פרעצל זעתר כוסמין מהיר

עם כל האהבה שלה לבצק, הילה סער מצפה שהפרעצל שלה יהיה גם מזין ומשביע ומכינה פרעצל זעתר כוסמין מהיר. פרעצל עם טוויסט ישראלי, פתרון מושלם לארוחת הערב שלכם
עם כל האהבה שלה לבצק, הילה סער מצפה שהפרעצל שלה יהיה גם מזין ומשביע ומכינה פרעצל זעתר כוסמין מהיר. פרעצל עם טוויסט ישראלי, פתרון מושלם לארוחת הערב שלכם
  • הילה סער
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    219
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 219.2 קק״ל 2630.9 קק״ל
    פחמימות 32.4 גרם 388.8 גרם
    שומן 7.8 גרם 94.1 גרם
    נתרן 267.4 מ״ג 3209.2 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 79.8 גרם
    סיבים תזונתיים 5.3 גרם 63.9 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 13.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 27.3 מ״ג 327.8 מ״ג
    ברזל 2.5 מ״ג 30.2 מ״ג
    אשלגן 181.0 מ״ג 2171.9 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 17.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    219
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 219.2 קק״ל 2630.9 קק״ל
    פחמימות 32.4 גרם 388.8 גרם
    שומן 7.8 גרם 94.1 גרם
    נתרן 267.4 מ״ג 3209.2 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 79.8 גרם
    סיבים תזונתיים 5.3 גרם 63.9 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 13.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 27.3 מ״ג 327.8 מ״ג
    ברזל 2.5 מ״ג 30.2 מ״ג
    אשלגן 181.0 מ״ג 2171.9 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 17.4 מ״ג
    סגור

איזה בני אדם אתם, של מתוק או מלוח? של שוקולד או של חטיפים? 

מבחינתי זה תמיד היה מלוח, ורצוי בצק! בצק שמרים חמים וטרי, מנחם ומשמח כמו לנשנש עננים.

כל מאפה טרי הוא שמחה גדולה עבורי, אבל לפרעצל יש מקום מיוחד בלב ובבטן שלי. מצד אחד הוא עשוי מבצק שמרים אוורירי, ומצד שני יש לו מרקם יותר מעניין – רך מבפנים, וקשה מבחוץ. הוא מזכיר לי מדינות רחוקות, וגורם לי להרגיש שאני בחופשה. וחוץ מזה, הוא הנשנוש האולטימטיבי, כי פשוט אי אפשר להפסיק לאכול ממנו. 

הציפוי הקשה של הפרעצל מגיע מחליטה קצרה של הפרעצל במים רותחים עם סודה לשתייה. זה הרבה יותר פשוט ממה שנשמע, ואני משתמשת בסיר קטן כדי שההרתחה תהיה קצרה. 

כמובן שעם כל האהבה שלי לבצק, אני מצפה ממנו להיות גם מזין ומשביע. אז את הפרעצל שלי אני מכינה מקמח כוסמין מלא, וגם מקצרת תהליכים בהתפחה מהירה וקצרה.

אתם יכולים להכין אותו בגרסה הקלאסית, עם מלח ושומשום, אבל אני ממש ממליצה על התוספת של הזעתר, שמשדרגת את הפרעצל והופכת אותו לפרטנר מושלם לארוחת ערב ישראלית. 

הפרעצל הזה הפך להיות הפתרון הקבוע שלי לימים שבהם נגמר הלחם, ורוצים משהו מהיר וכייפי לארוחת ערב. את השאריות אני מקפיאה או שולחת בקופסאות האוכל של הילדים למחרת. 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

ציפוי


אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, שמרים וסוכר.
  2. מוסיפים בהדרגה את המים ומתחילים ללוש. אם הבצק יבש מדי מוסיפים עוד מים, בכל פעם כף אחת. כשהבצק מתחיל להפוך לבצק אחיד ונוח לעבודה, מוסיפים את השמן ואת המלח, ולשים לבצק אחיד ורך.
  3. משאירים את הבצק בקערה, מכסים ומניחים להתפחה של עשר דקות.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  5. לאחר עשר דקות, מוציאים את הבצק מהקערה, מניחים על משטח מקומח, ומחלקים אותו ל-12 חלקים שווים. אפשר לשקול את הבצק אבל הכי קל ומהיר לגלגל ל”נחש” עבה ואחיד, לחתוך באמצע, ולחתוך כל חצי ל-6 חלקים שווים יחסית.
  6. מגלגלים כל חלק לנחש דק וארוך. יוצרים ממנו צורה של פרעצל: מתחילים בצורה של האות ע
  7. את הקצוות מלפפים פעמיים אחד סביב השני, והופכים לתוך הלולאה.
  8. בסיר קטן שמים את המים עם סודה לשתיה וסוכר חום. מניחים על הכיריים ומביאים לרתיחה חזקה (זהירות, הסודה לשתיה מבעבעת).
  9. מכניסים את הפרעצלים אחד-אחד לתוך המים הרותחים ל-20 שניות, ומוציאים בעזרת כף מחוררת. מניחים בתבנית על נייר אפייה, כשהצד שהיה בתוך המים פונה למעלה.
  10. מתיזים שמן זית או מורחים בביצה טרופה, מפזרים מלח וזעתר.
  11. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 12 דקות.

עוד מתכונים ללחמים - כאן:

 

מלך מלכי הלחמים - לחם מחמצת עם אגוזי מלך

 

חלת קוקוס משגעת - גם פרווה וגם סופר טעימה!

 

פיתות אבולעפיה מתוקות ללא גלוטן

 

לחם יוגורט יווני או שובר הקרח האידיאלי בכל ארוחה

הערות

  • אפשר להכין מראש ולהקפיא. לאחר ההקפאה מומלץ לחמם מחדש בתנור חם כמה דקות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פרעצל זעתר כוסמין מהיר

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    🥨💚🥨🤍🥨💚🥨🤍

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    חניתה אשר

    איזה בייגלה מושלמים יצאו לנו ❤️🌈🙏🏻 מתכון ממש מצויין!!!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות