פריטטה תרד וברוקולי שפופאי לא היה זורק לדגים

יש לכם ילדים שמתעוררים מוקדם מידי בבוקר בסופי שבוע? גם לעידית נרקיס כ״ץ. מה יותר טוב מאשר לפתוח את הבוקר המוקדם בארוחה מזינה וטעימה של פריטטה תרד וברוקולי?
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

כמה פשוט וקל להשתמש בביצים כדי להאכיל קבוצה. כשיש לכם חברים עם ילדים קטנים, רוב הסיכויים שתפגשו בסופי שבוע (או בחגים) בשעות מוקדמות מדי של הבוקר כי גם ככה כולכם כבר ערים. כך מצאנו את עצמנו מאלתרים ארוחת בוקר עם כל מה שהיה במקרר: שארית של גבינה מגוררת, ברוקולי, עלי תרד בייבי ובצל - כולם מצאו את עצמם מתקשקשים לפריטטה, שזו בעצם חביתה גדולה ואפויה. יחד עם ירקות חתוכים, גבינה לבנה ומאפינס משאריות חלה שהאורחים הביאו איתם, הייתה לנו אחלה של ארוחת בוקר לסופ”ש. אמרתי ארוחת בוקר של סופ”ש התכוונתי גם לארוחת צהריים קלה או ארוחת ערב ישראלית, כי כל ארוחה עם ביצים, גבינה וירקות תופסת פה בכל שעות היום.

ועוד כמה מילים על הירקות. מדי פעם בטור הזה אני חוזרת ומזכירה שעדיף לקנות ירקות אצל הירקן על פני רשתות השיווק הגדולות, אבל יש לי החרגות מדי פעם. מאז שחברות המזון וגם רשתות השיווק באופן מתחרה עם המותג הפרטי שלהן התחילו לשווק ירקות ארוזים ושטופים בשקית - החיים שלי במטבח הפכו להרבה יותר קלים. במקום לקנות ברוקולי עצום שרובו ענף, אני קונה פרחי ברוקולי חתוכים מראש. במקום לקנות תרד עבה ולא לעיס עם טעם של דשא, אני קונה בייבי תרד עדין וטעים. אז תמשיכו לתמוך בירקנים ולקנות ירקות טריים יותר, אבל דעו גם שמדי פעם מותר לעשות קיצורי דרך 🙂

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מרתיחים קומקום ומכינים מחבת בקוטר 24 ס”מ שיכולה להיכנס לתנור.
  2. טורפים בקערה את הביצים, החלב, שיני השום, חצי מכמות הגבינה המגוררת וקורט מלח.
  3. יוצקים את המים הרותחים לסיר בינוני ומוסיפים לו קורט מלח. מוסיפים את פרחי הברוקולי וחולטים אותם 3-4 דקות עד שהם מתחילים להתרכך. מסננים ומניחים בצד.
  4. מחממים את המחבת ומוסיפים כשתי כפות שמן זית. מטגנים את הבצל כמה דקות עד שהוא מתרכך, אפשר לטגן אותו כמה דקות נוספות כדי להתחיל להשחים אותו, אבל זה לא חובה.
  5. מוסיפים למחבת את הברוקולי החלוט, עלי התרד, אבקת החרדל ומלח לפי הטעם. מערבבים ונותנים לתרד להתרכך.
  6. משטחים את הירקות שבמחבת לשכבה אחידה, טורפים שוב את בלילת הביצים ויוצקים אותה אל המחבת. מפזרים את יתרת הגבינה הצהובה מעל.
  7. מכבים את האש ומעבירים את המחבת לתנור. אופים 12-15 עד שהפריטטה מתייצבת, מעבירים את התנור למצב גריל ואופים עוד כ-2 דקות (בהשגחה) עד שהיא משחימה מעט.
  8. מוציאים מהתנור, מצננים 5-10 דקות ורק אז חותכים ומגישים.

לעוד מתכונים עם ברוקולי או תרד לחצו כאן:

מתכון קיש ברוקולי של רות אופק

מתכון ברוקונודלס - ברוקולי מוקפץ עם איטריות של עוז תלם

מתכון מרק ברוקולי קרמי של שר פיטנס

מתכון קובנה ממולאת תרד של אינס ינאי

הערות

  • כמות הביצים תלויה בכמות האנשים. אפשר להכין מביצה לכל אדם (או חצי ביצה לילד) ואפשר גם ביצה וקצת. כלומר - לכמות של 4 אנשים מבוגרים תוכלו להכין את הפריטטה מ-4 ועד 6 ביצים. הכמות שבמתכון (6 ביצים) האכילה 4 מבוגרים ועוד 3 פעוטות
  • אבקת חרדל אפשר לקנות במעדניות, רוב הסיכויים שזו תהיה אבקת חרדל אנגלי בקופסה צהובה. זה תבלין שמשדרג בטירוף עוף, רוטב בשמל ועוד וגם מביא איזה קיק אחר בפריטטה הזאת. אפשר להשמיט, ואפשר גם לטרוף רבע כפית קטנה של חרדל רגיל, לא חריף מדי, לתוך בלילת הביצים
  • אפשר להפוך את הפריטטה לפרווה: מוותרים על הגבינה הצהובה וממירים את החלב לסוג צמחי כמו סויה, אורז, שקדים וכו׳

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 216.5 קק״ל 866.0 קק״ל
פחמימות 4.2 גרם 16.7 גרם
שומן 16.6 גרם 66.2 גרם
נתרן 136.2 מ״ג 544.7 מ״ג
חלבון 13.0 גרם 51.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.1 גרם
שומן רווי 4.0 גרם 16.0 גרם
כולסטרול 382.3 מ״ג 1529.3 מ״ג
סידן 75.4 מ״ג 301.6 מ״ג
ברזל 1.7 מ״ג 7.0 מ״ג
אשלגן 179.9 מ״ג 719.5 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody