
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כולל25 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
מצרכים
-
700 גרם סטייק פרגית
-
4 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
4 שיני שום
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1 פלפל ירוק בינוני
-
1/2 אננס בינוניאו אננס מקופסת שימורים
-
200 מ"ל רוטב חמוץ מתוק
טיגון
טמפורה
-
1 כוס קמח טמפורהמזרח מערב
-
1 ביצה L
-
1 1/4 כוסות מים קרים
אופן הכנה
- מנקים את הפרגיות משומן וחותכים לחתיכות בגודל הרצוי.
- מקפיצים את הירקות: מחממים ווק, כאשר הווק מעלה מעט עשן מוסיפים 2 כפות שמן.
- קוצצים דק את השום והג’ינג’ר, מוסיפים לווק ומטגנים כחצי דקה עד להזהבה. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- חותכים את הפלפלים לקוביות, מוסיפים לווק ומקפיצים 2-3 דקות עד להשחמה.
- חותכים את האננס לקוביות ומוסיפים לווק.
- מוסיפים את הרוטב לווק ומבשלים כדקה, מכבים את האש.
- מכינים את הטמפורה: שמים בקערה את החומרים וטורפים בעזרת מטרפה למרקם חלק. חשוב להשתמש במים קרים מאוד, המרקם צריך להיות דליל יותר ממרקם של פנקייק.
- מטגנים: מחממים סיר עם שמן, רק כאשר השמן חם (180 מעלות) טובלים את הפרגיות בטמפורה ומכניסים לשמן, מטגנים כחמש דקות (תלוי בגודלן) עד שהן מזהיבות. בעזרת כף מזיזים את הפרגיות ע”מ שלא ידבקו אחת לשנייה בטיגון.
- מוציאים עם כף מחוררת למגש עם נייר סופג.
- מוסיפים את הפרגיות לווק עם הירקות והרוטב ומערבבים.
- אוכלים את המנה בסמוך להכנה עם קערת אורז לבן.
המתכון בשיתוף מזרח ומערב
מתכון וצילום: בת חן דיאמנט
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
432.0
קק״ל
1727.9
קק״ל
פחמימות
35.5
גרם
142.1
גרם
שומן
10.5
גרם
42.1
גרם
נתרן
624.4
מ״ג
2497.5
מ״ג
חלבון
43.9
גרם
175.8
גרם
סיבים תזונתיים
2.9
גרם
11.7
גרם
שומן רווי
0.5
גרם
1.8
גרם
כולסטרול
63.3
מ״ג
253.2
מ״ג
סידן
41.2
מ״ג
164.8
מ״ג
ברזל
0.9
מ״ג
3.4
מ״ג
אשלגן
310.7
מ״ג
1242.7
מ״ג
אבץ
0.2
מ״ג
0.9
מ״ג
תגובות (5)
מה אפשר במקום קמח טמפורה?
אפשר קמח רגיל.
טעים מאוד תודה
ואו מתכון מעולה הילדים חיסלו עד הפירור האחרון
יצא לי מעולה! הכל חוסל. תודה