רקע עוף טוב - מהמשק לצלחת

שילוש קדוש – גם תבשיל פרגיות גם פתיתים והכל בסיר אחד

רוצים לבשל לילדים ארוחה מזינה וטעימה בסיר אחד? אושר אידלמן שואב השראה מהפאייה הספרדית ומכין תבשיל פרגיות ופתיתים עם ירקות שהוא ארוחה שלמה
רוצים לבשל לילדים ארוחה מזינה וטעימה בסיר אחד? אושר אידלמן שואב השראה מהפאייה הספרדית ומכין תבשיל פרגיות ופתיתים עם ירקות שהוא ארוחה שלמה
  • אושר אידלמן
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    367
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 367.2 קק״ל 2203.3 קק״ל
    פחמימות 26.9 גרם 161.5 גרם
    שומן 12.3 גרם 73.7 גרם
    נתרן 987.5 מ״ג 5925.0 מ״ג
    חלבון 34.6 גרם 207.7 גרם
    סיבים תזונתיים 5.7 גרם 34.0 גרם
    שומן רווי 1.0 גרם 6.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 69.1 מ״ג 414.7 מ״ג
    ברזל 2.5 מ״ג 14.7 מ״ג
    אשלגן 680.4 מ״ג 4082.6 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    367
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 367.2 קק״ל 2203.3 קק״ל
    פחמימות 26.9 גרם 161.5 גרם
    שומן 12.3 גרם 73.7 גרם
    נתרן 987.5 מ״ג 5925.0 מ״ג
    חלבון 34.6 גרם 207.7 גרם
    סיבים תזונתיים 5.7 גרם 34.0 גרם
    שומן רווי 1.0 גרם 6.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 69.1 מ״ג 414.7 מ״ג
    ברזל 2.5 מ״ג 14.7 מ״ג
    אשלגן 680.4 מ״ג 4082.6 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור

תבשיל פרגיות ופתיתים הוא מנה מאוזנת ובריאה שאני נוהג להכין בבית למשפחה, סיר שהוא ארוחה מלאה בלי התעסקויות מיותרות ועם טעמים שילדים אוהבים. ההשראה מגיעה מהפאייה הספרדית שהותאמה לחך המשפחתי הישראלי.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. על קרש חיתוך חותכים את הפרגיות לקוביות בגודל 2 ס”מ.
  3. קולפים וקוצצים את הבצל. קולפים את הגזר וחותכים אותו ואת הקישואים לקוביות, אפשר להיעזר בקוצץ מגניב כזה.
  4. מחממים סיר סוטאז’, מתיזים את תרסיס השמן על הפרגיות וצורבים במחבת משני הצדדים. מוציאים לצלחת.
  5. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים 2 דקות נוספות.
  6. מוסיפים את שאר הרכיבים, מלבד המים, ומטגנים דקה נוספת. יוצקים פנימה את המים ומסדרים את הפרגיות בתוך הפתיתים. מביאים לרתיחה, מכסים ומכניסים לתנור ל-30 דקות.
  7. מכינים את הסלט: קוצצים את העגבניות והמלפפונים דק דק. מערבבים את הטחינה בכלי נפרד עם המים והלימון, ומגישים לצד הסיר שיצא מהתנור.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שילוש קדוש – גם תבשיל פרגיות גם פתיתים והכל בסיר אחד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    נעמה

    האם אפשר להחליף את הפרגית בחזה עוף?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, לא מומלץ להחליף את הפרגית בחזה עוף משום שחזה עוף מתבשל הרבה יותר מהר מפרגית ועלול להתייבש בתנור. אפשר להקפיץ את חזה העוף בנפרד במחבת ולהוסיף לתבשיל הפתיתים אחרי שהוא מוכן. בהצלחה.

    Avatar
    עינבל

    האם אפשרי הכל סיר שנכנס לתנור?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי, יש להשתמש בסיר שתואם כיריים ותנור. בהצלחה!

      Avatar
      דוד כהן

      האם אפשר לבשל ולא לאפות?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להמשיך בבישול ארוך במקום באפייה, לערבב מדי פעם ולוודא שלא חסרים נוזלים בתבשיל. בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות