ספגטי עם כדורי בשר ברוטב עגבניות

תמרה אהרוני מכינה פסטה שילדים ממש אוהבים, וגם המבוגרים - ספגטי עם כדורי בשר ברוטב עגבניות שמתאים לארוחת צהריים משפחתית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

רוטב

הגשה

אופן הכנה

  1. קוצצים את עלי המרווה, השום, הצ’ילי והבצל. חותכים את העגבניות לקוביות. קוצצים את הפטרוזיליה.
  2. מכינים את הרוטב: במחבת גדולה ורחבה שמים את השמן ומחממים על להבה בינונית.
  3. מוסיפים את עלי המרווה, השום והצ’ילי ומטגנים כדקה.
  4. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-3-4 דקות עד שהבצל נהיה שקוף.
  5. מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ-2-3 דקות עד שהן מתרככות מעט ומתחילות להפריש נוזלים.
  6. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המלח והפלפל השחור ומביאים לרתיחה.
  7. מכינים את הקציצות: קוצצים דק את עלי הפטרוזיליה.
  8. בקערה גדולה מערבבים את כל הרכיבים של הקציצות לתערובת אחידה.
  9. בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל של כדורי פינג פונג.
  10. מכניסים את הקציצות לרוטב ומכסים. מבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה. מדי פעם הופכים את הקציצות.
  11. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
  12. מחלקים את הפסטה לצלחות, בעזרת כף גדולה מניחים מעליה רוטב עם כדורי הבשר ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 940.3 קק״ל 3761.3 קק״ל
פחמימות 107.6 גרם 430.5 גרם
שומן 32.5 גרם 130.1 גרם
נתרן 1357.0 מ״ג 5428.1 מ״ג
חלבון 46.8 גרם 187.3 גרם
סיבים תזונתיים 7.7 גרם 30.7 גרם
שומן רווי 9.3 גרם 37.4 גרם
כולסטרול 149.5 מ״ג 597.8 מ״ג
סידן 110.7 מ״ג 442.7 מ״ג
ברזל 5.9 מ״ג 23.7 מ״ג
אשלגן 1105.0 מ״ג 4420.1 מ״ג
אבץ 7.5 מ״ג 29.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Avatar
    ננה

    תמרה שלום. אני רוצה לדעת במה ניתן להשתמש במקום עלי המרווה והצי’לי פשוט לא אוהבים. תודה מראש, ננה

      Avatar
      Foody Foody

      שלום ננה,
      אפשר להשתמש בכל עשב תבלין אחר שאוהבים – טימין, בזיליקום או רוזמרין. אם לא אוהבים חריף, פשוט משמיטים את הצ’ילי. בהצלחה!

    Avatar
    שפירא עדנה

    תמרה יקרה,נהנית מאד לראות אותך מבשלת, את מאד יצירתית,חיננית ועדינה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody