פלאפל ביתי בעשר דקות הכנה!

אין כמו לאכול אוכל רחוב מנחם בפיתה, מהבית! פלאפל ביתי ממכר וטעים שאפשר להגיש עם פיתה, טחינה וכל תוספת שאוהבים
אין כמו לאכול אוכל רחוב מנחם בפיתה, מהבית! פלאפל ביתי ממכר וטעים שאפשר להגיש עם פיתה, טחינה וכל תוספת שאוהבים
  • אלכס ולינוי
שמרו
כשר
18 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    49
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 48.5 קק״ל 970.2 קק״ל
    פחמימות 5.8 גרם 116.0 גרם
    שומן 0.8 גרם 16.6 גרם
    נתרן 195.8 מ״ג 3916.9 מ״ג
    חלבון 2.7 גרם 53.4 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 47.1 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 6.6 מ״ג 132.9 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 26.9 מ״ג 538.7 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    49
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 48.5 קק״ל 970.2 קק״ל
    פחמימות 5.8 גרם 116.0 גרם
    שומן 0.8 גרם 16.6 גרם
    נתרן 195.8 מ״ג 3916.9 מ״ג
    חלבון 2.7 גרם 53.4 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 47.1 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 6.6 מ״ג 132.9 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 26.9 מ״ג 538.7 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור

פלאפל ביתי בלי לעבוד קשה, עשר דקות של הכנה ויש לכם את המאכל הכי ישראלי שיש. תתפרעו עם התוספות על הפלאפל שלכם, רק אל תשכחו טחינה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
18 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. אם משתמשים בחומוס יבש: משרים את החומוס במים קרים למשך לילה.
  2. טוחנים את כל המרכיבים מלבד התבלינים היבשים במעבד מזון/ מכונת בשר. שימו לב שטוחנים את החומוס במעבד מזון עד שהוא מגיע למרקם גרגרי, לא לטחון עד שהוא הופך למחית חלקה. מרקם גרגרי עוזר לפלאפל להחזיק מעמד בזמן הטיגון.
  3. מוסיפים לתערובת את התבלינים ומערבבים היטב.

    טוחנים את המרכיבים מלבד התבלינים במעבד מזון, מוסיפים לתערובת את התבלינים ומערבבים. צילום: אלכס ולינוי
    טוחנים את המרכיבים מלבד התבלינים במעבד מזון, מוסיפים לתערובת את התבלינים ומערבבים. צילום: אלכס ולינוי

  4. אם התערובת רכה מדי, הוסיפו כף או שתיים של קמח חומוס (או קמח רגיל) כדי לספוג את הנוזלים ולעזור לקשור את התערובת.
  5. מחממים סיר עם שמן, משתמשים בכף יעודית לפלאפל או שמכדררים לכדורים בגודל הרצוי ומטגנים. מומלץ לטגן אחד ולטעום, במידה וצריך לתקן טעמים בתערובת, מתקנים וממשיכים לטגן את השאר.

    משתמשים בכף יעודית לפלאפל או שמכדררים לכדורים בגודל הרצוי. צילום: אלכס ולינוי
    משתמשים בכף יעודית לפלאפל או שמכדררים לכדורים בגודל הרצוי. צילום: אלכס ולינוי

  6. ניתן להגיש בפיתה, עם סלט, טחינה ומה שאתם אוהבים.

    פלאפל ביתי של אלכס ולינוי. צילום: אלכס ולינוי
    פלאפל ביתי של אלכס ולינוי. צילום: אלכס ולינוי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פלאפל ביתי בעשר דקות הכנה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    צביקה

    שימו לב: בזבוז זמן על ניקיון, שמן ומצרכים שהלכו לפח…הכל התפורר וטינף את המחבת ואת האוויר. הדירוג שגוי! חיפשתי את הדירוג הנמוך ביותר כדי להצביע על 0 וזה מיד הוביל ל-5…טעות לחצתי על 1 ומיד הראה 5 כוכבים, בזמן שח

      Avatar
      מערכת Foody

      היי צביקה, תודה על שהסבת את תשומת הלב שלנו. המתכון עודכן

    Avatar
    יעל מנור

    הכל התפורר במחבת….לבכות. חוסר אחריות לפרסם מתכון כזה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי יעל, תודה על שהסבת את תשומת הלב שלנו. המתכון עודכן

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות