צ’ורוס קלאסיים של עדי קלינגהופר

הגרסה הספרדית לסופגניות היא אחד הקינוחים הכי פריכים וכיפיים שאנחנו מכירים. בואו לגלות כמה קל להכין אותם בבית ואז לטבול בכל רוטב או ממרח שאוהבים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

אופן הכנה

  1. בסיר מביאים לרתיחה את המים עם החמאה, סוכר ומלח.
  2. מיד ברתיחה מורידים את הסיר מהגז, מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומערבבים היטב עם כף עץ עד שהכול מתאחד והופך לבצק.
  3. מחזירים את הסיר לגז לכמה רגעים ומערבבים עד שהבצק מתייבש מעט. מעבירים אותו למיקסר עם וו גיטרה ומעבדים 10 דקות, עד שהבצק מתקרר מעט.
  4. בינתיים מחממים שמן לטיגון עמוק.
  5. אחרי שהבצק התקרר, מוסיפים לקערת המיקסר את הביצים אחת אחרי השנייה ומעבדים עד איחוד.
  6. מעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים לשמן החם (170 מעלות) צינורות של צ’ורוס.
  7. מטגנים עד הזהבה ומעבירים לקערה עם סוכר וקינמון. מצפים ומעבירים לצלחת הגשה.  

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 146.3 קק״ל 2194.7 קק״ל
פחמימות 22.2 גרם 333.5 גרם
שומן 5.4 גרם 80.4 גרם
נתרן 65.8 מ״ג 987.2 מ״ג
חלבון 2.3 גרם 34.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 4.3 גרם
שומן רווי 3.0 גרם 45.3 גרם
כולסטרול 50.9 מ״ג 764.2 מ״ג
סידן 8.3 מ״ג 124.4 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 4.6 מ״ג
אשלגן 24.8 מ״ג 372.1 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 2.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (12)

    Avatar
    ריקי גירון

    יצא נוזלי ולא דומה בכלום לעיסה המשחתית שבסרטון. זרקתי הכל לפח.

      Avatar
      Foody Foody

      מצטערים לשמוע. יש להקפיד ולהצמד לכמות המרכיבים שבמתכון הכתוב (רצוי להשתמש במשקל). את הבצק הרבוך (שמכינים בסיר) יש להעביר לקערת המיקסר ולערבב בוו הגיטרה במהירות בינונית גבוהה בכדי שיתקרר קצת. כשהבצק התקרר מעט יש להוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה, לאט ולא בבת אחת תוך כדי פעולת הערבוב של המיקסר. עד שמיתקבלת תערובת אחידה ודביקה. בהצלחה!

    Avatar
    כרמית כהן

    האם לתת לבצק להתקרר חצי שעה לפני שמכניסים למקסר או שאפשר מיד להכניס לקרר אותו תוך כדי ערבול ? ורציתי לשאול מה התפקיד של הקורנפלור בעיסה תודה על מתכון קל שבת שלום וחג חנוכה שמח

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אין צורך לתת לבצק להתקרר לפני שמכניסים למיקסר. אפשר להעבירו ישר לקערת המיקסר ולהתחיל בערבול שיקרר את הבצק. לגבי הקורנפלור, יש המכינים בצק רבוך רק עם קמח ויש המוסיפים מעט קורנפלור. אפשר להכין רק עם קמח.

      Avatar
      רואי

      היי, אפשר להחליף את הקורנפלור?אם כן במה ובאיזו כמות.

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תירס או בקמח טפיוקה באותה הכמות (25 גרם). בהצלחה!

      Avatar
      Foody Foody

      היי, בין רשימת המרכיבים של המתכון לאופן ההכנה, בכל עמודי המתכונים של Foody, תמצאו את המרת מידות ומשקלות.

      Avatar
      תמר שורצברד

      תיקנו את המתכון, תודה על ההערה!

      Avatar
      טליה

      אפשר להחליף את החמא במרגרינה כדי שזה יצא פרווה

      Avatar
      Foody Foody

      כן

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody