רקע דוד משה

פירה קרמי ומושלם כמו של רובושון

מתכון לפירה תפוחי האדמה האגדי של השף ז'ואל רובושון. פירה מושלם במרקם עשיר וקטיפתי, שתוכלו להכין בבית בקלות ותרגישו במסעדת שלושה כוכבי מישלן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

אופן הכנה

  1. מנקים היטב את תפוחי האדמה בעזרת מברשת או סקוץ’ נקי, מבלי לקלוף אותם.
  2. ממלאים סיר ב-2 ליטר מים וכף מלח ומבשלים בהם את תפוחי האדמה כ-30 דקות. כשסכין חודרת אליהם בקלות, הם מוכנים.
  3. מסננים את המים, מוציאים את תפוחי האדמה, קולפים אותם ומחזירים אל הסיר הריק.
  4. מועכים את תפוחי האדמה לפירה בעזרת מועך פירה ידני.
  5. מדליקים את האש על להבה נמוכה כדי לאדות את הנוזלים שנותרו.
  6. מרתיחים את החלב בקלחת נפרדת.
  7. את החמאה הקרה מחליקים לתוך סיר הפירה, מערבבים על אש נמוכה ותוך כדי מוסיפים את החלב בזרם דק, עד לקבלת מחית חלקה ורכה.
  8. רובושון היה מעביר את הפירה דרך מסננת דקה או חיתול בשלב זה. אפשר לדלג, זה עדיין ייצא נהדר.
  9. מוסיפים מלח גס ופלפל לבן ובעזרת בלנדר מוט, מקציפים את הפירה כשתי דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

    פירה על פי רובושון
    צילום: אפיק גבאי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 503.1 קק״ל 2012.4 קק״ל
פחמימות 3.6 גרם 14.5 גרם
שומן 53.1 גרם 212.6 גרם
נתרן 2999.3 מ״ג 11997.1 מ״ג
חלבון 3.5 גרם 13.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.7 גרם
שומן רווי 1.1 גרם 4.5 גרם
כולסטרול 5.6 מ״ג 22.5 מ״ג
סידן 74.2 מ״ג 296.6 מ״ג
ברזל 0.1 מ״ג 0.4 מ״ג
אשלגן 82.3 מ״ג 329.3 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    דב

    כוס חלב זה 250 מ”ל 500 מ”ל זה לא כם חלב + כף חלב. ולכן אני מפקפק ברצינות של המתכון הזה

      Avatar
      Foody Foody

      250 מ”ל חלב הם כוס ועוד כף. לא רשום בשום שלב 500 מ”ל. חבל לפקפק כל כך מהר באחרים במקום להכין ולהנות מהטעם (: