פרופיטרולים – פחזניות ממולאות גלידה וקרם שוקולד

אלון שבו מלמד להכין שלב אחרי שלב את אחד הקינוחים הכי אהובים במסעדות בארץ: פחזניות פריכות במילוי גלידה, עם רוטב שוקולד עשיר ומושחת
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

קראמבל

בצק רבוך

רוטב שוקולד

אופן הכנה

  1. מכינים את בצק הקראמבל: מערבלים את כל החומרים ליצירת בצק.
  2. מאחדים את הבצק ומרדדים אותו בין 2 ניירות אפייה לעובי 1-2 מ״מ.
  3. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס״מ ומעבירים להקפאה למשך כ-20 דקות או עד להתמצקות הבצק. משאירים בהקפאה עד לשימוש.
  4. מכינים את הבצק הרבוך: בסיר מביאים לרתיחה חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח. מקפידים שהחמאה תימס לפני שהנוזלים יגיעו לרתיחה בעזרת ערבוב התערובת.
  5.  לאחר הרתיחה מורידים את הסיר מהאש ובבת אחת מכניסים את כל כמות הקמח. מערבבים מיד בעזרת כף עץ או מרית יציבה ליצירת בצק ראשוני.
  6. מחזירים את הסיר לאש בינונית ומבשלים את הבצק תוך כדי בחישה מתמדת במשך חצי דקה-דקה, ועד ליצירת בצק אחיד והיווצרות של קרום דקיק על דפנות הסיר (הדבר בא להעיד על התייבשות מספיקה של הבצק).
  7. מורידים את הסיר מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה. מערבלים ומקררים את הבצק כ-5 דקות במהירות נמוכה של המיקסר עד לטמפ’ בה ניתן לגעת בבצק עם היד (והוא לא יהיה חם מדי למגע.  הדבר בא להעיד על כך שטמפרטורת הבצק לא חמה מדי עבור הכנסת הביצים בשלב הבא).
  8. מוסיפים את הביצים באופן הדרגתי-אחת אחת. לאחר מכן מבצעים בדיקה שמטרתה לזהות אם הוכנסו מספיק ביצים לתערובת (בשלב הזה יש שאיפה להימנע מהכנסת כמות יתר של ביצים- אחרת הבצק יהיה בעל מרקם נוזלי והצורה של הזילוף לא תישמר). בבדיקה יוצרים מעין שביל עמוק בתוך הבצק שבקערה- אם בבצק יהיו מספיק ביצים, השביל צריך להצליח להסגר על עצמו תוך שניה אחת או שתיים. אם הדבר לא קורה יש להוסיף לבצק עוד רבע ביצה (כלומר לטרוף ביצה ולהוסיף לבצק רבע ממנה) ולחזור על התהליך.
  9. מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
  10. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר עגול בקוטר 8-10 מ״מ ומזלפים עיגולים אחידים בקוטר 5 ס״מ.
  11. מחלצים את דסקיות בצק הקראמבל מהמקפיא ומניחים על גבי זילופי הבצק.
  12. אופים את הפחזניות למשך כ-25-30 דקות. הפחזניות מוכנות כאשר הן שחומות מכל צדדיהן והכי חשוב- שחומות בתחתית. אם הפחזניות אינן שחומות בתחתית הן עלולות לצנוח ובמקרה כזה צריך להחזיר אותן מיד לכמה דקות נוספות באפייה.
  13. מכינים את רוטב השוקולד: בסיר מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, במקביל מסדרים שוקולד מריר בקערה בינונית. יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד, ממתינים דקה להמסת השוקולד ומערבבים היטב עד ליצירת תערובת אחידה.
  14. מרכיבים את הקינוח: פורסים את הפחזניות. מניחים על החלק התחתון כדור גלידה וסוגרים עם החלק העליון.
  15. מוזגים רוטב שוקולד על הפחזניה ומגישים מיד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 25 מנות
קלוריות 149.6 קק״ל 3738.9 קק״ל
פחמימות 14.3 גרם 357.1 גרם
שומן 9.1 גרם 226.5 גרם
נתרן 93.6 מ״ג 2341.0 מ״ג
חלבון 2.6 גרם 66.1 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 14.5 גרם
שומן רווי 5.4 גרם 134.9 גרם
כולסטרול 53.6 מ״ג 1338.8 מ״ג
סידן 17.8 מ״ג 444.5 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 13.5 מ״ג
אשלגן 57.3 מ״ג 1431.5 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 7.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody