
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים12
כבר המון שנים שמתכון לפנקייק הוא המתכון הכי פופולרי בגוגל ולא בכדי. אפשר להגיש אותם לארוחת ערב או בוקר, כארוחה או כקינוח ואפשר גם לגוון עם התוספות והקמחים.
הפעם בחרתי להביא לכם גרסה מאוד פלאפית (שזה אומר אוורירית ורכה) של פנקייקים שאני מכינה עם קמח כוסמין שממרק לי קצת את המצפון (בכל זאת עוד רגע אזלף מעל קרמל קוקוס) ואני מגישה אותם עם בננות שהן השידוך המושלם בעיני לפנקייקים. טוב נו, גם תותים.
אתם כמובן יכולים לוותר על הרוטב ולהגיש אותם עם מייפל אמיתי או רוטב שוקולד ואפילו להכין אותם בגודל מיני - אפשר לאכול מהם יותר וגם להגיש לילדים שיכולים לאחוז בהם עם הידיים.
ועוד משהו קטן - את המתכון הזה אני מקדישה לפיני אסקל, שהיה העורך שלי, ובמשך שנים נהגנו ללכת לבית הפנקייק, גם בשעות הקטנות של הלילה כדי לזלול פנקייקים עם שוקולד, מייפל וגם חביתה. כי אין כמו מתוק ומלוח ביחד.
מצרכים
פנקייקים
-
2 ביצים L
-
2 כפות סוכר לבן
-
1כוס או 240 מ"ל קרם קוקוסמזרח מערבאו חלב
-
2 כפות שמן קוקוסמזרח מערבאו 50 גרם חמאה מומסת
-
1 כפית תמצית וניל
-
1כוס או 140 גרם קמח כוסמין
-
1/2כוס או 70 גרם קמח כוסמין מלא
-
1שקית או 10 גרם אבקת אפייה
בננות וקרמל
-
1/3 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס קרם קוקוסמזרח מערב
-
3 כפות קוקוס טחוןמזרח מערב
-
3 בננות בינוניות
אופן הכנה
- בקערה בינונית טורפים ביצים, סוכר, חלב, חמאה ותמצית וניל.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהקמח נטמע.
- משמנים בעזרת תרסיס שמן את המחבת ומניחים מצקת מהבלילה. מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה. מחבת פנקייקים כזאת יכולה להתאים לכם.
- מכינים קרמל קוקוס: במחבת רחבה שמים את הסוכר בשכבה אחידה וממיסים על אש בינונית עד שהסוכר נמס והופך לרוטב בצבע חום ענברי. חשוב לא לגעת בו בזמן ההמסה.
- בינתיים מרתיחים את קרם הקוקוס וכשהסוכר במחבת נמס מוסיפים אליו את קרם הקוקוס לאט לאט ומנערים בתנועות סיבוביות. מערבבים עד שנוצר רוטב בצבע חום חלק. אם יש מעט גושי סוכר ממשיכים להמיס על אז נמוכה, תוך כדי ערבוב עד שהקרמל חלק.
- חותכים את הבננות לפרוסות
- מגישים: עורמים פנקייקים אחד על השני ומעל מניחים ערימה של בננות. מזלפים רוטב קרמל קוקוס ומעל מפזרים קוקוס לבן.
תגובות (2)
המרכיבים לא תואמים את תהליך העשיה חמאה חלב…?
תיקנו את המתכון, תודה!