פרגית בציפוי פריך ברוטב חמוץ מתוק

למה להכין אוכל נפרד לילדים ולמבוגרים, אם אפשר להכין מנה שכל המשפחה תאהב? בת חן דיאמנט מקפיצה פרגית בציפוי פריך ברוטב חמוץ מתוק ממכר
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

טמפורה

אופן הכנה

  1. מנקים את הפרגיות משומן וחותכים לחתיכות בגודל הרצוי.
  2. מקפיצים את הירקות: מחממים ווק, כאשר הווק מעלה מעט עשן מוסיפים 2 כפות שמן.
  3. קוצצים דק את השום והג’ינג’ר, מוסיפים לווק ומטגנים כחצי דקה עד להזהבה.
  4. חותכים את הפלפלים לקוביות, מוסיפים לווק ומקפיצים 2-3 דקות עד להשחמה.
  5. חותכים את האננס לקוביות ומוסיפים לווק.
  6. מוסיפים את הרוטב לווק ומבשלים כדקה, מכבים את האש.
  7. מכינים את הטמפורה: שמים בקערה את החומרים וטורפים בעזרת מטרפה למרקם חלק. חשוב להשתמש במים קרים מאוד, המרקם צריך להיות דליל יותר ממרקם של פנקייק.
  8. מטגנים: מחממים סיר עם שמן, רק כאשר השמן חם (180 מעלות) טובלים את הפרגיות בטמפורה ומכניסים לשמן, מטגנים כחמש דקות (תלוי בגודלן) עד שהן מזהיבות. בעזרת כף מזיזים את הפרגיות ע”מ שלא ידבקו אחת לשנייה בטיגון.
  9. מוציאים עם כף מחוררת למגש עם נייר סופג.
  10. מוסיפים את הפרגיות לווק עם הירקות והרוטב ומערבבים.
  11. אוכלים את המנה בסמוך להכנה עם קערת אורז לבן.

 

המתכון בשיתוף מזרח ומערב
מתכון וצילום: בת חן דיאמנט

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 334.7 קק״ל 1338.8 קק״ל
פחמימות 15.2 גרם 60.7 גרם
שומן 10.1 גרם 40.3 גרם
נתרן 603.9 מ״ג 2415.4 מ״ג
חלבון 43.8 גרם 175.1 גרם
סיבים תזונתיים 3.1 גרם 12.2 גרם
שומן רווי 0.5 גרם 1.8 גרם
כולסטרול 63.5 מ״ג 253.8 מ״ג
סידן 48.8 מ״ג 195.1 מ״ג
ברזל 1.2 מ״ג 5.0 מ״ג
אשלגן 317.3 מ״ג 1269.1 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 1.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody