פסטייה עם עוף ופירות יבשים: לא תאמינו כמה היא קלה להכנה!

אחת המנות שמכינים במעט השקעה והתוצאה נראית מרשימה. פסטייה מרוקאית מבצק פילו ממולא בעוף, פירות יבשים ומועשרת ברוטב סודי. יפהפיה וטעימה בטרוף
אחת המנות שמכינים במעט השקעה והתוצאה נראית מרשימה. פסטייה מרוקאית מבצק פילו ממולא בעוף, פירות יבשים ומועשרת ברוטב סודי. יפהפיה וטעימה בטרוף
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    1754
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1754.0 קק״ל 1754.0 קק״ל
    פחמימות 353.5 גרם 353.5 גרם
    סוכר 281.8 גרם 281.8 גרם
    שומן 230.7 גרם 230.7 גרם
    נתרן 3325.4 מ״ג 3325.4 מ״ג
    חלבון 332.0 גרם 332.0 גרם
    סיבים תזונתיים 209.8 גרם 209.8 גרם
    שומן רווי 196.9 גרם 196.9 גרם
    כולסטרול 496.8 מ״ג 496.8 מ״ג
    סידן 502.3 מ״ג 502.3 מ״ג
    ברזל 199.8 מ״ג 199.8 מ״ג
    אשלגן 2938.6 מ״ג 2938.6 מ״ג
    אבץ 197.0 מ״ג 197.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    1754
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1754.0 קק״ל 1754.0 קק״ל
    פחמימות 353.5 גרם 353.5 גרם
    סוכר 281.8 גרם 281.8 גרם
    שומן 230.7 גרם 230.7 גרם
    נתרן 3325.4 מ״ג 3325.4 מ״ג
    חלבון 332.0 גרם 332.0 גרם
    סיבים תזונתיים 209.8 גרם 209.8 גרם
    שומן רווי 196.9 גרם 196.9 גרם
    כולסטרול 496.8 מ״ג 496.8 מ״ג
    סידן 502.3 מ״ג 502.3 מ״ג
    ברזל 199.8 מ״ג 199.8 מ״ג
    אשלגן 2938.6 מ״ג 2938.6 מ״ג
    אבץ 197.0 מ״ג 197.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מרססים מחבת גדולה בספריי שמן ומטגנים בו את הבצלים. אחרי כמה דקות מוסיפים 3 כפות מים וממשיכים לטגן עד שהמים מתאדים והבצל מתרכך ומזהיב מעט.
  2. מוסיפים את העוף הטחון ומטגנים תוך כדי מעיכה כדי לפורר אותו היטב בין הבצלים.

    פסטייה עם עוף ופירות יבשים 1
    מוסיפים רוטב שום ודבש לתערובת העוף והפירות היבשים. צילום: גיל אבירם, סטיילינג קולינרי: מיה הילל

  3. מוסיפים את הצימוקים, המשמשים, השומשום והשקדים. מערבבים היטב ומוסיפים רוטב שום דבש, קינמון ומלח. מערבבים ומקררים את התערובת מעט.
  4. מניחים על משטח עבודה דף פילו אחד ומרססים אותו בספריי שמן. מניחים מעליו עלה פילו נוסף ומשמנים גם אותו.
  5. מרססים את תחתית התבנית ואת הדפנות ומניחים את שני עלי הבצק בתוכה כך ששוליהם עוברים את הדפנות. חוזרים על הפעולה עם עוד שני דפי פילו ומניחים אותם בתבנית כך ששוליהם יוצאים מהתבנית מכיוון אחר. כך עושים את זה עם עוד שני זוגות עלי פילו עד שהדפנות מכוסות היטב ושוליהם של דפי הפילו מציצים החוצה.
  6. יוצקים את המילוי אל תוך התבנית.
  7. לוקחים עלה פילו נוסף ומרססים אותו, ועליו עוד עלה ושוב מרססים.

    פסטייה עם עוף ופירות יבשים 2
    יוצקים את המילוי לתוך התבנית. צילום: גיל אבירם, סטיילינג קולינרי: מיה הילל

  8. מניחים את הזוג מעל המילוי ומקפלים את השוליים שלהם מתחת לעלים המשתפלים מהתבנית.
  9. אוספים את שולי הבצק המשתפלים ומקפלים אותם פנימה לתוך התבנית.

    פסטייה עם עוף ופירות יבשים 3
    מקפלים את עלה הפילו. צילום: גיל אבירם, סטיילינג קולינרי: מיה הילל

  10. מרססים למעלה בספריי שמן ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 30 דקות. מוציאים כשהמאפה שחום מאוד.
  11. הופכים את המאפה על צלחת גדולה מקוטר התבנית. מאבקים באבקת סוכר.

    פסטייה עם עוף ופירות יבשים 4
    פסטייה עם עוף ופירות יבשים, מנה חגיגית ועשירה. צילום: גיל אבירם, סטיילינג קולינרי: מיה הילל

יש לנו עוד כמה מתכונים שאתם פשוט חייבים להכין!
פסטייה עם עוף ופירות יבשים: לא תאמינו כמה היא קלה להכנה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    ציפי נצר

    נשמע טעים. אנסה את המתכון

קטגוריות

אביזרים

טכניקות