פלאפל – אוכל הרחוב הכי ישראלי שיש בהכנה ביתית!

בימים בהם כולנו בעיקר בבית הגעגוע לאוכל רחוב מנחם בפיתה עלול לגבור. אבל לא הפעם! אלכס ולינוי במתכון לפלאפל ביתי משגע שאפשר להגיש עם פיתה, טחינה ומה שאוהבים!
בימים בהם כולנו בעיקר בבית הגעגוע לאוכל רחוב מנחם בפיתה עלול לגבור. אבל לא הפעם! אלכס ולינוי במתכון לפלאפל ביתי משגע שאפשר להגיש עם פיתה, טחינה ומה שאוהבים!
  • אלכס ולינוי
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    49
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 48.5 קק״ל 970.2 קק״ל
    פחמימות 5.8 גרם 116.0 גרם
    שומן 0.8 גרם 16.6 גרם
    נתרן 195.8 מ״ג 3916.9 מ״ג
    חלבון 2.7 גרם 53.4 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 47.1 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 6.6 מ״ג 132.9 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 26.9 מ״ג 538.7 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    49
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 48.5 קק״ל 970.2 קק״ל
    פחמימות 5.8 גרם 116.0 גרם
    שומן 0.8 גרם 16.6 גרם
    נתרן 195.8 מ״ג 3916.9 מ״ג
    חלבון 2.7 גרם 53.4 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 47.1 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 6.6 מ״ג 132.9 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 26.9 מ״ג 538.7 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור

עכשיו, כשאנחנו לא יכולים לצאת לדוכן הקרוב לביתנו ולספק את החשקים עם מנת פלאפל, החיסרון כל כך מורגש! אבל היי רגע, מה עם להכין בבית?

אלכס ממש אוהב פלאפל ואני, אם להיות כנה, לא כל כך.

בתור שני גרגרנים לא קטנים שאוהבים לטעום ולאכול הכל, לשנינו מפריע כשיש דברים שאנחנו פחות אוהבים לאכול. אז במקום לצאת בהצהרות שאת זה אנחנו לא אוכלים אנחנו כל הזמן מנסים שוב ושוב, כי אולי תגיע הגרסה שנאהב. אלכס למשל לא אוהב חצילים וסלק (בושה גדולה בתור אוקריאני) אבל הוא תמיד יטעם וינסה כי אולי הפעם זה יעבוד וכבר היו גירסאות שהוא אהב.

בעקבות הבידוד, הוא החליט להכין פלאפל בבית, הוא אמר לי: “לכי תדעי אולי את המתכון שלי את תאהבי”, והאמת שזה מתכון מצוין!

אם כבר פלאפל אני מעדיפה אותו עם סלט וטחינה ולא בפיתה, אבל שכל אחד יאכל את הגירסה שהוא אוהב ובינתיים יש לכם פה מתכון מעולה שמתאים לצהריים לילדים, או סתם בתור נשנוש – ככה כמה כדורים על הדרך.

שהבידוד יעבור בקלות ונאכל פלאפל בעמידה בקרוב, עם טחינה נוזלת בשמש הקופחת.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. אם משתמשים בחומוס יבש: משרים את החומוס במים קרים למשך לילה. אם החומוס קפוא או משימורים: הפשירו/ סננו ושטפו היטב.
  2. טוחנים את כל המרכיבים מלבד התבלינים היבשים במעבד מזון/ מכונת בשר. מוסיפים לתערובת את התבלינים ומערבבים היטב.

    טוחנים את המרכיבים מלבד התבלינים במעבד מזון, מוסיפים לתערובת את התבלינים ומערבבים. צילום: אלכס ולינוי
    טוחנים את המרכיבים מלבד התבלינים במעבד מזון, מוסיפים לתערובת את התבלינים ומערבבים. צילום: אלכס ולינוי

  3. מחממים סיר עם שמן, משתמשים בכף יעודית לפלאפל או שמכדררים לכדורים בגודל הרצוי ומטגנים. מומלץ לטגן אחד ולטעום, במידה וצריך לתקן טעמים בתערובת, מתקנים וממשיכים לטגן את השאר.

    משתמשים בכף יעודית לפלאפל או שמכדררים לכדורים בגודל הרצוי. צילום: אלכס ולינוי
    משתמשים בכף יעודית לפלאפל או שמכדררים לכדורים בגודל הרצוי. צילום: אלכס ולינוי

  4. ניתן להגיש בפיתה, עם סלט, טחינה ומה שאתם אוהבים.

    פלאפל ביתי של אלכס ולינוי. צילום: אלכס ולינוי
    פלאפל ביתי של אלכס ולינוי. צילום: אלכס ולינוי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פלאפל – אוכל הרחוב הכי ישראלי שיש בהכנה ביתית!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות