רקע דוד משה

פשטידת מעקודה מרוקאית

פשטידת מעקודה עם ביצים ותפוחי אדמה בשפע. קריספית מבחוץ ונימוחה מבפנים, עם הטעמים הנהדרים של המטבח המרוקאי. פשוט לזלול הכל
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן הכנה

  1. מועכים את תפוחי האדמה המבושלים לפירה לא חלק לגמרי.
  2. מוסיפים לתפוחי האדמה את הגזר, האפונה, הביצים, הפטרוזיליה והכוסברה, התבלינים והשום ומערבבים היטב.
  3. מחממים שמן בסיר בינוני שיש לו מכסה. מקפידים שגם דפנות הסיר יהיו משומנות.
  4. שופכים את הבלילה לשמן החם ומיישרים את הבלילה בסיר.
  5. מבשלים את הבלילה על אש בינונית עד שהבלילה רותחת (מבעבעת מעט) והדפנות מתייצבים.
  6. מעבירים את הסיר לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים בערך 40 דקות. חשוב לנער את הסיר מדי פעם כדי שהמעקודה שלכם לא תדבק לדפנות.
  7. מורידים את פשטידת המעקודה כאשר היא יציבה ונראית עשויה.
  8. עוברים על דפנות הסיר בעזרת סכין. מניחים צלחת גדולה על פי הסיר ובזהירות הופכים את המעקודה. הפשטידה צריכה להיות בצבע חום זהוב.
  9. מוסיפים עוד 5 כפות שמן לסיר ומחזירים את המעקודה פנימה כאשר הצד העליון הוא זה שהיה קודם למטה. אופים עוד 20 דקות.
  10. עוברים שוב על דפנות המעקודה בעזרת סכין והופכים על צלחת שוב.
  11. נותנים למעקודה להתייצב למשך בערך 20-30 דקות ופורסים.
כל פרוסה גן עדן. צילום: הדוד משה
כל פרוסה גן עדן

 

פשטידת מעקודה מרוקאית. צילום: הדוד משה
פשטידת מעקודה מרוקאית. צילום: הדוד משה
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2942.3 קק״ל 2942.3 קק״ל
פחמימות 44.9 גרם 44.9 גרם
שומן 267.1 גרם 267.1 גרם
נתרן 5151.1 מ״ג 5151.1 מ״ג
חלבון 89.9 גרם 89.9 גרם
סיבים תזונתיים 18.7 גרם 18.7 גרם
שומן רווי 32.2 גרם 32.2 גרם
כולסטרול 2532.0 מ״ג 2532.0 מ״ג
סידן 655.1 מ״ג 655.1 מ״ג
ברזל 14.8 מ״ג 14.8 מ״ג
אשלגן 2492.0 מ״ג 2492.0 מ״ג
אבץ 8.0 מ״ג 8.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (12)

Avatar

הצג עוד