
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל20 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים13
מצרכים
-
1 כוס קמח כוסמין
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
3 כפות סוכר חום בהיר דמררה
-
1 ביצה L
-
1 כוס יוגורט 3%
-
1/2כוס או 120 מ"ל חלב 3%
-
1 כוס אוכמניות טריות
הגשה
-
1 כוס אוכמניות טריות
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מערבבים את קמח הכוסמין, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר.
- מוסיפים ביצה, יוגורט וחלב ומערבבים היטב.
- מחממים מחבת על להבה בינונית ומשמנים עם תרסיס שמן בטעם חמאה.
- יוצקים כ-1/4 כוס תערובת פנקייק ומשבצים בעדינות 4-5 אוכמניות. כשמופיעות בועות הופכים את הפנקייק ומטגנים עוד דקה בערך.
משבצים אוכמניות בפנקייק. צילום: אפיק גבאי - ממשיכים כך עם יתרת הפנקייקים: משמנים את המחבת עם תרסיס שמן בטעם חמאה ומטגנים את הפנקייק הבא.
- מגישים עם סירופ מייפל, אוכמניות ואבקת סוכר.
הערות
- אם אין אוכמניות טריות, אפשר להשתמש בקפואות
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
167.1
קק״ל
668.4
קק״ל
פחמימות
23.7
גרם
94.6
גרם
שומן
2.8
גרם
11.1
גרם
נתרן
463.8
מ״ג
1855.1
מ״ג
חלבון
4.0
גרם
15.8
גרם
סיבים תזונתיים
1.7
גרם
7.0
גרם
שומן רווי
1.0
גרם
4.0
גרם
כולסטרול
66.0
מ״ג
264.0
מ״ג
סידן
63.6
מ״ג
254.5
מ״ג
ברזל
0.5
מ״ג
2.1
מ״ג
אשלגן
132.2
מ״ג
528.6
מ״ג
אבץ
0.4
מ״ג
1.5
מ״ג
תגובות (4)