רקע הנמל מעודכן

פנינה בין הבחושות: טארט דבש חלומי!

אתם קבלתם את האחריות על עוגת הדבש לחג השנה? אייל רווח ידאג שתביאו עוגה לא סטנדרטית שכולם יתפעלו ממנה, קבלו מתכון קל להכנה לטארט דבש עם בצק פריך ומלית שקדים
אתם קבלתם את האחריות על עוגת הדבש לחג השנה? אייל רווח ידאג שתביאו עוגה לא סטנדרטית שכולם יתפעלו ממנה, קבלו מתכון קל להכנה לטארט דבש עם בצק פריך ומלית שקדים
  • אייל רווח
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    3512
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3512.4 קק״ל 3512.4 קק״ל
    פחמימות 328.5 גרם 328.5 גרם
    שומן 207.9 גרם 207.9 גרם
    נתרן 1397.6 מ״ג 1397.6 מ״ג
    חלבון 57.9 גרם 57.9 גרם
    סיבים תזונתיים 10.8 גרם 10.8 גרם
    שומן רווי 55.1 גרם 55.1 גרם
    כולסטרול 1058.6 מ״ג 1058.6 מ״ג
    סידן 307.1 מ״ג 307.1 מ״ג
    ברזל 10.1 מ״ג 10.1 מ״ג
    אשלגן 913.2 מ״ג 913.2 מ״ג
    אבץ 5.3 מ״ג 5.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    3512
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3512.4 קק״ל 3512.4 קק״ל
    פחמימות 328.5 גרם 328.5 גרם
    שומן 207.9 גרם 207.9 גרם
    נתרן 1397.6 מ״ג 1397.6 מ״ג
    חלבון 57.9 גרם 57.9 גרם
    סיבים תזונתיים 10.8 גרם 10.8 גרם
    שומן רווי 55.1 גרם 55.1 גרם
    כולסטרול 1058.6 מ״ג 1058.6 מ״ג
    סידן 307.1 מ״ג 307.1 מ״ג
    ברזל 10.1 מ״ג 10.1 מ״ג
    אשלגן 913.2 מ״ג 913.2 מ״ג
    אבץ 5.3 מ״ג 5.3 מ״ג
    סגור

אני אוהב דבש. גם בקינוחים וגם בבישול היום יומי שלי. וכן, גם את עוגות הדבש הכי קלאסיות שיש. השנה החלטתי קצת לגוון וללכת על טארט דבש מיוחד עם נגיעה של מלח ים אטלנטי ותימין. אני הכנתי את הבצק ואת המלית במעבד מזון, אבל אפשר גם להכין במיקסר עם וו גיטרה.

המלית מכילה הרבה דבש, אז תשתמשו בסוג שאתם אוהבים, המלח מאזן את המתיקות שלו והתימין מוסיף טעם ייחודי. אם יש לכם אפשרות להשיג תימין לימוני אז בכלל זכיתם. מי שלא מתחבר להוספת עשבי תיבול לקינוח יכול לוותר עליו.

נכון, יש חומץ במלית, אם אין לכם חומץ תפוחים (וכדאי שיהיה לכם בבית… זה נפלא) אפשר להשתמש בחומץ בין יין לבן או רגיל. הטעם לא מורגש, והוא גם מאזן את מתיקות הדבש ותורם למרקם.

מומלץ להגיש את הטארט ביום האפייה שלו. אבל גם למחרת הוא יהיה טעים מאוד. אפשר לשמור אותו במקרר כ-5 ימים.

להגשה אני מציע לשים לצידו קצפת לא מתוקה מידי (שמנת מתוקה עם מעט אבקת סוכר).

רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!

אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת: 054-4699389

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פאי וטארט (מתוקים)
אייל רווח
X

11 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


בצק פריך

מלית


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון עם להב מתכת את החמאה, הקמח, אבקת הסוכר והמלח. מעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת חולית.
  2. מוסיפים את השמנת המתוקה והוניל ומעבדים עד לאיחוד חלקי. מוציאים את הבצק ממעבד המזון ומאחדים אותו באופן ידני.
  3. משטחים את הבצק בצורה עגולה שטוחה (כמו פיתה), עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
  4. בינתיים מכינים את המלית: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון עם אביזר הקצפה/ערבול ומעבדים עד לאיחוד כל החומרים. שומרים בצד.
  5. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  6. אחרי שהבצק התקרר והוא נח לעבודה (לא קשה מידי ולא רך מידי), מרדדים על משטח מקומח ומעבירים לרינג טארט בקוטר 24.
  7. אופים את הבצק אפייה עיוורת (מומלץ להשתמש במשקולות על הבצק כמו חומוס או שעועית עם נייר או ניילון נצמד מתחת) כ-12 דקות. מסירים את המשקולות ואופים עוד 7 דקות.
  8. מוציאים מהתנור ומברישים בביצה טרופה. מחזירים לתנור לעוד דקה-שתיים.
  9. מערבבים מעט את המלית ויוצקים אל תוך הבסיס החצי אפוי (מומלץ לעשות זאת בתוך התנור).
  10. אופים עוד 50 דקות עד שהמלית תפחה והתייצבה. מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים לקירור של שעה לפחות.
  11. הטארט במיטבו ביום האפייה שלו, אבל יכול להישמר במקרר כ-5 ימים.

    טארט דבש. צילום: אייל רווח
    טארט דבש. צילום: אייל רווח

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פנינה בין הבחושות: טארט דבש חלומי!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    מגי הולצמן

    טעימה בטירוף

תגובות (13)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, לגרסת פרווה אפשר להחליף את החמאה במחמאה או מרגרינה ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות