ציזיקי: מטבל יוגורט משגע שהוא חלום לצד כל פשטידה (וגם סתם ככה)!

מטבל יוגורט עם עשבי תיבול ומלא שום שאפשר להגיש לצד פשטידות ומאפים וגם ככה בפני עצמו. רעננות מופלאה וחמיצות נהדרת שהופכת את הביס למושלם באמת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    5 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

פשטידות תמיד מזכירות לי את שבועות! המאכל הקבוע שאימא שלי הייתה מכינה בשבועות היה פשטידת קישואים עם מטבל שמנת חמוצה ליד. אוי! אני כותבת את המילים האלו וכבר מריחה את ריח הפשטידה באף, מרגישה את הטעם בפה, את החספוס שהיה לי בידיים אחרי שהייתי עוזרת לאימא שלי לשטוף את הקישואים.

אחרי ארוחת החג היינו הולכים למרכז המושב, לבית העם, לבושים בלבן. כמה כיף היה בשבועות במושב!

מלא טרקטורים, להם רתומות עגלות צבעוניות שהחברים היו מקשטים לפי שכונות במושב, כל שכונה ונושא אחר לעגלה שלה. העגלה האהובה עליי, הייתה עגלת האפרוחים - מלא תינוקות וילדים קטנים (אפרוחים בעצמם), מחזיקים אפרוחים בידיהם ומנפנפים לכל עבר.

אחרי תהלוכת הטרקטורים כולם היו עוברים לדשא המרכזי, שיבולים הונחו בצידי הבמה של בית העם, תמונות של שבעת המינים תלויות כתפאורה, מקהלת המושב תמיד פתחה ב-2 שירים, כי “מלאו אסמנו בר” זה הכי מאסט, וגם אי אפשר היה בלי איזה “סלנו על כתפנו”. המקהלה שרה במלוא גרון בשיא ההתלהבות ואני רק רציתי שזה יגמר, כי אחרי ידעתי שיתחילו סוף סוף ה-חגיגות! ריקודים, מערכונים והכל בלבן, כל כך חגיגי.

אם הייתי צריכה לתאר את החג הזה בריח הייתי אומרת שיש לו ריח של פשטידת גבינות ושיבולים מהולה בריח אגזוזי הטרקטורים.

אז איך זה קשור לצזיקי שלי? כי חרגתי מהמנהג של מטבל השמנת חמוצה של אימי והחלפתי אותו במטבל יוגורט שאני קוראת לו צזיקי. הוא הכי טעים בעולם!

אני מתה על יוגורט! הגעתו של היוגורט היווני למקרר שלי עשתה רק טוב! היוגורט היווני סמיך וכמעט לא חמוץ, אני אוהבת אפילו למרוח אותו על לחם כתחליף לגבינה לבנה (שאני פחות אוהבת, או יותר נכון גבינה לבנה פשוט מזכירה לי את הצבא).

צזיקי הוא לא מאכל חדש, ובטח שאני לא מחדשת לכם כאן את אמריקה או במקרה הזה את יוון, כל אחד והצזיקי שלו, עם עשבי התיבול שהוא אוהב, חלק מפוצצים בשמיר, חלק לא אוהבים בכלל וחלק מעדיפים אותו יותר דליל.

אבל משהו במתכון הזה ספציפי תמיד מחזיר אותי אליו! גם כאן, אתם יכולים להתפרע! להוסיף איזה עשב תיבול שעושה לכם טוב וטעים על הלב. אפשר להוסיף גם סומק למי שמעוניין להוסיף חמיצות, אפשר להוסיף יותר שום, יותר לימון…

אפשר להגיש את הצזיקי ככה לבדו, או כמטבל לצד קציצות ירק, בורקסים, לצד לחם מטוגן מלוח או פנקייקים מלוחים, בתור מטבל לירקות או אפילו סתם כך בתור עצמו ולאכול עם כפית.

וכמובן! לצד פשטידות משגעות ורותחות, שהשילוב של חום הפשטידה יחד עם קור הצזיקי עושה משהו אחר ומפתיע בפה ולי באופן אישי מזכיר את הבית ואת ארוחת החג של שבועות של פעם כשהייתי ילדה במושב.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה את 2 סוגי היוגורט שבחרתם.
  2. מוסיפים מלפפון קצוץ דק דק, את עשבי התיבול הקצוצים, כותשים 2 שיני שום, מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל.
  3. מערבבים היטב עד לקבלת צזיקי אחיד.
  4. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך עם מיץ לימון או מלח.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 209.3 קק״ל 837.3 קק״ל
פחמימות 7.8 גרם 31.1 גרם
שומן 18.7 גרם 74.6 גרם
נתרן 631.7 מ״ג 2526.9 מ״ג
חלבון 4.9 גרם 19.8 גרם
סיבים תזונתיים 1.0 גרם 4.0 גרם
שומן רווי 4.9 גרם 19.4 גרם
כולסטרול 13.6 מ״ג 54.3 מ״ג
סידן 154.2 מ״ג 616.6 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 2.3 מ״ג
אשלגן 241.6 מ״ג 966.6 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 2.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody