פרווה ומושלם: בראוניז טחינה של השף תום פרנץ

תום פרנץ מכין עוגיות בראוניז מטחינה עם מרקם פאדג'י מפנק וטעם מדהים. מלבד העובדה שהן בריאות יותר, גם אין בהן חמאה, שמן, גלוטן או לקטוז ולכן הן גם פרווה
תום פרנץ מכין עוגיות בראוניז מטחינה עם מרקם פאדג'י מפנק וטעם מדהים. מלבד העובדה שהן בריאות יותר, גם אין בהן חמאה, שמן, גלוטן או לקטוז ולכן הן גם פרווה
  • תום פרנץ
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    2556
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2556.2 קק״ל 2556.2 קק״ל
    פחמימות 176.5 גרם 176.5 גרם
    שומן 187.5 גרם 187.5 גרם
    נתרן 1918.3 מ״ג 1918.3 מ״ג
    חלבון 61.1 גרם 61.1 גרם
    סיבים תזונתיים 40.7 גרם 40.7 גרם
    שומן רווי 44.5 גרם 44.5 גרם
    כולסטרול 508.4 מ״ג 508.4 מ״ג
    סידן 580.3 מ״ג 580.3 מ״ג
    ברזל 31.3 מ״ג 31.3 מ״ג
    אשלגן 2238.2 מ״ג 2238.2 מ״ג
    אבץ 19.9 מ״ג 19.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    2556
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2556.2 קק״ל 2556.2 קק״ל
    פחמימות 176.5 גרם 176.5 גרם
    שומן 187.5 גרם 187.5 גרם
    נתרן 1918.3 מ״ג 1918.3 מ״ג
    חלבון 61.1 גרם 61.1 גרם
    סיבים תזונתיים 40.7 גרם 40.7 גרם
    שומן רווי 44.5 גרם 44.5 גרם
    כולסטרול 508.4 מ״ג 508.4 מ״ג
    סידן 580.3 מ״ג 580.3 מ״ג
    ברזל 31.3 מ״ג 31.3 מ״ג
    אשלגן 2238.2 מ״ג 2238.2 מ״ג
    אבץ 19.9 מ״ג 19.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


תבנית מרובעת 20X20

בראוניז

קישוט לגנאש טחינה (לא חובה)


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות את תבנית אפייה.
  2. בקערה גדולה מערבבים את הטחינה, סוכר, מייפל, תמצית וניל וביצים עד שהתערובת חלקה ומעורבבת היטב.
  3. מוסיפים פנימה את אבקת הקקאו, קמח קוקוס, סודה לשתייה ומלח.
  4. מערבבים עד שהתערובת חלקה. התערובת מאוד סמיכה וצמיגית. אפשר להוסיף כף או שתיים של מים במידת הצורך כדי להקל על הערבוב.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ומחליקים את פני העוגה, אם הכף או המרית נדבקת אפשר לרסס אותה במעט ספריי שמן או אפילו להרטיב במים וזה יעזור להחליק טוב יותר.
  6. אופים בתנור החם כ-20-25 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ יוצא יבש או עם מעט פירורים. היזהרו מאפיית יתר כי אז תקבלו מרקם יבש ולא פאדג’י מפנק.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. חותכים לריבועים ומגישים. אפשר להגיש עם גנאש טחינה.
  8. מכינים את הגנאש: ממיסים בסיר כפול 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות עם קורט מלח ותמצית וניל. כשהשוקולד מתחיל להמס, טורפים אותו בעזרת מטרפה קטנה. מסירים מהאש, מוסיפים מעט מהטחינה וממשיכים לטרוף.
  9. מחזירים לאש וממשיכים לטרוף עד להמסה מלאה. מסירים מהאש וטורפים פנימה את שאר הטחינה עד לקבלת גנאש קרמי חלק ומבריק.
  10. אם צריך מוסיפים עוד טחינה עד להגעה למרקם הרצוי של הגנאש.
  11. יוצקים על העוגה ומגישים.

    בראוניז טחינה. צילום: תום פרנץ
    בראוניז טחינה. צילום: תום פרנץ

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פרווה ומושלם: בראוניז טחינה של השף תום פרנץ

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    ליאן

    האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף 30% מהקמח בקמח כוסמין מלא אחרת התוצאה תהיה מאד דחוסה. בהצלחה.

      Avatar
      Foody Foody

      היי, מאחר ומדובר בכמות קטנה של קמח קוקוס, אפשר להמיר אותו בקמח שקדים או בקמח חומוס או בקמח חיטה.

    Avatar
    בתאל

    במה אפשר להחליף את הקמח קוקוס?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, מאחר ומדובר בכמות קטנה של קמח קוקוס, אפשר להמיר אותו בקמח שקדים או בקמח חומוס או בקמח חיטה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות