פסטייה עטופה בכוונות טובות לחודש אלול

אין דרך טובה יותר לחגוג את חודש אלול מאשר עם מתכון שכולו כוונות טובות. דפי קרמר מכינה פסטייה, מאפה מרוקאי של בצק פילו ממולא בבשר ובפירות יבשים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

חודש אלול.

ובעיניים שלי, העולם כולו מתכנס ומתחגג לקראת תחילתה של עוד שנה לספירה העברית.

חודש של זריחות מרחיבות לב ושקיעות מרהיבות שמיים. הבקרים והערבים מצטננים ואפשר לשוב לנשום.

זמן חשבון נפש וסליחות.

לפעמים, כמותם, שרחוקים ממני שנות דור, בא לי פשוט להתעטף בטלית ולהניח את הדעת.

להאמין. לא רק ביכולת שלי למחול או להימחל.

להתכסות בכוונות טובות לשנה החדשה הזו שבאה עלינו טהורה ובתולית רק בעוד רגע.

זה זמן נפלא לברך את כל קוראיי שנזכה השנה בשפע שמחות, בבריאות, בשבירת תקרות זכוכית והגשמת חלומות!

אצלי, כמי שמציעה את מרכולתה בכינוס אכלנים לארוחות קונספט עשירות ומשמחות, החודש הזה כבכל שנה מתאפיין בחגיגות אוכל תחת הכותרת “הרמת כוסית” (מה שחוטא כמובן למציאות נוכח כמות הכוסות שמצווה להרים אם מגיעים אליי בית הלל או בית שמאי, יהיו הבאים אשר יהיו).

לאור מזג הנפש שלי, אני אוהבת בימים האלה לעטוף את רוך טעמיהם המתקתק של החיים עם עוקץ טעמו הנפלא של החטא הקטן, בכיסויים עדינים ושבירים של כוונות מדויקות, ולהגישם כלאחר כבוד לאורחיי.

אוכל חגיגי שראוי שיוגש כשנפרדים משנה אחת, ומתארגנים ומתכנסים לבאה אחריה.

אחת כזו היא המנה שמובאת כאן לפניכם, קלה כל כך להכנה, מלאה במרקמים, עשירה בטעמים ומכוסה כולה בכוונותיי הטובות.

מצרכים

מילוי

מעטפת

אופן הכנה

  1. קוצצים דק את הבצל.
  2. מחממים שמן קנולה בסיר גדול. מוסיפים את הבצתל ומטגנים עד שהוא מזהיב.
  3. מוסיפים את הצימוקים, השקדים, התאנים, השום, הפלפל החריף והתבלינים ומערבבים. מבשלים 3 דקות על אש נמוכה ומוציאים לצלחת.
  4. לאותו הסיר מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבשר הטחון. מפוררים תוך כדי באמצעות כף עץ.
  5. מתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו והוא מוכן.
  6. מחזירים לסיר את תערובת הבצל והפירות היבשים, מוסיפים את האורז, מוסיפים מים עד לגובה 1 ו-1/2 ס”מ מעל תכולת הסיר ומעלים לרתיחה.
  7. מחלישים את האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 25 דקות. מסירים מהאש ומניחים להצטנן מעט.
  8. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ.
  9. מניחים בתחתית התבנית מחצית מדפי הפילו בחבילה כך שהשוליים שלהם מבצבצים החוצה. מניחים כל דף בזווית אחרת כך שהשוליים יבצבצו מכל שולי התבנית. מורחים כל דף במעט שמן ואז מניחים את הדף הבא.
  10. מעבירים את התערובת שבושלה בסיר לתבנית ומשטחים מעט.
  11. מקפלים את שולי הבצק שנותרו מחוץ לתבנית פנימה, כך שהם מכסים מעט על התערובת.
  12. מסיימים בהנחת 2-3 עלי פילו מעל התערובת ותוחבים את שולי הבצק פנימה כך שנוצרת מעין עוגת פילו.
  13. מורחים את פני הבצק במעט שמן ואופים בתנור החם כ-20 דקות או עד שפני המאפה מזהיבים.
  14. לפני ההגשה, מחלצים את המאפה מהתבנית, מקשטים באבקת סוכר, שברי פיסטוק וגרגירי רימון ומגישים.

לעוד מתכונים חגיגיים לראש השנה:

מתכון עוגת דבש גבוהה וחגיגית של יונית צוקרמן

מתכון קציצות דג ברוטב חריף

מתכון עוגת תפוחים ללא סוכר

מתכון תפוח על מקל

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2946.3 קק״ל 2946.3 קק״ל
פחמימות 93.7 גרם 93.7 גרם
שומן 216.0 גרם 216.0 גרם
נתרן 5129.0 מ״ג 5129.0 מ״ג
חלבון 155.2 גרם 155.2 גרם
סיבים תזונתיים 8.6 גרם 8.6 גרם
שומן רווי 44.6 גרם 44.6 גרם
כולסטרול 430.0 מ״ג 430.0 מ״ג
סידן 293.8 מ״ג 293.8 מ״ג
ברזל 14.3 מ״ג 14.3 מ״ג
אשלגן 2482.5 מ״ג 2482.5 מ״ג
אבץ 26.2 מ״ג 26.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody