
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים6
מצרכים
-
1/2 ק"ג קמח לבן
-
3/4 כף שמרים יבשים
-
1כף גדושה או 25 גרם סוכר לבן
-
10גרם או 1/2 כף מלח דק
-
1 1/2 כפות שמן זית
-
1 1/2 כוסות מים פושרים
אופן הכנה
- בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים היבשים, הסוכר, המלח ושמן הזית.
- מוזגים בזרזיף דק ובאיטיות את המים וממשיכים בלישה כ-8 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ונעים.
- מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים מעט את הקערה בשמן זית ומחזירים את הבצק לקערה המשומנת. עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים, מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי של 1/2 ס”מ.
- מניחים על נייר אפייה מקומח (כדי שהבצק לא יידבק לנייר) מכסים במגבת ומתפיחים 20 דקות.
- מלהיטים מחבת, מניחים עליה את עיגול הבצק ואחרי 3-4 דקות הבצק יתחיל להתנפח ולהיפרד בקלות מהמחבת. זה הזמן להפוך ולהזהיב את הפיתה גם מהצד השני.
- ממשיכים כך עם כל הבצק.
פיתות במחבת. צילום: שניר גואטה פיתות קורעים לא חותכים. צילום: שניר גואטה בתיאבון! צילום: שניר גואטה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
10
מנות
קלוריות
21.6
קק״ל
216.5
קק״ל
פחמימות
1.5
גרם
14.7
גרם
שומן
1.6
גרם
15.5
גרם
נתרן
390.3
מ״ג
3903.2
מ״ג
חלבון
0.1
גרם
1.3
גרם
סיבים תזונתיים
0.2
גרם
2.4
גרם
שומן רווי
0.2
גרם
2.2
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
0.0
מ״ג
0.3
מ״ג
ברזל
0.0
מ״ג
0.1
מ״ג
אשלגן
0.0
מ״ג
0.4
מ״ג
אבץ
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
תגובות (13)
האם אפשר במרום קמח לבן להשתמש בקמח כוסמת, או עדשים?
עדיף להצמד למתכון.
האם אפשר לשמור את הבצק ליום המחרת ? אם כן באיזה שלב? ואיפה שומרים?
אם מכינים את הבצק עם מים קרים במקום פושרים (כדי לעכב את תהליך התפיחה) אפשר לשמור את הבצק המוכן במקרר להתפחה של לילה ולהכין למחרת. אחרת הבצק יתפח מדי ועלול גם להחמיץ. בהצלחה!
יצא מעולה וטעים. מאד קל להכנה
איזה כייף! תודה רבה שחזרת לספר לנו!