
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל10 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
אופן הכנה
- בסיר מביאים לרתיחה את המים עם החמאה, סוכר ומלח.
- מיד ברתיחה מורידים את הסיר מהגז, מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומערבבים היטב עם כף עץ עד שהכול מתאחד והופך לבצק.
- מחזירים את הסיר לגז לכמה רגעים ומערבבים עד שהבצק מתייבש מעט. מעבירים אותו למיקסר עם וו גיטרה ומעבדים 10 דקות, עד שהבצק מתקרר מעט.
- בינתיים מחממים שמן לטיגון עמוק.
- אחרי שהבצק התקרר, מוסיפים לקערת המיקסר את הביצים אחת אחרי השנייה ומעבדים עד איחוד.
- מעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים לשמן החם (170 מעלות) צינורות של צ’ורוס.
- מטגנים עד הזהבה ומעבירים לקערה עם סוכר וקינמון. מצפים ומעבירים לצלחת הגשה.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
15
מנות
קלוריות
147.0
קק״ל
2204.5
קק״ל
פחמימות
22.4
גרם
336.5
גרם
שומן
5.5
גרם
83.0
גרם
נתרן
78.5
מ״ג
1177.4
מ״ג
חלבון
2.3
גרם
35.0
גרם
סיבים תזונתיים
0.3
גרם
4.3
גרם
שומן רווי
3.0
גרם
45.0
גרם
כולסטרול
50.9
מ״ג
762.8
מ״ג
סידן
8.0
מ״ג
120.2
מ״ג
ברזל
0.3
מ״ג
3.8
מ״ג
אשלגן
24.1
מ״ג
360.9
מ״ג
אבץ
0.2
מ״ג
2.9
מ״ג
תגובות (12)
יצא נוזלי ולא דומה בכלום לעיסה המשחתית שבסרטון. זרקתי הכל לפח.
מצטערים לשמוע. יש להקפיד ולהצמד לכמות המרכיבים שבמתכון הכתוב (רצוי להשתמש במשקל). את הבצק הרבוך (שמכינים בסיר) יש להעביר לקערת המיקסר ולערבב בוו הגיטרה במהירות בינונית גבוהה בכדי שיתקרר קצת. כשהבצק התקרר מעט יש להוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה, לאט ולא בבת אחת תוך כדי פעולת הערבוב של המיקסר. עד שמיתקבלת תערובת אחידה ודביקה. בהצלחה!
האם לתת לבצק להתקרר חצי שעה לפני שמכניסים למקסר או שאפשר מיד להכניס לקרר אותו תוך כדי ערבול ? ורציתי לשאול מה התפקיד של הקורנפלור בעיסה תודה על מתכון קל שבת שלום וחג חנוכה שמח
היי, אין צורך לתת לבצק להתקרר לפני שמכניסים למיקסר. אפשר להעבירו ישר לקערת המיקסר ולהתחיל בערבול שיקרר את הבצק. לגבי הקורנפלור, יש המכינים בצק רבוך רק עם קמח ויש המוסיפים מעט קורנפלור. אפשר להכין רק עם קמח.
היי, אפשר להחליף את הקורנפלור?אם כן במה ובאיזו כמות.
היי, אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תירס או בקמח טפיוקה באותה הכמות (25 גרם). בהצלחה!
טבלת המרה ?
היי, בין רשימת המרכיבים של המתכון לאופן ההכנה, בכל עמודי המתכונים של Foody, תמצאו את המרת מידות ומשקלות.
היכן המתכון המלא?
תיקנו את המתכון, תודה על ההערה!
אפשר להחליף את החמא במרגרינה כדי שזה יצא פרווה
כן