פירושקי – הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע

כיסוני בצק רוסיים הנפוצים במזרח אירופה ואפשר למלא בשלל טעמים מופלאים. במקור הפירושקי מטוגנים ונוטפים כל טוב. אנחנו בחרנו באופציה של מילוי גבינות ותרד ויש גם אופציה פחות מושחתת לאפייה בתנור
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

מצרכים

בצק

מילוי

טיגון

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים, המלח, החמאה, היוגורט והביצה ומערבבים עם וו גיטרה. מוסיפים בזילוף דק את המים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
  2. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מכינים את המילוי: חולטים את עלי התרד: מניחים את עלי התרד במסננת (אפשר במסננת פסטה) ומניחים מעל סיר עם מים רותחים. הקפידו שעלי התרד לא ייגעו במים. מכסים במכסה של הסיר את המסננת ומאדים את התרד כחמש דקות. צבע עלי התרד ייהפך לכהה והם יאבדו מנפחם. מסירים את עלי התרד עם המסננת בזהירות לתוך כיור ריק וממתינים שיתקררו מעט.
  4. סוחטים היטב את עלי התרד בידיים (להוצאת שאריות המים) וקוצצים.
  5. מכניסים לקערה את גבינת הקוטג’, הקשקבל, המוצרלה, התרד, הביצה, המלח והפלפל ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  6. מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס”מ (אפשר קצת פחות).
  7. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-8 ס”מ ובמרכז כל עיגול שמים כף וחצי מהמילוי.
  8. סוגרים כל עיגול בצק, מהדקים את השוליים זה לזה היטב כמו בתמונה) או שיוצרים מעין תפר צמה בכדי לחזק את הסגירה של הבצק.
  9. מטגנים את הפירושקי: טורפים בקערית את הביצה עם המים והמלח ומברישים את הפירושקי.
  10. מחממים שמן במחבת גדולה (בעומק של כ-2 ס”מ) ומטגנים את הפירושקי עד הזהבה (כשהצד התחתון מזהיב הופכים ומטגנים גם את הצד השני). מוציאים מהשמן ומניחים על צלחת הגשה עם נייר אפייה.

    מטגנים את הפירושקי עד הזהבה
    מטגנים את הפירושקי עד הזהבה

  11. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה נקייה או שמנת חמוצה מעורבבת עם עירית קצוצה.

    פירושקי גבינות ותרד
    פירושקי גבינות ותרד

הערות

  • אפשר גם לאפות את הפירושקי. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה. מניחים את הפירושקי על התבניות ומכניסים לתנור לכ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 105.2 קק״ל 2104.0 קק״ל
פחמימות 5.6 גרם 112.9 גרם
שומן 8.4 גרם 167.3 גרם
נתרן 484.0 מ״ג 9680.6 מ״ג
חלבון 5.8 גרם 116.6 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 6.5 גרם
שומן רווי 4.8 גרם 96.0 גרם
כולסטרול 60.4 מ״ג 1207.4 מ״ג
סידן 98.6 מ״ג 1971.2 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 4.7 מ״ג
אשלגן 55.7 מ״ג 1114.5 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 12.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    reut tal

תגובה אחת

    Avatar
    Foody Foody

    בא לנווו לטעום! נראה מעולה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody