פשטידת מצות עם גבינות ומנגולד לחג הפסח

חג הפסח הגיע ואתם מחפשים מתכון מעולה לארוחת ערב טעימה? מכינים פשטידת מצות עם גבינות ומנגולד שאי אפשר להפסיק ליישר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

1. מבשלים את תפוחי האדמה בשפע מים עד שהם רכים מאוד. מועכים לפירה ושומרים בצד.
2. נפטרים מהגבעולים הלבנים של עלי המנגולד, וקוצצים את החלקים הירוקים דק.
3. מרטיבים את המצות ומנערים מעודפי מים. מרפדים את תחתית התבנית עם המצות הרטובות כך שכל תחתית התבנית מכוסה במצות. 
4. מכינים את המילוי: מגררים את הגבינות בפומפייה לקערה גדולה.
5. מוסיפים את הביצים, הפירה ועלי המנגולד. טועמים מעט מהמילוי, אם צריך מוסיפים מעט מלח.
6. משטיחים את המלית על המצות ומפזרים מעט גבינה בולגרית מלמעלה. 
6. מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים את הפשטידה בתנור החם כ-30 דקות, עד שחלקה העליון זהוב. מגישים בליווי גבינת לאבנה.

מתכון: מתי פורת
צילום: אפיק גבאי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1964.4 קק״ל 1964.4 קק״ל
פחמימות 102.4 גרם 102.4 גרם
שומן 106.8 גרם 106.8 גרם
נתרן 5757.1 מ״ג 5757.1 מ״ג
חלבון 138.1 גרם 138.1 גרם
סיבים תזונתיים 24.6 גרם 24.6 גרם
שומן רווי 34.7 גרם 34.7 גרם
כולסטרול 563.9 מ״ג 563.9 מ״ג
סידן 2404.8 מ״ג 2404.8 מ״ג
ברזל 47.9 מ״ג 47.9 מ״ג
אשלגן 2164.0 מ״ג 2164.0 מ״ג
אבץ 112.6 מ״ג 112.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody