רקע עוף טוב - מהמשק לצלחת

שילוש קדוש – גם תבשיל פרגיות גם פתיתים והכל בסיר אחד

רוצים לבשל לילדים ארוחה מזינה וטעימה בסיר אחד? אושר אידלמן שואב השראה מהפאייה הספרדית ומכין תבשיל פרגיות ופתיתים עם ירקות שהוא ארוחה שלמה
רוצים לבשל לילדים ארוחה מזינה וטעימה בסיר אחד? אושר אידלמן שואב השראה מהפאייה הספרדית ומכין תבשיל פרגיות ופתיתים עם ירקות שהוא ארוחה שלמה
  • אושר אידלמן
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    368
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 367.9 קק״ל 2207.7 קק״ל
    פחמימות 27.6 גרם 165.9 גרם
    שומן 13.0 גרם 78.1 גרם
    נתרן 988.2 מ״ג 5929.4 מ״ג
    חלבון 35.3 גרם 212.1 גרם
    סיבים תזונתיים 6.4 גרם 38.4 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 10.6 גרם
    כולסטרול 0.7 מ״ג 4.4 מ״ג
    סידן 69.9 מ״ג 419.1 מ״ג
    ברזל 3.2 מ״ג 19.1 מ״ג
    אשלגן 681.2 מ״ג 4087.0 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 9.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    368
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 367.9 קק״ל 2207.7 קק״ל
    פחמימות 27.6 גרם 165.9 גרם
    שומן 13.0 גרם 78.1 גרם
    נתרן 988.2 מ״ג 5929.4 מ״ג
    חלבון 35.3 גרם 212.1 גרם
    סיבים תזונתיים 6.4 גרם 38.4 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 10.6 גרם
    כולסטרול 0.7 מ״ג 4.4 מ״ג
    סידן 69.9 מ״ג 419.1 מ״ג
    ברזל 3.2 מ״ג 19.1 מ״ג
    אשלגן 681.2 מ״ג 4087.0 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 9.5 מ״ג
    סגור

תבשיל פרגיות ופתיתים הוא מנה מאוזנת ובריאה שאני נוהג להכין בבית למשפחה, סיר שהוא ארוחה מלאה בלי התעסקויות מיותרות ועם טעמים שילדים אוהבים. ההשראה מגיעה מהפאייה הספרדית שהותאמה לחך המשפחתי הישראלי.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. על קרש חיתוך חותכים את הפרגיות לקוביות בגודל 2 ס”מ.
  3. קולפים וקוצצים את הבצל. קולפים את הגזר וחותכים אותו ואת הקישואים לקוביות, אפשר להיעזר בקוצץ מגניב כזה.
  4. מחממים סיר סוטאז’, מתיזים את תרסיס השמן על הפרגיות וצורבים במחבת משני הצדדים. מוציאים לצלחת.
  5. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים 2 דקות נוספות.
  6. מוסיפים את שאר הרכיבים, מלבד המים, ומטגנים דקה נוספת. יוצקים פנימה את המים ומסדרים את הפרגיות בתוך הפתיתים. מביאים לרתיחה, מכסים ומכניסים לתנור ל-30 דקות.
  7. מכינים את הסלט: קוצצים את העגבניות והמלפפונים דק דק. מערבבים את הטחינה בכלי נפרד עם המים והלימון, ומגישים לצד הסיר שיצא מהתנור.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שילוש קדוש – גם תבשיל פרגיות גם פתיתים והכל בסיר אחד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    רות

    המתכון נראה מעולה. מקוו לנסות לשבת. אבל, אבקש לשנות את השם שלו, כי הוא מומנט מהנצרות

      Avatar
      Foody Foody

      שמחים שאהבת, ספרי לנו איך יצא.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות