פיצה כרובית ללא גלוטן של שר פיטנס

פיצה בלי גלוטן? יש דבר כזה, וזה לא פחות טעים מהגרסה המקורית. שר פיטנס עם פיצה כרובית בלי טיפת קמח שאי אפשר להפסיק לזלול
פיצה בלי גלוטן? יש דבר כזה, וזה לא פחות טעים מהגרסה המקורית. שר פיטנס עם פיצה כרובית בלי טיפת קמח שאי אפשר להפסיק לזלול
  • שר פיטנס
שמרו
כשר
40 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    257
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 256.6 קק״ל 1539.6 קק״ל
    פחמימות 20.3 גרם 122.0 גרם
    שומן 9.3 גרם 55.5 גרם
    נתרן 1263.7 מ״ג 7582.3 מ״ג
    חלבון 18.3 גרם 109.9 גרם
    סיבים תזונתיים 5.6 גרם 33.4 גרם
    שומן רווי 4.3 גרם 25.7 גרם
    כולסטרול 101.3 מ״ג 607.8 מ״ג
    סידן 460.2 מ״ג 2761.3 מ״ג
    ברזל 2.5 מ״ג 15.1 מ״ג
    אשלגן 1071.9 מ״ג 6431.4 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 13.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    257
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 256.6 קק״ל 1539.6 קק״ל
    פחמימות 20.3 גרם 122.0 גרם
    שומן 9.3 גרם 55.5 גרם
    נתרן 1263.7 מ״ג 7582.3 מ״ג
    חלבון 18.3 גרם 109.9 גרם
    סיבים תזונתיים 5.6 גרם 33.4 גרם
    שומן רווי 4.3 גרם 25.7 גרם
    כולסטרול 101.3 מ״ג 607.8 מ״ג
    סידן 460.2 מ״ג 2761.3 מ״ג
    ברזל 2.5 מ״ג 15.1 מ״ג
    אשלגן 1071.9 מ״ג 6431.4 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 13.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
40 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


בצק כרובית

תוספות


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-240 מעלות.
  2. כותשים את השום. מפרידים את פרחי הכרובית מהגבעול וחותכים את הגבעול לחתיכות דקות.
  3. מכינים את הרוטב: קולפים את שן השום ופורסים לפרוסות דקות. מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את השום והאורגנו (עלים בלבד) לטיגון קצר של כדקה. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב למשך דקה נוספת. מוסיפים את הסוכר, הצ’ילי והמים ומבשלים על אש בינונית למשך 5 דקות. מצננים בצד.
  4. מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון את הגבעול והפרחים של הכרובית וחותכים בפולסים עד לקבלת פירורים קטנטנים. מוציאים וסוחטים היטב מהנוזלים. חשוב שהכרובית תהיה יבשה לקבלת בצק פריך.
  5. מוסיפים לכרובית את שאר הרכיבים ומערבבים היטב. יש להתחיל מביצה אחת ובמידה ואם התערובת אינה מתגבשת מספיק, מוסיפים את הביצה הנוספת.
  6. משטחים את הבצק לגובה של פחות מ-1 ס”מ על נייר אפייה. מעבירים לתבנית.
  7. אופים למשך 15-20 דקות עד להשחמה וכמעט קצוות שרופים.
  8. מוציאים מהתנור לסידור התוספות, משנים את התנור למצב גריל ומעלים את הטמפטורה למקסימום אפשרי.
  9. מורחים את הרוטב על הבצק ומסדרים את התוספות. מחזירים לתנור לכ-5 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה, ומוציאים.
  10. מקררים את הפיצה כ-10 דקות על רשת, כדי לתת לאדים בתחתית להשתחרר, ואז הפיצה תהיה יותר קראנצ’ית.

 

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פיצה כרובית ללא גלוטן של שר פיטנס

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (40)

Avatar

    Avatar
    מיכל גוטפריד

    עם 300 גר’ גבינה, בבקשה, מה גודל התבנית של הפיצה ולכמה מנות ניתן לחלק? תודה.

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר לאפות את הפיצה בתבנית ייעודית לפיצה כמו בסרטון או בתבנית תנור שטוחה או בתבנית בינונית חד”פ, כפי שרשום במתכון. את יכולה להשתמש באיזה כמות של גבינה צהובה שאת רוצה, המתכון עצמו לא משתנה. מספר המנות משתנה לפי כמות החתיכות שאת חותכת את הפיצה.

    Avatar
    רותי זהבי

    אשמח לדעת כמה מתוך ה-150 גר׳ גבינה צהובה, מוסיפים לתערובת הכרוביצ ואז אדע כמה להשאיר לציפוי.

      Avatar
      מערכת Foody

      מכניסים 150 גרם גבינה צהובה בתוך בצק הכרובית ובנוסף מפזרים 150 גרם גבינה צהובה מעל הפיצה. הוספנו למצרכים, המתכון תוקן.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות