פנקייקים מקמח כוסמין עם אוכמניות

איך הופכים מנה מושחתת לקצת יותר בריאה? זהר לוסטיגר-בשן מכינה פנקייקים מקמח כוסמין עם אוכמניות, פינוק בריא וטעים לארוחת בוקר זריזה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן הכנה

  1. מערבבים את קמח הכוסמין, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר.
  2. מוסיפים ביצה, יוגורט וחלב ומערבבים היטב.
  3. מחממים מחבת על להבה בינונית ומשמנים עם תרסיס שמן בטעם חמאה.
  4. יוצקים כ-1/4 כוס תערובת פנקייק ומשבצים בעדינות 4-5 אוכמניות. כשמופיעות בועות הופכים את הפנקייק ומטגנים עוד דקה בערך.

    משבצים אוכמניות בפנקייק. צילום: אפיק גבאי
    משבצים אוכמניות בפנקייק. צילום: אפיק גבאי

  5. ממשיכים כך עם יתרת הפנקייקים: משמנים את המחבת עם תרסיס שמן בטעם חמאה ומטגנים את הפנקייק הבא.
  6. מגישים עם סירופ מייפל, אוכמניות ואבקת סוכר.

הערות

  • אם אין אוכמניות טריות, אפשר להשתמש בקפואות

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 166.1 קק״ל 664.2 קק״ל
פחמימות 23.7 גרם 94.6 גרם
שומן 2.6 גרם 10.5 גרם
נתרן 578.1 מ״ג 2312.3 מ״ג
חלבון 4.0 גרם 15.8 גרם
סיבים תזונתיים 1.7 גרם 7.0 גרם
שומן רווי 1.0 גרם 4.0 גרם
כולסטרול 66.2 מ״ג 264.6 מ״ג
סידן 64.1 מ״ג 256.3 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 2.4 מ״ג
אשלגן 133.4 מ״ג 533.4 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 1.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    jenny salomon

    פנקייק כוסמין

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody