נני

    היי אפשר להכין בלי חלב בכלל??

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר בלי החלב או עם חלב שקדים. בהצלחה(:

    Avatar
    נעמה

    יצא מאוד טעים אבל קצת חריף בלי ששמתי הרבה פלפל זה אמור להיות קצת חריף?

      Avatar
      Foody Foody

      זו איננה מנה חריפה, אפשר לשים רק קורט פלפל שחור או לא לשים בכלל. בהצלחה!

    Avatar
    ישראל בריבי

    אחרי שקניתי פירורי לחם לפי המתכון הייתי צריך ללכת לקנות פירורי פנקו אז עדיף לרשום פרטי מתכון נכון ולא רישום מצרכים ולאחר מכן לצרכים אחרים להסיע תודה

      Avatar
      Foody Foody

      ניתן להשתמש בקלות בפירורי לחם שיש לכל אחד בבית.

    Avatar
    ריקי

    אפשר להמיר את החלב למשהו אחר פרווה?

      Avatar
      Foody Foody

      ניתן להחליף בחלב סויה או חלב קוקוס.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody