פפריקש עוף הונגרי של שי-לי ליפא

אחת המנות הכי פופולריות מהמטבח ההונגרי היא פפריקש עוף - תבשיל עוף ברוטב עגבניות ופלפלים עשיר עם המון פפריקה מתוקה. מומלץ להגיש עם אורז לספיגת הרוטב
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

פפריקש

הגשה

אופן הכנה

  1. מוציאים את העוף מהמקרר כשעה לפני הבישול. חותכים את כרעי העוף לירכיים ושוקיים ומתבלים במלח ופלפל בנדיבות. קוצצים גס את הבצל. חותכים את העגבניות ואת הפלפל הירוק לקוביות בגודל 2 ס”מ.
  2. מחממים את השמן סיר גדול על להבה גבוהה. מוסיפים את העוף ומטגנים כ-5 דקות מכל צד עד שהוא זהוב. מומלץ לטגן בכל פעם חצי מכמות העוף. מוציאים את העוף לצלחת.
  3. באותו הסיר מטגנים את הבצל כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהוא זהוב. מוסיפים את הפפריקה ומטגנים כ-1/2 דקה תוך כדי בחישה. מחזירים לסיר את העוף המטוגן. מוסיפים את העגבניות, הפלפל הירוק והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  4. מעבירים את הסיר ללהבה הכי קטנה בכיריים, מכסים ומבשלים כשעה עד שהעוף רך מאוד. הופכים את העוף תוך כדי בישול כדי שכולו יתבשל ברוטב.
  5. מוציאים את העוף מהסיר. מערבבים בקערית את קרם הקוקוס והקמח, מוסיפים לסיר ומערבבים. מרסקים את הרוטב בבלנדר מוט חשמלי עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  6. מחזירים את העוף לסיר. מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים את התיבול. מפזרים את הפטרוזיליה ומגישים.

הערות

  • לא להתפתות ולהכניס עוד נוזלים לסיר. העוף מתבשל במעט נוזלים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 548.3 קק״ל 2193.2 קק״ל
פחמימות 13.5 גרם 54.0 גרם
שומן 29.5 גרם 118.1 גרם
נתרן 1009.1 מ״ג 4036.3 מ״ג
חלבון 55.7 גרם 222.9 גרם
סיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.5 גרם
שומן רווי 10.5 גרם 41.9 גרם
כולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״ג
סידן 72.3 מ״ג 289.1 מ״ג
ברזל 4.1 מ״ג 16.2 מ״ג
אשלגן 1271.2 מ״ג 5084.9 מ״ג
אבץ 6.2 מ״ג 24.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody